Grčija zaradi drastičnega povečanja števila migrantov na robu zloma, v avgustu jih je prispelo največ po letu 2016!

Datum:

Grčija se sooča z vse večjim številom migrantov, avgusta jih je v enem mesecu prišlo največ po letu 2016. Razmere so posebej kaotične v kampu Moria na Lezbosu, ki ima zmogljivosti za 3 tisoč ljudi, v njem pa se trenutno nahaja kar 11 tisoč migrantov, od tam pa jih premeščajo v notranjost države. Dogajanje sledi grozečim besedam turškega notranjega ministra.

                   

Zaradi drastičnega povečanja števila nelegalnih migrantov je Grčija na robu zloma, iz prenatrpanega migrantskega kampa na otoku Lezbos so tako oblasti pričele premeščati migrante v notranjost države. Ni treba poudarjati, da bodo tako še lažje nadaljevali svojo pot proti Zahodni Evropi. Iz kampa Moria je bilo tako po poročanju Voice of Europe samo v ponedeljek umaknjenih približno 1.500 migrantov na druge lokacije, ki se nahajajo v Atenah in v Solunu. Moria je sicer največji evropski migrantski kamp, ki ima zmogljivosti za 3 tisoč oseb, trenutno pa naj bi se v njem nahajalo kar 11 tisoč migrantov, ki večinoma prihajajo iz Afrike in z Bližnjega Vzhoda.

Avgusta Grčija zabeležila največ prihodov migrantov po letu 2016
Število izkrcanj v Grčiji se povišuje iz tedna v teden, avgusta so namreč zabeležili kar 7 tisoč prihodov – kar je največ po letu 2016 -, od tega se je samo prejšnji teden na Lezbosu s 13 čolnov izkrcalo kar 540 novih migrantov. Po drugi strani to predstavlja tudi največje število migrantov od podpisa sporazuma med Evropsko unijo in Turčijo in le vprašanje je, ali slednja sploh še spoštuje sporazum. Grški zunanji minister Nikos Dendias je pri turškem veleposlaniku v Grčiji prejšnji teden v zvezi s tem že izrazil izredno nezadovoljstvo.

Migranti v migrantskem taborišču Moria na otoku Lezbos v Grčiji (Vir: Twitter)

Povečano število migrantov sledi grozečim besedam turškega notranjega ministra
Vse to je sledilo grožnji turškega notranjega ministra Süleymana Soyluja, ki je Evropo posvaril: “Soočamo se z največjim valom migracij v zgodovini. Če odpremo zapornice, nobena evropska vlada ne bo mogla preživeti več kot šest mesecev. Svetujemo jim, naj ne preizkušajo našega potrpljenja.” Grčija je sicer najprometnejša vstopna točka migrantov iz Afganistana, Iraka in Sirije v Evropo.

Rok Krajnc

Sorodno

Zadnji prispevki

Izraelsko sodišče je razsodilo, da se morajo tudi ultraortodoksni judje priključiti vojski

Izraelsko vrhovno sodišče je danes odločilo, da morajo obvezen...

Challe Salle povedal nekaj krepkih na račun Zlatka Čordića

Na slovenski hip hop sceni je resnično vroče. Raper...

Orban in Melonijeva se znotraj Evropskega parlamenta ne bosta povezala

Italijanska premierka Giorgia Meloni je na srečanju v ponedeljek...

[Foto] Koga vse je ujel fotografski objektiv na državni proslavi

Osrednje državne proslave na Kongresnem trgu v Ljubljani, s katero...