Izredna situacija na hrvaško-bosanski meji: Skupina migrantov streljala na hrvaško specialno policijo

Datum:

Hrvaške posebne policijske enote, ki varujejo mejo z Bosno in Hercegovino v Karlovški županiji so svojim oblastem sporočile, da so migranti, ki so jih včeraj ujeli in vrnili v BiH na njih  streljali, poroča Jutarnji list.

Prvo obvestilo so v PU Karlovac prejeli okoli 15.40, v njem pa so pripadniki Specialne policijske enote Osijek sporočili, da so ujeli skupino migrantov v obmejnem kraju Koranski Lug na območju Cetingrada, vasi, ki se nahaja na sami meji z BiH in v neposredni bližini Bogovolje, vasi, ki jo je prejšnji teden obiskal minister za notranje zadeve Davor Božinović. 

Območje je sicer tudi izhodišče migrantske poti preko Hrvaške, na drugi strani meje pa sta mesto Šturlić in Hadžin Potok med Veliko Kladušo in Bihaćem, ki se migrantom očitno zdi najboljša lokacija za nezakonit vstop v Republiko Hrvaško.

Streli odjeknili še na eni lokaciji
Ali so na policaje streljali migranti, tihotapec ali kdo drug, za zdaj ni znano, bo pa  kmalu, saj primer preiskuje policija dveh držav Približno 15 minut po streljanju je hrvaška policija o dogodku obvestila vodjo izmene obmejne policije Velika Kladuša in takrat je bilo dogovorjeno, da bo bosanska policija poslala razpoložljive patrulje v Hadžin Potok in okolico. Istega popoldneva so splitski specialci, ki prav tako dežurajo na tem terenu, sporočili, da so slišali še dva strela na strani BiH meje, a za razliko od kolegov iz Osijeka pravijo da ne kaže, da bi bili streli usmerjeni proti njim.

Foto: AFP

Migrantski val vse bolj pritiska tako na Evropo kot tudi na Slovenijo. Le v zadnjih 24 urah so slovenski policisti prijeli 271 ilegalnih migrantov. Vlada pa je še naprej odločena podreti panelno ograjo, ki omogoča kontroliran nadzor nad prihodi ilegalcev.

A. G.

Sorodno

Zadnji prispevki

Domoljubni stranki so bili nedemokratično odvzeti pripadajoči položaji v EU parlamentu

Evropska levica, vključno z EPP, je nedemokratično odvzela pripadajoče...

V hrvaškem turizmu ne cvetijo rožice: “Najslabša sezona v zadnjih 20 letih”

Hrvati niso zadovoljni z letošnjo turistično sezono, poročajo hrvaški...

Z motorjem varno v poletje

V poletnih mesecih, še posebej pa ob koncih tedna,...

Kako se znebiti vrtnih polžev

Vrtni polži lahko povzročijo precej škode na vrtu, saj...