Google bo ponovno snemal ulice in pločnike v Sloveniji

Datum:

Google ponovno v Sloveniji, kjer bo podrobneje začel snemati ulice in pločnike mest. S snemanjem pričnejo 3. marca, ko bo nadaljeval z zajemom slik za osvežitev storitve prikaza ulic Google Street View, ki je del storitve Google Maps. O tem so seveda obvestili tudi urad informacijskega pooblaščenca.

Pri tokratnem snemanju se bodo osredotočili na ulice in pločnike v naslednjih krajih: Ljubljana, Kočevje, Mislinja, Črnomelj, Maribor, Ajdovščina, Podgorje, Kranj, Ptuj, Murska Sobota, Koper, Kranjska Gora, Stara Fužina, Novo mesto, Jesenice, Krško, Vrhnika, Slovenska Bistrica, Velenje, Nova Gorica, Postojna, Ilirska Bistrica, Celje, Žiri.

Ob tem so v Googlu zapisali:

“Google si prizadeva, da bi vam pomagal odkrivati svet okoli vas. S posnetki na naših platformah želimo izboljšati vašo izkušnjo, saj si boste z njimi lažje ogledali in raziskali kraje v bližini ali po svetu. Zelo si prizadevamo, da bi zagotovili koristne posnetke, ki prikazujejo svet, ki ga naši uporabniki raziskujejo.”

Tehnološki velikan, kar Google vsekakor je, pravi, da spoštuje varovanje zasebnosti. Pred objavo vseh zbranih posnetkov in fotografij le-te namreč obdelajo tako, da zameglijo obraze oseb in registrskih oznak vozil, da jih ni moč prepoznati.

Utrip Ljubljane

Sorodno

Zadnji prispevki

Kaj učijo Janezka?

Sprva sem nameraval te opazke poslati v obliki odprtega...

Dnevi obletnic zlorabe plemenitih čustev so minili

Mnogi nam zavidajo obdobje praznikov od 27. aprila do...

Janša za European Conservative: Golobovo katastrofo smo pričakovali in jo tudi napovedali

"To katastrofo smo pričakovali in jo jasno napovedali. Velika...

Na prireditvi Vinska vigred peterica s pestmi nad kandidata SLS za evropskega poslanca

Sinoči je v Metliki na prireditvi Vinska vigred pet...