Hamas svojim teroristom obljubil 10 tisoč dolarjev in stanovanje za vsakega talca

Datum:

Hamasovim teroristom so obljubili 10.000 dolarjev in stanovanje za vsakega Izraelca, vzetega za talca. Posnetki zasliševanja ujetih Hamasovih teroristov s strani izraelskih obrambnih sil so potrdili grozodejstva, storjena oktobra v Izraelu. 

                   

Posnetki, ki so jih objavile izraelske obrambne sile (IDF) v zvezi z zasliševanjem ujetih Hamasovih teroristov, so razkrili, da so islamističnim strelcem obljubili 10.000 dolarjev in stanovanje za vsakega Izraelca, ki ga vzamejo za talca.

Ujeti Hamasovi teroristi so v pogovoru z izraelskimi oblastmi razkrili, kako so od voditeljev organizacije prejeli ukaze za “očiščenje” kibucev (izraelskih skupnosti) z ubijanjem Judov in odvzemom talcev nazaj v Gazo.

“Dobili smo ukaze, da očistimo hiše, da ubijemo in ugrabimo čim več ljudi,” je eden od pridržanih strelcev povedal IDF.

“Kdor pripelje ugrabljene, dobi štipendijo,” je razkril, na vprašanje o višini nagrade za izraelske talce pa odgovoril: “Stanovanje in 10.000 dolarjev.”

Objavljeni posnetki prikazujejo pričevanje več ujetih teroristov, ki pripovedujejo o grozodejstvih, storjenih na izraelskih tleh v začetku tega meseca, zaradi katerih je bilo več kot 1300 izraelskih civilistov zaklanih na svojih domovih.

Razkrite grozote

Razkrili so grozote, ki so se odvijale, in ukaze, ki so jim jih izdali voditelji Hamasa. Podrobno so opisali napade na moške, ženske in otroke.

Medtem ko nekateri trdijo, da so bili njihovi ukazi ugrabitve civilistov, so bili drugi bolj odkriti v svojih odgovorih, saj so priznali posilstva in obglavljenja nedolžnih ter ubijanje otrok.

“V kibuce smo se pripeljali z džipi. Odprli smo hiše in sobe. In začeli smo vdirati v sobo za sobo, eno za drugo,” je eden povedal oblastem.

“Kaj pa ste počeli v tistih sobah?” so ga vprašali.

“Vrgli smo granate in streljali …”

“Kaj je bil cilj?”

“Ubiti,” je odgovoril.

Drugi strelec je priznal, da je bil njegov ukaz “infiltrirati” in “osvojiti” izraelske skupnosti. Ko so ga vprašali, kaj to pomeni, je oblastem povedal, da njegov ukaz ni bil ugrabiti, ampak “izprazniti hiše” in “ubiti”.

En terorist je pripovedoval, kako je naletel na neoboroženega moškega civilista, ki ga je “dva ali trikrat” ustrelil v prsi in ubil psa druge ženske, ki jo je ustrelil drug napadalec.

“Ustrelil sem staro žensko in zažgali smo hiše,” je povedal drugi ujeti borec Hamasa. Ko so ga vprašali, s kom je bil še tisti, ki je moril civiliste, je omenil drugega borca, ki je ubil moškega v 40-ih. Na vprašanje, kaj je ta žrtev počela, ko je bila umorjena, je odgovoril: “Zalival je rastline.”

Pričevanja so skladna z opisi novinarjev, ki so videli neobdelane posnetke napadov na projekciji, ki jo je v ponedeljek v Tel Avivu gostila IDF.

Ljudje ne verjamejo kaj se je zgodilo, kot v primeru holokavsta

David Patrikarakos, tuji dopisnik novičarske hiše UnHerd, je poročal, kako je videl podobe “zgorelih dojenčkov, tako majhnih, da bi jih lahko zibal v pregibu svoje roke”, ki so bili zaviti v odeje, ki se običajno dajejo novorojenčkom.

Drugi posnetki, o katerih so poročali novinarji, prikazujejo Hamasovega terorista, ki se svojim staršem hvali, kako je ubil 10 Judov, in jih o tej novici obvesti na mobilnem telefonu, ki so ga ukradli materi, ki jo je umoril pred nekaj minutami.

Tiskovni predstavnik izraelske vlade Eylon Levy je razkril, da je predvajanje odobrila izraelska vlada, saj je bilo treba dokazati obseg pokola, za katerega trdi, da ga nekateri v osrednjih medijih oporekajo.

“Priča smo pojavu, podobnemu holokavstu, ki se odvija v realnem času, saj ljudje dvomijo o razsežnosti grozodejstev, ki jih je Hamas zagrešil nad našim ljudstvom,” je povedal novinarjem v nedeljo.

I. K.

Sorodno

Zadnji prispevki

Fenomen Prebilič: Ali stari botri že tlakujejo pot “novemu obrazu”?

Ali se je na letošnjih evropskih volitvah že začel...

Evropsko sodišče: Evtanazija ni človekova pravica!

"Evropsko sodišče za človekove pravice: Medicinska zastrupitev bolnih in...

Ministrica do roka razdelila “hudičevo” malo računalnikov – Zgolj 666 od 10 tisoč

Ministrici za digitalizacijo zadeve uhajajo iz rok. Poziv za...

GZS opozarja vlado: zaradi stavke upravnih enot trpi gospodarstvo

Stavkovni val, ki se je razpasel po državi (vpričo...