Še naprej bodo kradli iz naše največje banke – Vlada odlaga prodajo NLB na naslednji dve leti!

Datum:

Vlada bo po napovedih določila vsebino uradnega predloga za spremembo zaveze glede privatizacije NLB. Z njim želi odložiti postopek prodaje banke na prihodnji dve leti, torej v čas po parlamentarnih volitvah prihodnje leto. Če bo Evropska komisija predlogu ugodila, bo morala Slovenija pristati na nove kompenzacijske ukrepe za NLB.

                   

Vlada Mira Cerarja bo tako še naprej kršila zaveze o prodaji največje banke NLB, ki smo jo državljani morali zaradi spornih poslovnih praks dokapitalizirati že s skoraj desetimi milijardami evrov, prav tako pa so prek nje oprali za skoraj milijardo evrov nezakonitega iranskega denarja. Namesto odgovornih lastnikov jo bodo elite še naprej zlorabljale za lastne pokvarjene interese.

Vlada bi pristala tudi na omejitve poslovanja NLB, samo da je ne da iz rok!
Na mizi je več predlogov kompenzacijskih ukrepov, na katere bo morala Slovenija pristati v zameno za neizvedeno prodajo balkanskih bank iz skupine, ki bi jo morala sprožiti, in ker do konca leta ne bo prodala vsaj polovice NLB. Med njimi se omenjajo neodvisni upravljavec, podaljšanje omejitve poslovanja NLB in spremembe v korporativnem upravljanju.

Vlada bo med drugim obravnavala tudi sklep za prenos kapitalskih naložb v lasti Slovenskega državnega holdinga (SDH) na državo. Septembra sprejeti zakon o Slovenskem odškodninskem skladu predvideva, da mora holding do konca leta v last države neodplačno prenesti sveženj strateških in pomembnih naložb, katerih skupna vrednost znaša najmanj 200 milijonov evrov, piše STA. V tem znesku je vlada decembra lani SDH dokapitalizirala za namen poplačila obveznosti holdinga iz postopkov denacionalizacije.

Ker je NLB v državni lasti in v oblasti politične elite, smo jo morali državljani že večkrat dokapitalizirati, skupno s skoraj desetimi milijardami evrov.

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Slovenska nogometna reprezentanca prvič v zgodovini v osmino finala velikih prvenstev

Slovenska nogometna reprezentanca se je prvič v zgodovini uvrstila...

[Video] Množična udeležba na tradicionalnem praznovanju dneva državnosti na Polževem

Občina Ivančna Gorica je skupaj s soorganizatorji ob dnevu...

Moskva blokirala dostop do Nova24TV in Demokracije

Rusija je blokirala dostop do 81 medijev držav članic...