Trpinčila je sodelavca, ni spoštovala kulture dialoga, zdaj pa za državo predava inovativno učenje in poučevanje

Datum:

Pred nekaj več kot mesecem dni je štajerski dnevnik Večer poročal, da je razvpita Vesna Vuk Godina trpinčila svojega sodelavca. V teh dneh pa se po mreži elektronskih naslovov v slovenskem javnem visokošolskem prostoru širi vabilo visokošolskim delavcem k udeležbi pri pedagoških usposabljanjih, ki jih financirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada, na katerih izobražuje Vesna Vuk Godina, ki je v svojem kolektivu kot predstojnica oddelka nad sodelavcem izvajala mobing!

Večer je v članku, ki je dostopen na povezavi, zapisal, da so senatorji Univerze v Mariboru Vuk Godini aprila letos odrekli redno profesuro, poleti pa je rektor Univerze v Mariboru Zdravko Kačič v pisno odločitev, ki jo citira Večer, zapisal, da je Vesna Vuk Godina na delovnem mestu izvajala trpinčenje, ko je predavatelja izločala iz delovnega procesa in od njega zahtevala ravnanja, povezana s kršenjem zakona o varovanju osebnih podatkov.

Večer je Kačičevo odločitev povzel: “Večkratno opominjanje na storjene napake, slabšalne oznake narejenega dela in uporaba izrazov, kot so ‘obsesivni nevrotik’ in ‘prestrašen nevrotik’, ‘psihotik’, je med visokošolskimi učitelji ne samo neustrezno in neprimerno, ampak tudi nepotrebno … Vesna Vuk Godina s svojimi dejanji ni sledila pričakovanjem in zahtevam glede spoštovanja posameznikov in sama ni spoštovala kulture dialoga.”

Dialog, dialog …
Ali je to inovativni pristop? V nadaljevanju prilagamo vabilo na prihajajoča usposabljanja iz proračuna financiranega projekta pedagoška usposabljanja “v sklopu projekta Inovativno učenje in poučevanje v visokem šolstvu, katerih namen je izboljšati kakovost visokošolskega izobraževanja v Sloveniji z uvedbo prožnejših, sodobnih, inovativnih oblik učenja in poučevanja”. Iz vabila izhaja, da bo v četrtek, 12. septembra, usposabljala Vesna Vuk Godina, za katero je rektor Kačič ugotovil, da ni spoštovala kulture dialoga.

Vesna Vuk Godina je sicer tudi znana politična aktivistka iz časa mariborskih uličnih nemirov, uperjenih zoper tedanjega župana Franca Kanglerja. Koliko so se njene teorije iz leta 2012 uresničile, pa lahko prisluhnete na spodnjem posnetku.

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Joveva na zaslonih škodi svoji stranki

Nosilka liste Gibanja Svobode za evropske volitve Irena Joveva...

Dr. Krek: Referendum o konoplji se lahko zelo grdo zlorabi

"Referendum o konoplji, tako kot je napisan, se lahko...

Je oblast res tako mamljiva?

V Ilirski Bistrici še vedno vre. Temperatura je dosegla...

Putiniste in prebujence druži več, kot želijo priznati

Tucker Carlson je znan ameriški konservativni komentator. V nasprotju...