Hrvati na spletu ponoreli ob informaciji, da slovenski podvodni ribiči podpisujejo peticijo, da se jim omogoči podvodni ribolov na Hrvaškem

Datum:

“Ha ha ha ha. Ne bomo! Najprej razveljavite vse kazni za RIBIČE V PIRANSKEM ZALIVU, potem pa se bomo POGOVARJALI!” so številni Hrvati na forumih povsem ponoreli ob informaciji, da so slovenski podvodni ribiči zagnali peticijo za vnovično dopustitev podvodnega ribolova na Hrvaškem. številni namreč menijo, da SLovenci ne bi smeli loviti “njihovih” rib. Mnoge komentarje so morali administratorji celo odstraniti, saj so presegali mejo dobrega okusa. Sedaj je odločitev na strani hrvaške in slovenske vlade, da se stvari uredita. Tako bodo morda lahko ljubitelji podvodnega ribolova z ustreznimi prepustnicami znova prehajali državno mejo in opravljali svojo priljubljeno dejavnost. 

Številni Hrvati so na forumih povsem izgubili živce, mnoge komentarje pa so administratorji celo odstranili. V javnosti je namreč odjeknila novica, da slovenski podvodni ribiči podpisujejo peticijo, v kateri podpisani menijo, da je zaradi popuščanja strogih pravil karantene za omejevanje širjenja koronavirusa, mogoče znova obuditi podvodni ribolov na Hrvaškem, saj gre za posamično, ne pa skupinsko športno dejavnost. Po njihovem mnenju ta aktivnost tudi ne krši ostalih pravil karantene, poleg tega pa so Hrvaški plačali letno ribolovno dovolilnico. Sprejetje odločitve je sedaj v domeni hrvaške in slovenske vlade. Tako bi lahko ljubitelji podvodnega ribolova, z ustreznimi prepustnicami, znova prehajali državno mejo ter uživali v svoji priljubljeni dejavnosti, poroča morski.hr.

Glede popuščanja omejitev, ki veljajo v času karantene, pa razmišlja še Hrvaški nacionalni štab civilne zaščite. V poštev za sproščanje omejitev na področju ribolova bi lahko prišli vsi Slovenci, ki imajo veljavna dovoljenja za ribolov na Hrvaškem. Epidemija novega virusa se namreč umirja tako v Sloveniji, kot tudi na Hrvaškem.

Hrvaško letno dovolilnico za športni ribolov kupilo več kot 2500 Slovencev
Vse do konca je namreč več kot 2.500 Slovencev prejelo in plačalo hrvaško letno dovoljenje za športni oziroma podvodni ribolov. Zelo verjetno je, da bi bilo lahko v sklopu popuščanja omejitev, ki veljajo v času karantene, postopoma omogočeno prehajanje meje med državama z namenom opravljanja tovrstne športne dejavnosti, seveda ob upoštevanju vseh zdravstvenih zahtev. Obenem je ključna tudi ureditev bivanja na Hrvaškem, in sicer tako, da bodo slovenski turisti ostali v izolaciji. Z enako zahtevo se na hrvaško vlado obračajo tudi iz društva za skupinske športe H2O. Peticijo je sicer že podpisalo 70 oseb.

Ob vsem pa se zdi zanimivo nasprotovanje hrvaških forumašev, saj so tudi slovenski ribiči že prejeli hrvaške kazni, ko so lovili v Piranskem zalivu. Omeniti gre primer ribiča Silvana Radina, ki je prejel plačilne naloge v skupni vrednosti 28 tisoč evrov, zatem pa še vabilo k sodniku za prekrške v Puli. Radin pa še zdaleč ni bil edini.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Dr. Potočnik: Nastop ministrice je pokazal, da je Ministrstvo za zdravje čoln brez krmarja

Slovenija je po besedah zdravnika dr. Federica V. Potočnika...

Korupcija je tam doma, kjer ne bi smela biti. Na preveč naslovih!?

Korupcija v pravnem smislu pomeni zlorabo zaupanega položaja v...

[Video] Kje konča “humanitarna pomoč” UNRWA, ki jo podpira tudi Lenarčič

Aktualna leva oblast še vedno vztraja pri financiranju agencije...