Integracija propadla: V Frankfurtu zbirajo denar za muslimanski bazen, kamor drugi ne bodo imeli vstopa

Datum:

Nemški priseljenec v Frankfurtu želi graditi bazen, ki bo namenjen samo muslimanom, zaradi česar so se pojavila vprašanja, ali v Nemčiji sploh poteka integracija muslimanov v nemško družbo.

38-letni prebivalec Frankfurta Abdullah Zeran išče posameznike, ki bi bili pripravljeni finančno podprti njegovo zamisel, po poročanju Voice of Europe namreč želi zgraditi bazen, ki bo namenjen za uporabo zgolj zavednim muslimanom.

“Muslimanski starši imajo težave, ko imajo otroci v razredu skupaj učne ure plavanja,” je povedal Zeran.

Muslimanov že toliko, da bi se bazen izplačal kot donosna ideja
“Starši si želijo, da bi bile deklice in dečki ločeni. Mi bi lahko in želimo ponuditi učne ure plavanja za muslimanske deklice v našem bazenu,” je pojasni Zeran, ki upa na sodelovanje z odborom za šolstvo.

Za izgradnjo bazena, ki bi bil namenjen samo muslimanom, naj bi bilo potrebnih tri milijone evrov, Zeran pa je prepričan, da bo tak bazen tudi dobra poslovna ideja. Po raziskavah trga, ki jih je opravil Zeran, naj bi bili Turki, ki živijo celo 90 kilometrov daleč od Frankfurta bili pripravljeni uporabljati ta bazen.

Različno pojmovanje integracije
Nad idejo pa niso navdušeni vsi prebivalci Frankfurta, ki opozarjajo, da bi ideja, v kolikor se uresniči, bila jasen znak “nezdravega islamskega komunitarizma.”

https://twitter.com/JJtheActivist/status/1197655409932288007

S tem se ne strinja Zeran, ki meni, da ni važno če gre nekdo v petek v mošejo, nekdo drug v soboto v sinagogo in nekdo tretji v nedeljo v cerkev. “Imamo veliko skupnega. Vsakdo ima pravico do uresničevanja svojih potreb. To je, če se tako izrazim, dokončanje integracije, ko se skupini več ni potrebno opravičevati zaradi tega ker je drugačna od ostalih.”

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Azijski vrh: Peking, Seul in Tokio so za jedrsko razorožitev Severne Koreje

Danes v južnokorejski prestolnici Seul poteka vrh voditeljev Južne...

Makarovičeva na zatožni klopi zaradi izbruha sovražnega govora in žalitve

“V Ljubljani se bo zaradi satirične pesmi Utrip laži...

Metlika: Obnovljen most do gradu Gradac

Grad Gradac, eden redkih kulturnih spomenikov državnega pomena v...