[Foto] “Antiproslava” v znamenju razkazovanja spolnih organov, tujih pesmih in totalitarnih simbolov

Datum:

Dogajanje na sredini “antiproslavi” je bilo na trenutke naravnost vulgarno – tako smo bili priča razkazovanju spolnih organov, čaščenju totalitarnih simbolov in prepevanju pesmi v tujih jezikih. Vse skupaj so s svojo udeležbo podprli pripadniki skrajne Levice in LMŠ, vključno s šefom Marjanom Šarcem. Dogodek sicer ni bil prijavljen policiji, hkrati pa so ugotovili dve kršitvi javnega reda in miru.

                   

Ob 19. uri so se na Prešernovem trgu na t. i. “antiproslavi” zbrali nasprotniki vlade, na dogodek pa so med drugim pozivali predstavniki opozicijskih strank, Aktiv delavk in delavcev v kulturi in številni skrajni levičarji. Kot so nam sporočili s policije, dogodek ni bil prijavljen, prav tako pa dogodek ni v skladu z veljavnimi pravili, ki z namenom omejevanja širjenja novega koronavirusa prepovedujejo organizacijo dogodkov z več kot 500 udeleženci.

Na “antiproslavi” tudi razkazovanje spolnih organov
Čeprav smo lahko na podlagi organizatorjev že pred dogodkom lahko pričakovali, da tam ne bomo priča domoljubju in izkazovanju spoštovanja ter pripadnosti naši domovini, nas kljub temu prizori šokirajo. Eden izmed udeležencev se je na dogodku odločil sleči in razkazovati spolne organe vpričo vseh udeležencev in mimoidočih.

Takšna perverzna dejanja so sicer našla svoje mesto tudi v Zakonu o varstvu javnega reda in miru, kjer v členu o nedostojnem vedenju izrecno piše, da je na javnem kraju kaznivo spolno občevati, razkazovati spolne organe ali na vsiljiv način ponujati spolne usluge. Kazni se gibljejo do 400 evrov.

Vse skupaj je potekalo pod budnim očesom Jaše Jenulla, dogajanje pa so s svojo prisotnostjo podprli “kulturniki”, kot so Slavko Pregl, Aljoša Ternovšek in Damjan Kozole, videti pa je bilo tudi “žvižgača” Ivana Galeta. Tam so bili nekateri politiki, denimo predstavniki skrajne Levice in LMŠ, vključno s predsednikom Marjanom Šarcem.

Prepevali pesmi v tujih jezikih in častili totalitarne simbole
Udeleženci dogodka niso prinesli slovenskih zastav, pač pa so na veliko častili simbole totalitarnih sistemov. V veliki meri so bili po zaslugi zamaskiranih pripadnikov teroristične skupine Antifa, ki so se udeležili dogodka prisotni tudi anarhokomunistični simboli v črno rdeči barvni kombinaciji, pri čemer gre po prepričanju mnogih za levi fašizem.

Foto: Polona Avanzo

Na levičarski zabavi posebnega pomena ni imel niti slovenski jezik, prepevali so namreč kar v italijanskem jeziku.

Rok Krajnc

Sorodno

Zadnji prispevki

SDS: Poraz vladajoče koalicije na evropskih volitvah bo še povečal njeno nesposobnost

Slovenska demokratska stranka je na seji sveta SDS opravila...

Danes: 53. tabor slovenskih pevskih zborov v Šentvidu pri Stični

V Šentvidu pri Stični bo danes osrednja prireditev 53....

Černač: Slovenija je izgubila vso verodostojnost

Po medijskem razkritju zaušnice, ki jo je Evropska komisija...