Hipokrizija hollywoodskih elit: Niti besede o Bidnovemu bombardiranju Sirije

Datum:

Po štirih letih zvezdniških verbalnih pogromov nad Donaldom Trumpom si je hollywoodska lista A v nedeljo zvečer na ameriških televizijskih podelitvah vzela “minuto za čik”. Le kaj je bilo tokrat drugače, da se niso v svojem slogu zgražali nad bombardiranjem Sirije? V Trumpovem mandatu so namreč prireditev redno izkoriščali za politično obračunavanje.

Hollywood je znova pokazal svojo moralno dvoličnost, ko v času, ko Biden bombardira Sirijo, ko ni storil še ničesar glede minimalne plače, nezakonite priseljenske otroke zaklepa v zapore, ko še ni vrnil Obaminega Medicare zakona, nenadoma niso imeli srca, da bi ves večer osvetili predsedniku in njegovim napakam.

Kakor hitro so iz Bele hiše, najverjetneje z največjo prevaro v zgodovini volitev, pregnali “oranžnega moža”, ki je bil nenehno pri roki kot “slab”, so se hollwoodski igralci in novinarji, zbrani v združenju HFPA, vrnili k tradicionalnemu signaliziranju kreposti glede rasizma. Prejšnje dni je tema bila celo rasizem samega HFPA, čeprav so na koncu, ironično, kar tri od prvih štirih podeljenih nagrad prejeli temnopolti igralci, Daniel Kaluuya za Juda in Črni Mesija ter John Boyega za Mali sekiro in prvi Pixarjev film, kjer so glavni igralci bili črnci, Soul.

Jane Fonda (Foto: epa)

Jane Fonda je prejela nagrado za življenjsko delo in igralka, ki je zaslovela kot protivojna aktivistka “Vietnam Jane”, zanimivo, kajne, tudi sama ni ničesar rekla o Bidnovem bombardiranju Sirije. Kot bi želela na koncu kariere priložiti zadnji dokaz o lastni dvoličnosti.

Aleš Ernecl

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Nov vojaški uspeh ukrajinskih sil – uničena ruska ladja

Ukrajinske sile so ponoči uničile rusko vojaško ladjo Sergej...

Podpišite peticijo proti postavitvi novih azilnih domov!

Vlada Roberta Goloba je prejšnji teden sklenila, da bo...

[Video] Čudovita novica – deček z redko boleznijo dosegel veliko zmago

8-letni Matjaž ima redko bolezen, imenovano "kongenitalni miastenični sindrom",...