Je grafit na poslopju Ministrstva za kulturo – kultura?

Datum:

“Kultura je varuh srednjega razreda,” se je glasil grafit na poslopju Ministrstva za kulturo, ki pa so ga delavci danes že prekrili. Avtorji grafita naj bi bili kulturniki in pripadniki NVO, ki jih financiramo vsi davkoplačevalci, sedaj pa je bilo treba znova, na naše stroške popraviti narejeno škodo. Podobni incidenti pa v zadnjem času niso redkost. Nekaj podobnega se je namreč zgodilo pri Ruskem carju, kjer so Green Dragonsi prekrili napis v podporo Ivanu Galetu s svojim napisom, potem pa so ga neznani storilci oskrunili z novim napisom v podporo kvazižvižgaču, ki je zaslovel po inkvizicijski oddaji Tarča na RTV. 

                   

Avtorji grafita naj bi bili sicer kulturniki, torej tisti, ki jih na infuziji ohranjamo davkoplačevalci, in ki skupaj s svojimi nevladnimi organizacijami sodelujejo tudi na politkolesarskih protestih, še zlasti v Ljubljani, kjer je največ nevladnikov, sicer pa tudi drugod. Popravljanje škode je sicer posnel novinar Nove24TV Luka Svetina. Nedavno pa smo že bili priča podobnim incidentom, ko so zid pri Ruskem carju popisali podporniki Ivana Galeta, Green Dragonsi pa so grde politične napise odstranili tako, da so jih prekrili s svojim, mnogo lepšim.

Vendar pa se neznani avtorji prvega napisa niso predali, ampak so oskrunili tudi delo ljubljanskih navijačev, ki so sicer že mesece lepšali podobo prestolnice, pri čemer jih je začasno ustavila prav koronakriza. “Bo @mk_gov_si račun izstavilo organizatorjem protesta oz. dotičnim *kulturnim* delavcem? Ne zdi se mi pošteno, da te stroške krijemo davkoplačevalci, ki že za razne čudne performanse plačujemo tem nergačem … Ministrstvo za kulturo je predvsem ministrstvo za uporabnike kulture!” pa je nekdo komentiral obnovo zidu.

Na postaji pri Ruskem carju smo lahko najprej brali napis: “Ivan Gale, ljubimo te! Slovenci, glejte oddajo Tarča RTVS 1.” Ljubljanski navijači pa so zid najprej lepo prepleskali in napisali: “Vedno z vami, ljubljanski piromani,” ki pa so ga neznani storilci znova oskrunili z napisoma, ki sta se glasila:“Ivan Gale, ljubimo te, Janša tebe pa ne” in “wtf?”. Še zlasti o prvem grafitu so poročali tudi drugi mediji, med drugim ultra-levičarska Mladina. So si neslano šalo tudi v tem primeru privoščili kakšni “finančno podhranjeni” kulturniki?

kvazižvižgač Ivan Gale, (Foto: posnetek zaslona)

Samozaposleni in zaposleni v javnih zavodih za kulturo v času koronavirusa niso bili prikrajšani za popolnoma nič! Način življenja raperja Zlatka kaže, da ne živi s samo 20 tisoč evri na leto. Glede raperja Zlatka je Požar nedavno poudaril, da mu ni jasno, kako mu je uspelo postati samozaposlen v kulturi in to v tistem rangu, ko mu država plačuje prispevke. “Ne vem katera komisija Ministrstva za kulturo je ocenila, da je on kot raper (klasična komercialna glasba) predstavlja tako zvrst umetnosti, ki jo je potrebno sofinancirati. Pa ravno njega. To mi je fascinantno.”

kulturniki, (Foto: posnetek zaslona)

Žan Novak

Sorodno

Zadnji prispevki

Klakočarjeva užaljena, ker nesojenega partnerja na slavnostno sejo spet ne bo

Premier Golob se bo na predvečer dneva državnosti udeležil...

Francoska desnica pripravljena voditi državo

Da so pripravljeni vladati Franciji, je na programski konferenci...