Francu Kanglerju državni svetniki niso priznali imunitete, kazenski postopki se nadaljujejo

Datum:

Nekdanjemu mariborskemu županu Francu Kanglerju, proti kateremu tečejo kazenski postopki v treh primerih, niso priznali imunitete. Ta je že dobro navajen krivic, s katerimi se spopada, zato nad izidom glasovanja ni bil presenečen. Za našo televizijo, Nova24TV, je Kangler povedal, da se na imuniteto ni skliceval, ker ni zakrivil ničesar, da bi jo potreboval. Optimistično je napovedal, da ne bo preteklo veliko časa, preden bo zaključil vse sodne postopke. 

Poleg tega je Kangler poudaril, da je žalostno, v kakšni družbi živimo in kaj se dogaja tistim, ki razmišljajo drugače kot ultralevičarji, torej demokratsko in proevropsko. Komentiral je, da zaradi odločitve ni razočaran in dodal, da nihče drug ni dobil takšne imunitete. Povedal je, da bi jo v primeru, če bi za to čutil potrebo, svetniki verjetno izglasovali. “Sam niti pomislim ne na to, da bi jo imel. Do zdaj sem že več kot 15 postopkov na sodišču zaključil in to brez izločitve dokazov, in tudi vse ostale bom zaključil.” 

Foto: YouTube

Kanglerjeva izvolitev za mnoge presenečenje
Marsikaterega Kanglerjevega nasprotnika je prejšnji mesec presenetilo, ko je izvedel, da je največ glasov elektorjev v mariborski volilni enoti za državnega svetnika zbral Kangler. O njegovi izvolitvi sta pri poročanju tako Delo kot tudi Dnevnik povsem zmrznila, pri čemer pa je treba pripomniti, da ta dva nista zmrznila v času vstaje, ki je privedla do padca Kanglerja.

Vsi portali in družbena omrežja so bili preplavljeni s posnetki in napisi “Gotof je”. Dnevnik je potreboval kar dve uri, da je na portalu zapisal novico o razglasitvi rezultata. Delo pa je objavilo izid glasovanja, ki je bil nekoliko skrit pod takšno napovedjo, ki ne pove ničesar, čez nekaj ur pa so ta naslov le popravili v bolj logičnega: “Kanglerja tokrat potrdili za državnega svetnika.”

V kazenskem postopku, ki se je 13. decembra začel zoper Kanglerja, mu državni svet ni priznal imunitete, zato se je lahko postopek nadaljeval. Pri ostalih dveh postopkih o priznanju imunitete državni svet ne more odločati, saj sta se postopka začela še preden je prišlo do potrditve Kanglerjevega mandata. Državnemu svetu sicer ni uspelo izvoliti podpredsednika. So pa imenovali svoje predstavnike v različna telesa in sprejeli terminski program dela do konca aprila 2018.

N. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Aktivistični levičarski norci jih v ZDA končno dobivajo po grbi

Študentski "revolucionarji" v ZDA so jih začeli dobivati po...

Fico ni več v smrtni nevarnosti

Slovaški premier Robert Fico ni več v smrtni nevarnosti,...

[Ekskluzivno] Brutalne čistke Svobodnjakov: Doktorja kemijskih znanosti vrgli na cesto

Jutri bi se moral Zvone Čadež, odstavljeni direktor URI...

Prekršek za izmaličen obraz, obsodba za nekaj besed proti prvorazredni

"Zanimivo, da je fizični napad na nekoga lahko tudi...