Hollywoodski hipokrizem: Ljubitelj zasebnih letal in jaht Leonardo DiCaprio Greto Thunberg označil kar za “voditeljico našega časa”

Datum:

Leonardo DiCaprio je še en izmed zvezdnikov, ki so podprli najstnico v rokah korporacij, Greto Thunberg, pri njenih ekosocialističnih prizadevanjih. DiCaprio je kar ni mogel prehvaliti, med drugim jo je opisal kot “voditeljico našega časa”. Gre sicer za veliko hipokrizijo s strani DiCapria, ki rad potuje z zasebnimi letali in se prevaža z luksuznimi jahtami ter avtomobili, svojega življenjskega sloga pa po vsej verjetnosti ne bo rabil spremeniti tudi v primeru potrebe po plačevanju morebitnih novih eko davkov, ki si jih bo zlahka privoščil s svojimi dohodki. Po drugi strani eko davki najbolj znižajo življenjsko raven običajnim ljudem, prav tako pa zavirajo razvoj novih tehnologij.

Oskarjev nagrajenec Leonardo DiCaprio se je ta teden srečal z najstniško ekosocialistično aktivistko Greto Thunberg, ki je kar ni mogel prevaliti, med drugim jo je v svoji objavi na družbenem omrežju Instagram opisal kar kot “voditeljico našega časa”. Zapisal je še: “Malo ljudi v človeški zgodovini je povzdignilo glas v tako prelomnih trenutkih in na tako spreminjajoč način, ampak Greta Thunberg je postala voditeljica našega časa.”

DiCaprio kar ni mogel prehvaliti Grete Thunberg
“Zgodovina nas bo sodila po tem, kar delamo danes, da pomagamo zagotoviti, da bodo tudi prihodnje generacije uživale planet, ki ga jemljemo kot samoumevnega,” je še zapisal DiCaprio in dodal: “Upam, da bo Gretino sporočilo služilo kot opozorilo svetovnim voditeljem, da je čas nedejavnosti končan.” DiCaprio je po poročanju Fox News povedal še, da se mu je bilo v čast srečati z Greto in da je zaradi aktivistov, kot je ona, optimističen glede prihodnosti: “Sprejela sva zavezo, da podpirava drug drugega v upanju, da zagotoviva svetlejšo prihodnost za naš planet.”

 

View this post on Instagram

 

There are few times in human history where voices are amplified at such pivotal moments and in such transformational ways – but @GretaThunberg has become a leader of our time. History will judge us for what we do today to help guarantee that future generations can enjoy the same livable planet that we have so clearly taken for granted. I hope that Greta’s message is a wake-up call to world leaders everywhere that the time for inaction is over. It is because of Greta, and young activists everywhere that I am optimistic about what the future holds. It was an honor to spend time with Greta. She and I have made a commitment to support one another, in hopes of securing a brighter future for our planet. #FridaysforFuture #ClimateStrike @fridaysforfuture

A post shared by Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) on

DiCaprio rad potuje z zasebnimi letali, s svojimi dohodki pa bi zlahka plačeval morebitne eko davke
DiCaprio je sicer znan po svoji hipokriziji, po eni strani je namreč glasen podnebni aktivist, po drugi strani pa rad potuje z zasebnimi letali.

To, da podpira Greto pri njenih ekosocialističnih prizadevanjih ne preseneča, saj si bo s svojimi vrtoglavimi dohodki zlahka tudi vnaprej privoščil morebitne podnebne davke na gorivo in za to po vsej verjetnosti ne bo prisiljen spremeniti življenjskega sloga, ki poleg zasebnih letal vključuje tudi potovanje s prestižnimi jahtami.

Eko davki bodo namreč, tako kot vsi davki, najbolj prizadeli manj premožne, prav tako pa bodo zavrli razvoj novih tehnologij, ki so ključne pri zmanjševanju onesnaževanja.

Rok Krajnc

Sorodno

Zadnji prispevki

Zala Klopčič: Ljudje, ki spreminjajo spol, ne bi smeli biti zaposleni v šolstvu

S spletno komentatorko Zalo Klopčič smo se pogovarjali o...

Matjaž Han je novi predsednik SD

Matjaž Han je novi predsednik Socialnih demokratov. V drugem...

Vili Kovačič želi odpraviti neustavnosti referendumskega zakona

Vili Kovačič je na Ustavno sodišče RS vložil pobudo...

Tretjina azilantov v Avstriji je povsem nepismenih

Kar dve tretjini migrantov, ki so jim lani v...