Izjava dneva: Koalicija KUL živi le še zato, ker jo na respiratorju vzdržuje POP TV!

Datum:

Sicer pa saga o koaliciji KUL pravzaprav živi le še zato, ker jo na respiratorju vzdržuje zasebna televizija Pop TV – kot zrežirano telenovelo. Če ne bi o KUL vsak dan dobesedno nabijali na Pop-u (ker časopisi Delo, Večer ali Dnevnik zaradi minornega dosega niso več pomembni) in – zadnje dni resda malo manj agresivno – na RTV Slovenija, kjer obstaja vsaj še malo pluralni 3. program, bi KUL že zdavnaj odšel v pozabo,” je o medijski promociji strank tranzicijske levice zapisal Bojan Požar in dodaja, da se jim zaradi bizarnega poročanja smejejo poznavalci politične scene.

                   

Tranzicijska levica s svojimi mediji te dni intenzivno pritiska in umetno ustvarja okoliščine, da bi zrušili vlado, ki jih sicer ni – so daleč od politične stvarnosti. Projekt KUL je pravzaprav iznajdba globoke države in povezanih medijev, stranke LMŠ, Levica, SD in SAB pa so statisti.

Te dni predvsem na POP TV na veliko pričakujejo famozno poročilo Računskega sodišča, kandidat za mandatarja Karl Erjavec pa samozavestno trdi, da imajo 46 glasov, čeprav so ti še daleč na obzorju.

Še poznavalci politične scene se jim smejejo
Trenutno stanje je povedno opisal raziskovalni novinar Bojan Požar: “Sicer pa saga o koaliciji KUL pravzaprav živi le še zato, ker jo na respiratorju vzdržuje zasebna televizija Pop TV – kot zrežirano telenovelo. Če ne bi o KUL vsak dan dobesedno nabijali na Popu (ker časopisi Delo, Večer ali Dnevnik zaradi minornega dosega niso več pomembni) in – zadnje dni resda malo manj agresivno – na RTV Slovenija, kjer obstaja vsaj še malo pluralni 3. program, bi KUL že zdavnaj odšel v pozabo. Pri tem pa je zanimivo še nekaj: stari mački Pop TV, ki seveda zelo natančno vedo, za kaj gre, so se tukaj previdno umaknili v ozadje, naprej pa porivajo in kurijo mlajšo novinarsko ekipo, kot so Anže BožičSuzana Perman (oba 24ur) in zadnje čase tudi Miha Orešnik (Svet na Kanalu A), ki so že več tednov brez sramu pripravljeni vsak dan histerično vpiti, da KUL “samo što nije” pri 46 glasovih in so tako postali pravo medijsko krilo koalicije KUL. Pri tem omenjenih tudi čisto nič ne moti, da se (jim) resni poznavalci scene le še cinično nasmihajo …

Raziskovalni novinar in urednik medija Požareport Bojan Požar. (Foto: STA)

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Madžarska in Nemčija protestirata proti dodatnim uvoznim dajatvam na kitajske avtomobile

Odločitev Evropske komisije, da uvede dodatne uvozne dajatve na...

Janša: Prst je uperjen v vas, Nataša Pirc Musar

Predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša se je odzval...

Četrtkova Tarča je znak, da so odnosi v koaliciji že bili skrhani

Evropski poslanec iz vrst SD Matjaž Nemec je v...

Nika Kovač “fajta” samo tam, kjer se obetajo politične točke?!

Očitno je, da pri Niki Kovač v ospredju ni...