Golobov “vesoljski” govor se bo zapisal v anale zgodovine

Datum:

Zadnjih sevet mesecev smo bili na izvršilno-oblastnem vlakcu smrti – strojevodja pa je bil Robert Golob. Česa podobnega v Sloveniji še nismo doživeli, čeprav smo z vsakim novim obrazom rekli, da huje od tega pač ne more več biti. Pa so nas zopet presenetili. Robert Golob je nova in upajmo, tudi zadnja manifestacija novih obrazov, ki pa za razliko od prejšnjih boječih aparatčikov, ki so bili veseli že, da se vozijo v črnem BMW-ju, ni prav nič boječ. Prav nasprotno – svoja mnenja trosi okrog kot kak ‘šankovski’ modrec ne ozirajoč se na to, da domači in svetovni javnosti na ogled postavlja vso širino svojega neznanja. Kulminacija tega je bil neverjetni govor na podelitvi nagrad GZS. 

                   

Gospodarska zbornica Slovenije je podelila nagrade za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke za 2022. Ob priložnosti je s svojo prisotnostjo in govorom zbrane podjetnike nagradil državno-podjetniški predsednik vlade. Sledil je govor, ki bo zaznamoval generacije slovenske politike. Morda se bomo tega govora spominjali kot zadnjega stadija politike novih obrazov.

Poleg vseh nujnih osladnosti (o odločnosti slovenskega gospodarstva itd.), je navrgel cel kup bombic, s katerimi bodo njegovi PR-ovci imeli še tedne glavobolov, preden bodo ob pomoči medijev poskrbeli, da se ljudstvo ne bo preveč smejalo.

Zdravstvo se sesuva, Golob o vesoljskem programu in investicijskem ciklu v višini enega odstotka Janševih kohezijskih sredstev
Golob je napovedal največji investicijski cikel doslej. Vrednost investicij bo več kot 100 milijonov evrov, med drugim v zeleni preboj in za zagon vesoljske industrije. Ljudje v dvorani so se spraševali, ali prav slišijo?!

Foto: Vlada RS

Vesoljsko industrijo? Medtem ko ljudje s smrtno nevarnimi bolezenskimi stanji čakajo pred zdravstvenimi domovi in ko upokojenci vsak mesec napolnijo Kongresni trg v upanju na kak evro dodatka pokojninam, ki so podobne tistim v državah tretjega sveta? Medtem ko je vlada 1. januarja vsem prebivalcem ukradla delež plače, ki jim jo je zagotovila Janševa vlada? Tudi ljudje v dvorani niso bili povsem prepričani, če se premier šali ali misli resno.

Ne pozabimo – samo v reševanje zavožene HSE smo vložili 5-kratni znesek tega, kar je obljubil kot “največji investicijski cikel”. Da sploh ne omenimo dejstva, da je Janševa vlada Golobu z učinkovito kohezijsko politiko priskrbela okoli 10 milijard evrov evropskih sredstev. 100-krat toliko kot Golob obljublja v svojem “največjem investicijskem ciklu”. V globalnem industrijskem svetu je 100 milijonov dovolj ravno za dobavo materiala za dva tedna za večji mednarodni konglomerat.

Poleg “vesoljskega” programa (morda bodo po Sputniku socializem znova ponesli tudi v vesolje?!) je seveda glavni poudarek na zeleni energiji – z vetrnicami in sončnimi paneli (s katerimi je ekonomsko-interesno močno povezan sam premier). Očitno lekcija Nemčije, ki je v zrak spustila trilijon evrov za t. i. energiewende in na koncu onesnažuje bolj, ni dovolj in bo treba bolečo lekcijo ponoviti še doma. Potem ko bo izpuhtelo teh 100 milijonov (pa še 10 milijard evropskih sredstev), bomo morda tudi mi spoznali, da imamo nižje plače prav zaradi zelenega Goloba, ki se nam bo takrat morda že smejal iz kakšne tropske destinacije.

Kot se je slikovito izrazil uporabnik tviterja: “Imamo vlake, ki vozijo po tirih z 80 km/h max. Mamo avtobuse, ki več časa stojijo v gužvi kot vozijo. Mamo promil avtov na štrom, ki jih nimaš kje polniti. Za dnevne migrante iz Primorske in Štajerske je višja fizika pridet točno v službo v Ljubljano, a mi bi v vesolje.”

Služba za propadle podjetnike
Na koncu je Golob rekel nekaj tako nenavadnega, da so se ljudje v dvorani začeli spogledovati, češ, ali je res to povedal?! Takole se mu je zareklo:

“Če se komu od vas ne izide, se spomnite na nas, prid’te mimo mene. V javni upravi nam krvavo primanjkuje ljudi z izkušnjami iz gospodarstva. Bomo sigurno našli službo tudi za vas.”

Kaj vse je v tem stavku nevede signaliziral naš sončni kralj?!

        • Živi v svojem planetu, kjer se neuspešno gospodarstvo rešuje z davkoplačevalskim denarjem – neuspešni podjetniki so bodoči levi politiki – takšna logika je sicer razumljiva, saj je njegov hobi-projekt, “zeleno” družbo je odkupil državni konglomerat, on pa je postal direktor skupne družbe z ekskluzivno pogodbo za poceni jedrsko energijo iz elektrarne, ki smo jo zgradili s skupnim odrekanjem. V svetu LDS in neoLDS politike, je vse tako enostavno. Ko propadeš, pridi v politiko, pa bomo poskrbeli zate. Tam krvavo potrebujejo zavožene podjetnike.
        • Sigurno se bo našla služba tudi za vas, je hkrati samoprijava KPK, da premier ureja službe na nepotističen način – lahko bi se branil, da jih bo pač zaposlil po kabinetih, a kabineti so večinoma že povsem kadrovsko izpopolnjeni, propadlih podjetnikov pa je veliko več kot kabinetnih služb. Golob torej takole pred javnostjo ponuja nepotistične službe za propadle podjetnike. Saj bi takšni odlično funkcionirali v vladi, ki jo vodi stranka Levica, za katero je videti, kot da je njen edini pravi program popolna sabotaža države in gospodarstva.

Ljudje so ploskali – nekateri v strahu za državne subvencije, drugi, ker jim je bilo zabavno, tretji, ker niso dobro slišali, kaj je premier povedal. A v dvorani je bilo čutiti neko napetost v smislu: “A smo dobili slovenskega Kaligulo?! Kako bo moje podjetje preživelo to blaznost?!”

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Klakočarjeva užaljena, ker nesojenega partnerja na slavnostno sejo spet ne bo

Premier Golob se bo na predvečer dneva državnosti udeležil...

Francoska desnica pripravljena voditi državo

Da so pripravljeni vladati Franciji, je na programski konferenci...