Francoska desnica pripravljena voditi državo

Datum:

Da so pripravljeni vladati Franciji, je na programski konferenci sporočil vodja Nacionalne fronte Jordan Bardella. Na dogodku je predstavil ključne točke svojega programa in vrednote, ki naj bi predstavljale vodilo njegove vladavine, v primeru da stranka zmaga na parlamentarnih volitvah. 

                   

Predsednik Nacionalne fronte Jordan Bardella je prepričan, da je njegova politična formacija edina, ki se je sposobna modro in nemudoma odzvati na potrebe Francozov. Vodja stranke, povezane z družino Le Pen, je poudaril, da bi postal predsednik vlade samo v primeru, če njegova stranka dobi večino, kar bi jim omogočilo samostojno vladanje, poroča Polska Agencja Prasowa.

Pozorni bodo na rusko nevarnost
Želijo namreč realno moč za izvajanje svojih politik. Glede ruske nevarnosti pa je dejal, da bo zelo previden glede kakršnihkoli poskusov destabilizacije. Prepričan je, da je Rusija večdimenzionalna grožnja, tako za Francijo kot za Evropo. Ukrajini še naprej nameravajo zagotavljati logistiko in opremo.

Francija: Nacionalna fronta bo na oblasti pozorna na poskuse ruske infiltracije. (Foto: Pixabay)

Je pa odločno zavrnil možnost pošiljanja vojakov v Ukrajino (drugače kot predsednik Emmanuel Macron). Prav tako v Ukrajino ne bi pošiljal orožja dolgega dosega, ker meni, da bi to privedlo do eskalacije. Macron je lani v Vilni na vrhu Nata dejal, da bo v Ukrajino poslal rakete dolgega dosega SCALP. Napovedal je tudi spremembe v šolstvu.

Na volitvah bi stranka prejela 36 odstotkov
Želja prvaka nacionalne fronte je tudi prepovedati uporabo pametnih telefonov in nadaljevati s programom uvajanja šolskih uniform. Prav tako namerava osebam z dvojnim državljanstvom prepovedati zaposlitev na strateških pozicijah, saj obstaja nevarnost tuje infiltracije. NP bi po anketah prejela kar 36 odstotkov glasov.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Rekordna nepriljubljenost nemške vlade

Nemški volivci so izjemno nezadovoljni z delom vlade, kot...

Katere bodo posledice dviga sodniških plač?

Kakšne bodo posledice dviga sodniških plač? Primeri plač in...

Fajonova bo spet donirala s terorizmom povezani UNRWA

Ministrica Tanja Fajon je na včerajšnji donatorski konferenci za...