Green Dragonsi lepšajo podobo Ljubljane – z napisom prekrili številne manj lepe grafite, tudi napis v podporo Galetu

Datum:

“Vedno z vami, ljubljanski piromani” se glasi novi napis ljubljanske navijaške skupine Green Dragons, ki je v zadnjem času polepšala podobo slovenske prestolnice. Med drugim so prekrili tudi vse grde in celo politično obarvane napise, tudi enega v podporo političnemu aktivistu Ivanu Galetu. Sporni zapis je sicer nastal v času umetno ustvarjene afere z zaščitno opremo, ki jo je sprožila levičarska opozicija in so jo napihnili osrednji slovenski mediji.

                   

“Lepšanje prestolnice se nadaljuje! Projekt, ki se je sicer s pridobitvijo dovoljenja začel že decembra in bil planiran za izvedbo v marcu, a nato začasno ustavljen zaradi virusa, je bil včeraj le uspešno končan. Stena ob Dunajski cesti ima tako zdaj novo zeleno-belo podobo, gostilni Ruski Car pa se zahvaljujemo za odstop površine. PIROMANI 1988!” se glasi spletna objava nogometne navijaške skupine Green Dragons iz Ljubljane, ki je s svojo mojstrovino prekrila številne napise, ki so krnili podobo “najlepše prestolnice”. Na mestnem zidu so ljubljanski navijači napisali: “Vedno z vami, ljubljanski piromani.” Eden izmed politično obarvanih napisov se je glasil tudi “Ivan Gale, ljubimo te. Slovenci glejte oddajo Tarča RTVS 1.” 

Politično obarvani napis je nastal po sporni oddaji na Tarči na nacionalni televiziji RTV z naslovom “Ozadja naročanja in nakupov zaščitne opreme“, ko se je umetno napihovalo “afero z zaščitno opremo”. Kljub neverjetno uspešnemu soočenju z epidemijo in ogromnim naporom, ki ga je aktualna vlada Janeza Janše vložila v pripravo prvega, drugega in sedaj še tretjega protikoronskega zakona v pomoč vsem slojem družbe in različnim sektorjem gospodarstva, je deležna stalnih napadov, med drugim tudi nacionalne RTV, ki jo plačujemo vsi državljani in naj bi se odlikovala s svojo nepristranskostjo. Epilog so napadi na vlado sicer doživeli prav v oddaji Tarča, ki je še najbolj spominjala na inkvizicijski proces. Vlada pa je vse obtožbe ovrgla z nedavnim razkritjem težko pričakovanega poročila o nabavah zaščitne opreme in ventilatorjev.

https://www.facebook.com/greendragonsljubljana/posts/3068260996566330

V njem med drugim lahko preberemo, kako je vlada Marjana Šarca za seboj pustila prazna skladišča zaščitne opreme, podrobno pa je naveden potek dobav zaščitne opreme in ventilatorjev v času nove vlade. Medresorska delovna skupina je med drugim vzpostavila natančen protokol za nabavo zaščitne opreme, poročilo pa razkriva, da je pri dobavah ventilatorjev prihajalo do zaplemb in drugih težav, zato nekatera naročila ostajajo neizpolnjena. MGRT izpostavlja številne nepravilnosti zaznanih pri pogodbah, ki jih je podpisal “žvižgač” Ivan Gale. Slednji torej nikakor ni žrtev v tej “aferi”, kot želijo prikazati v levičarski opoziciji in kot kričijo ostali podporniki že omenjenega “žvižgača”. Obenem tudi ni presenetljiva pristranskost nacionalne televizije RTV. Na dan namreč prihajajo informacije, da na RTV obstaja “črna lista”, ki deluje kot nekakšen interni zakon omenjenega medija, po katerem lahko v tamkajšnjih oddajah nastopajo zgolj levičarji, medtem ko je vstop mnogim drugim prepovedan, med drugim tudi novinarju Bojanu Požarju. Na Mladini pa so, ko je bil napis odstranjen, v levičarskem duhu “ne levi, ne desni” tudi zapisali: “Prebarvali odmevni grafit, ki je združeval Slovence.”

Foto: posnetek zaslona
Foto: posnetek zaslona
Foto: posnetek zaslona

V preteklosti so Green Dragonsi prišli v spor z levičarskim županom Zoranom Jankovićem in v Ljubljani na nekem mestu tudi ustvarili grafit: “Maribor šampion?! Zoki, ali se ti je zmešalo?” Napis je nastal potem, ko se je pred neko nogometno tekmo izvedelo, da bo za mariborske Vijole bojda navijal tudi Janković, zato so mu Dragonsi iz maščevanja pokracali središče mesta.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Klakočarjeva užaljena, ker nesojenega partnerja na slavnostno sejo spet ne bo

Premier Golob se bo na predvečer dneva državnosti udeležil...

Francoska desnica pripravljena voditi državo

Da so pripravljeni vladati Franciji, je na programski konferenci...