Facebook se je očitno le predramil: skrajnih Antifa pripadnikov se je lotil z blokado njihovih računov

Datum:

Očitno se pri Facebooku nekaj le premika, saj se je ta platforma končno lotila tudi skrajnih levičarjev in blokirala račune pripadnikom Antife in antifašistom. Razlog za to naj bi bila njihova promocija nasilja. Gre za del nove Facebookove politike v boju proti nasilju. Levičarske organizacije pa se niso bile sposobne zazreti v ogledalo, ampak so s prstom znova pokazale na poznanega grešnega kozla – Donalda Trumpa. 

Facebook je s svojimi spremembami na področju cenzure končno pristrigel peruti nekaterim anarhistom in pripadnikom Antife, ki na svojih spletnih straneh pozivajo k nasilju. V skladu s prenovljenimi pravili cenzure so tako zaprli številne račune antifašističnih in anarhističnih hujskačev, med drugim tudi It’s Going Down i CrimethInc. Levičarski ekstremisti so še vedno prepričani, da ukrep nima ničesar skupnega z zajezitvijo nasilja, ampak gre za napad na družbena gibanja. Ob tem so še zapisali, da se pri Facebooku vselej trudijo, da bi se ljudje povezovali in ustvarjali mreže z namenom zadovoljevanja svojih potreb.  Predstavniki Facebooka so se med drugim hvalili s svojo vlogo pri vstaji v Egiptu, poroča pch24.

Po njihovem prepričanju z omenjenim ukrepom Facebook podpira le tiste oblike aktivizma, ki naj bi bile koristne za aktualne ameriške oblasti. Donald Trump je zadnje mesece v številnih svojih izjavah pritiskal na omenjeno družbo, glede sprememb diskriminatorne politike, še zlasti do njega. Trump naj bi po navedbah ultra levičarjev na družbenih omrežjih v zadnjem času objavil številna sporočila, v katerih je ostro obtožil anarhiste in antifašiste za val nasilnih protestov po državi. Ob tem naj bi še navajali, da Facebookova definicija nasilja ni nevtralna. Po njihovem mnenju naj bi ta globalna korporacija dopuščala policijsko nasilje, pri katerem naj bi se v akcijah letno pobili na tisoče ljudi, ugrabljali ter zapirali milijone in celo metali bombe na civilno prebivalstvo. Vse to vidijo kot institucionalno nasilje in nasilje nadvlade belcev. Skrajni levičarji se ob tem še pritožujejo, da se jih postavlja ob bok skrajnim desničarjem, ki očitno podpirajo državo, še zlasti pa aktualno oblast.

Foto: Twitter

Globalna levica potrebuje Facebook za zmago nad Trumpom
Ultra levičarji se ob tem bojijo, da bi Facebook preprečil dostop tudi za račune aktivistov skrajne Black Lives Matter in jih uvrstil v isto kategorijo kot neonaciste in bele nacionaliste, torej med ekstremiste z rasistično agendo. Iz teh vrst se obenem že pojavljajo pozivi k donacijam za ustanovitev neodvisnih družbenih platform. Prepričani so, da lahko skupaj naredijo lepši svet, kjer ne bo nikogar s čisto vestjo strah, da bi fašisti, vlade ali megakorporacije omejevale svobodo govora. Levičarski ekstremisti ob tem še vedno branijo Antifo, ki preganja, ustrahuje in napada posameznike, ki izražajo stališča, s katerimi se ta skupina ne strinja.

Med ustanoviteljem Facebooka Markom Zuckerbergom in levičarskim milijarderjem Georgeom Sorosom pa so se nedavno že kresale iskre. Soros je pred meseci večkrat povedal, da bi morali Zuckerbergu odvzeti nadzor nad njegovim podjetjem, saj bo drugače po Sorosevem mnenju na ameriških volitvah ponovno zmagal ameriški predsednik Trump. “Facebook bi morali soditi po tem, kar dela, ne po tem, kar pravi,” je zatrdil Soros, in obtožil Zuckerberga ter izvršno direktorico Facebooka Sheryl Sandberg, da je njun edini princip delovanja “maksimiziranje profita, ne glede na posledice.” Taka izjava iz ust človeka, ki je lastnoročno poskrbel za zlom britanskega funta in s tem zaslužil milijardo dolarjev, je res bosa.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Množica navijačev pričakala Pogija na Kongresnem trgu

Prvi dvojni zmagovalec kolesarskih dirk po Italiji in Franciji...

Ruska znanstvenica “padla skozi okno”

Umrla je ena izmed vodilnih ruskih ekonomistk Valentina Bondarenko....

Za oblečene kopalke islamske veroizpovedi kopalni red ne velja?

V kranjskem javnem kopališču so obiskovalci priča vse večjemu...