Golob kot new age guru: Njegov strateški svet za prehrano je kot “komuna veganov”!

Datum:

“Brez olepšav … najeb*** ste: ko iz agresivnega 1 % prebivalstva dobiš 50 % strategov prehrane,” se je na novico, da več kot polovico Golobovega strateškega sveta za prehrano, sestavljajo zapriseženi vegani, med člani pa ni nobenega zastopnika kmetov in živilcev, odzval komentator Tomaž Štih. 

Ne samo, da postajamo bizarna država po vzoru tretjega sveta, kjer se “ljubljeni vodja” boji lastne sence, brutalno posega v policijo, uvaja zeleno/sončno (in vegetarijansko) religijo ter zatira kritično misel (tudi prek zlaganega boja proti “sovražnemu govoru”, kar je v resnici prikrita cenzura …). Tudi izjave Roberta Goloba o “brezmesnih obrokih” pred meseci, so kot kaže, srhljivo resne. Golob 100-odstotno veruje v to, kar govori. Včeraj je skrbel za naše zdravje (sonce in slana morska voda), že jutri pa bi ga lahko zaskrbelo naše (lepo) vedenje. Manjka nam še kitajski sistem točkovanja državljanov.

Pravi občutek za grozljive razsežnosti dogajanja človek dobi šele tedaj, ko se ozre, denimo v Severno Korejo, kjer “ljubljeni vodja” navkljub vsem svojim političnim obveznostim najde čas za jedilnike svojega delovnega ljudstva. Njegova želja je celo (podobno kot pri Golobu) spreminjati prehranjevalne navade. Na MMC portalu (in v Kmečkem glasu) lahko preberemo zaskrbljujočo novico o premierjevem novem strateškem svetu za prehrano: “Sestava članov strateškega sveta za prehrano pri predsedniku vlade, med katerimi naj bi bila več kot polovica privržencev veganstva, hkrati pa ni nobenega predstavnika kmetov in živilcev, še pred začetkom delovanja sproža burne odzive.” 

Robert Golob in severnokorejski diktator Kim Jong Un bi spreminjala prehranjevalne navade svojih ljudi. (Foto: Business Insider)

Osupljivo, naše prehranske navade bo usmerjala nekakšna “komuna New Age gurujev”! Svet je sicer sestavljen iz 15 članov, njegovo poslanstvo pa bo pripravljati strokovne usmeritve za modernizacijo nacionalnih prehranskih smernic. V ospredju je cilj, da se prehrano naredi okoljsko bolj znosno. Odzvalo se je več zaskrbljenih predstavnikov zainteresirane javnosti. Skrb je med drugim izrazila prof. dr. Barbara Jeršek z Biotehniške fakultete (ustanova je vključena v projekt): “Biotehniška fakulteta pozdravlja ustanovitev strateškega sveta za prehrano, vendar hkrati meni, da ta sestava ni uravnotežena glede na vključenost strokovnjakov celotne prehransko-živilske oskrbovalne verige.”

Diši tudi po skrajni Levici in njenih civiljnodružbenih lovkah!
V Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije pa so izrazili pomislek, ker bo večina članov sveta zagovornikov veganstva in tako posledično sledila zlasti tem usmeritvam. Predsednik zbornice Roman Žveglič je izrazil skrb, da bi se še bolj okrepila “demonizacija slovenske živinoreje”. Prav tako obstaja bojazen, da bi se na široko “odprlo vrata čezoceanski trgovini in industriji kemično obdelanih rastlinskih mesnih nadomestkov”. Da v svetu ni predstavnikov kmetijstva in živilstva, skrbi tudi poslanca SDS-a Tomaža Lisca, ki je o tem že povprašal Golobovo vlado.

Tudi Kim Jong Un razvija kulinarične potenciale za svoje delovno ljudstvo navkljub vsem državniškim obveznostim. Med drugim je pomagal zasnovati narodno jed iz pasjega mesa. Ljudstvo je ponosno nanj. (Foto: posnetek zaslona)

Žolčna razprava pa se odvija tudi v okviru sveta za kmetijstvo in podeželje (svetovalnem telesu ministrice za kmetijstvo). Ministrica Irena Šinko namerava v dogovoru s premierjem v svet predlagati dva zastopnika strokovnjakov, ki v trenutni sestavi nimajo svojega glasu. Vse skupaj pa malce “diši” tudi po skrajni Levici, ki ima v parlamentu le peščico izvoljenih predstavnikov, je pa vlado uspela agresivno ideološko obarvati in posredno usmerja njeno politiko prek uslužne “civilne družbe”. Spomnimo, da obstajajo tudi kadrovske povezave z Inštitutom 8. marec!

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Ruski vojaški častnik poškodovan v eksploziji avtomobila v Moskvi

Visokemu poveljniku ruske vojske je v eksploziji avtomobila v...

Morske radosti so se sprevrgle v hudo nesrečo – ženska ostala brez noge

Da se lahko brezskrbno poletno rajanje hitro preobrne v...

Britanci pretreseni: Moški zabodel vojaka in iz noža lizal kri

Britanskega vojaka je sredi belega dne, ko se je...

[X odzivi] “Brezsramno je tole; ga ni bilo junaka, ki bi ga poslal domov”

"Hiša, podarjena s strani zasebnega podjetja, hudi birokratski zapleti...