Igor Lukšič: Iz Golobiča poskušajo narediti novega Kučana

Datum:

“Iz Golobiča želijo narediti novega Kučana. Vendar pa to na takšen način ne bo šlo skozi …” meni nekdanji predsednik Socialnih demokratov Igor Lukšič. 

Da se glavne politične odločitve na levem polu sprejemajo v zakulisju, ne skrivajo več niti vidni pripadniki posttotalitarne levice, denimo Vesna Vuk Godina, ki je konec minulega leta v Tarči na RTVS kar v studiu javno pozvala “centre moči”, naj zamenjajo predsednika vlade Roberta Goloba (več tukaj). Eden izmed njih je nedvomno Gregor Golobič, iz preteklosti znan kot človek pokojnega državnika Janeza Drnovška. Konec koncev pa vse tranzicijske poti vodijo v Murgle do Milana Kučana (tudi Golobičeva).

Kot ugotavljajo poznavalci, poskušajo Golobiča skrbno skriti pred očmi slovenske javnosti, saj je spomin nanj povezan z določeno politično odbojnostjo zaradi razvpite afere Ultra (!!!). Poznavalci političnega zakulisja ugotavljajo, da poleg generalne sekretarke Gibanja Svoboda Vesne Vuković za afero s sodno stavbo, ki potaplja SD, stojita tudi Uroš Jauševec in Gregor Golobič.

Pogled na zadevo je za naš medij predstavil dober poznavalec zakulisja tranzicijske levice, in nekdanji predsednik SD Igor Lukšič: “Natolcevanja okoli dogajanja je veliko. Gre pa za to, kdo bo po Kučanu prevzel točko ozadja.”

Dr. Igor Lukšič (Foto: Nova24TV)

Iz Golobiča poskušajo narediti Kučanovega prestolonaslednika
“Iz Golobiča želijo narediti novega Kučana. Vendar pa to na takšen način ne bo šlo skozi …” Kučan je bil namreč dlje časa v politiki, opozarja Lukšič. Gre za zamisel, da bi Golobič v ozadju prevzel Kučanovo vlogo, kar pa ne bo delovalo. To si želijo ljudje, ki imajo določene interese in veliko premoženja, sredstev, denarja ter potrebujejo neko stabilnost. Prav zato si izmišljujejo in se opirajo na ljudi, ki bi imeli politično stabilnost, v generaciji Kučanovih sinov in hčera pa je temu najbližji Golobič.

Posledično okoli njega poskušajo narediti “neko figuro”, ki bi igrala podobno vlogo bodisi v realnosti bodisi imaginarno. Želijo si neke vrste prestolonaslednika.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Spomenika revolucije in Edvarda Kardelja ne sodita ob spomenik slovenske osamosvojitve

Predsedstvo Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve je izrazilo stališče,...

Po Golobovi napovedi o reformi zdravstva novih pet kirurgov dalo odpoved

Pred dnevi se je premier Robert Golob spet izprsil...

Varnostni strokovnjak opozoril profesorja FDV, da trosi neresnice o Gazi

"Nekaj pomislekov ob Prebiličevim politiziranju. Genocid – primerjati Srebrenico...

Na prireditvi Vinska vigred peterica s pestmi nad kandidata SLS za evropskega poslanca

Sinoči je v Metliki na prireditvi Vinska vigred pet...