[Foto] Rusi v Sloveniji: Podpiramo več humanitarne in vojaške pomoči Ukrajini!

Datum:

Ruski državljani v Sloveniji so pripravili shod na Prešernovem trgu v Ljubljani. Shod je bil namenjen v podporo Ukrajini, hkrati pa so pozivali h uporu režimo ruskega predsednika Putina. Njihov predstavnik Dmitrij Gramotnik je povedal: “Odkrito se upiramo Putinovemu režimu in njegovi propagandi v Evropi. Podpiramo boj ukrajinskega ljudstva proti ruskim okupatorjem ter slovensko vlado pozivamo, naj si prizadeva za več humanitarne pomoči in orožja za Ukrajino. Rusijo je treba označiti za teroristično državo in zaostriti sankcije proti njej.” 

Besede ruskega državljana gredo v brk besedam zadnjega predsednika Zveze komunistov Slovenije Milana Kučana in nekdanjega predsednika države Danila Türka, ki še vedno iščeta krivdo za vojno enakomerno na obeh straneh. So prav tako diametralno nasprotne od prevladujočega prepričanja na levem političnem spektru, ki se je odločil, da ne bo podal podpore predlogu SDS, da bi z deklaracijo v državnem zboru označili Rusijo kot teroristično državo. To je že pred tem naredil Evropski parlament in nekatere posamične države.

Taisti je pozval državljane in državljanke Slovenije, naj ne nasedajo ruski propagandi. “Ne verjemite njegovi propagandi in novicam. Namen vsega tega je nadaljevati vojno, ki poteka samo zaradi Putina. Edini cilj je ohraniti njegovo oblast,” je poudaril.

Dobronamerni Rusi so slovenskim oblastem poslali jasno sporočilo. (Vir: STA)

Vojna se lahko po njegovih besedah konča le z vojaško zmago Ukrajine.

Presenetljivi transparenti v rokah ruskih državljanov (Vir: STA)

“Odkrito se upiramo Putinovemu režimu in njegovi propagandi v Evropi. Podpiramo boj ukrajinskega ljudstva proti ruskim okupatorjem ter slovensko vlado pozivamo, naj si prizadeva za več humanitarne pomoči in orožja za Ukrajino. Rusijo je treba označiti za teroristično državo in zaostriti sankcije proti njej,” je povedal. 

Govorniki niso izbirali besed. (Vir: STA)

Vojna se lahko konča samo z zmago Ukrajine
Gramotnik je na shodu še povedal, da je edini način, da se vojna zaključi, le z vojaško zmago Ukrajine. Udeleženci shoda so vzklikali gesla, kot so, “danes Ukrajina, jutri Slovenija”, “Putin je okupator in terorist” ter “ustavite vojno”, poroča STA.

Shod je organiziralo društvo SLOVO.

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Pred DZ klečala in molila na varovanem območju, policija se ni odzvala

Nenavaden posnetek prihaja iz slovenskega hrama demokracije. Tam sta...

Začetek olimpijskega nogometa je zaznamovalo nasilje maroških navijačev

Tik pred prekinitvijo prvega kroga olimpijskega nogometnega turnirja med...

Revoz: Kaj pomeni včeraj podpisani neobvezujoči dokument?

Predstavniki francoskega proizvajalca vozil Renault, v okviru tega tudi...

“Vrhunski menedžer” bo škodo zavarovalnicam poplačal iz proračunske rezerve

Od "zamrznitve" cene dodatnega zdravstvenega zavarovanja do fantomske "ukinitve"...