Fox News trpi finančne izgube po odhodu priljubljenega voditelja

Datum:

Priznano podjetje za finančne storitve Wells Fargo je znižalo bonitetno oceno delnic Fox Corporation iz 35 dolarjev na 31 dolarjev. Bonitetno oceno so iz “enake” znižali na “prenizko”, krivdo pa so pripisali naraščajočim trendom rezanja kablov in programskim izzivom po odstavitvi Tuckerja Carlsona iz Fox News. Analitiki iz finančnega podjetja so pojasnili, da se je število gledalcev za Fox News od januarja do junija zmanjšalo za 19 odstotkov v primerjavi z istim obdobjem pred dvema letoma.

Takoj po odhodu znanega priljubljenega voditelja Tuckerja Carlsona so delnice FOX padle za 5 odstotkov, kar je v istem času povzročilo 962 milijonov dolarjev izgube tržne vrednosti. Zdaj so po Fox Corp. udarili tudi analitiki iz finančnega podjetja Wells Fargo, ki so mu zaradi tveganja izgube dobička znižali bonitetno oceno.

Fox News je po ukinitvi prvouvrščenega voditelja Tuckerja Carlsona gledanost močno padla, medtem ko omrežje še ni razkrilo, zakaj je Carlsonu odvzelo oddajo v času največje gledanosti. Delnice Fox Corp. so nemudoma padle sorazmerno z izgubo tržne vrednosti, vendar so posamezniki napovedovali, da “pravi udarec še pride”. In res je prišel, tokrat s padcem bonitetne ocene znanega finančno-investitorskega podjetja Wells Fargo. “Foxov zaslužek je večinoma zaslužek Fox News, Fox News pa se sooča s pritiski glede gledanosti in deležev,” je zapisal analitik Wells Farga Stephen Cahall v sporočilu svojim strankam. “Ker so tudi ekosistemska tveganja povišana, se nam zdijo naši obeti bolj negativni in nižji od običajnih,” je dodal, poročajo tuji mediji.

Foto: epa

Cahall, ki je tudi znižal svojo ciljno ceno delnice na 31 dolarjev s prejšnjih 35 dolarjev, je pojasnil, da se je število gledalcev za Fox News od januarja do junija zmanjšalo za 19 odstotkov v primerjavi z istim obdobjem pred dvema letoma. Analitik je krivdo za upad pripisal naraščajočim trendom rezanja kablov in programskim izzivom po odstavitvi dolgoletnega voditelja Tuckerja Carlsona aprila. Slednji je pri Fox News Tucker Carlson Tonight običajno v povprečju dosegel več kot tri milijone gledalcev vsak teden zvečer, zaradi česar je bil med najbolje ocenjenimi programi na kabelski televiziji.

Napovedi za Fox News niso obetavne
“Fox News je v obdobju 2020–2022 imel 52-odstotno gledanost kabelskih novic v glavnem terminu, 51-odstotno v januarju 2023 in občutno nižjo junija 2023, ko je ta po Tuckerju Carlsonu padla na 38 odstotkov,”
je zapisal analitik. “Delež konzervativnih gledalcev novic Fox News je upadel s 94 na 84 odstotkov, na obzorju pa ni optimističnih napovedi o novih oddajah, ki bi bile enako ali bolj gledane. Cahall je dodal, da bi lahko ovire v medijski industriji še bolj prizadele Foxov rezultat kljub njegovi močni bilanci stanja.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

Komu je nevaren Janez Janša?

Delovna novinarja sta v skrajno enoumni levičarski debati o...

SB Novo mesto: Zaradi izbruha covida obiski na nekaterih oddelkih niso dovoljeni

Vodstvo novomeške splošne bolnišnice je objavilo, da zaradi izbruha...

Ministrica Vrečko za vodenje NUK imenovala družinskega prijatelja, ki ne izpolnjuje pogojev

Vlada Roberta Goloba nadaljuje s političnim nastavljanjem kadrov na...