Ko se slačijo prvorazredni! 44 milijonov davkoplačevalskega denarja za SMG! Kulturstriptizerja Katarina Stegnar in Primož Bezjak vsak mesec zaslužila 2500 evrov tudi med koronakrizo!

Datum:

“Ta dva, ki sta se slekla, Katarina Stegnar in Primož Bezjak. Slučajno te ljudi zelo dobro poznam. Živim z Barbaro Drnač, ki je videla največ plesnih predstav med živečimi Slovenci. Ona dva nista samozaposlena, ona dva sta redno zaposlena v Mladinskem gledališču v Ljubljani. Sedaj v času korona krize, je država kljub temu dala denar za program gledališčem in oba dobivata plačo 2500 evrov mesečno. Ona dva nimata nobenega razloga za protest,” je razkrinkal “jezna kulturnika” v oddaji Kdo vam laže dolgoletni novinar Bojan Požar. Po podatkih Erarja je Slovensko mladinsko gledališče od leta 2003 prejelo  44.159.281,02 evrov, le v mandatu trenutne vlade več kot 490 tisoč evrov.

                   

Kulturno ministrstvo je v zadnjem času pogosta žrtev nesmiselnih protestniških kulturniških inštalacij privilegiranih kulturnikov. Vandalistično grafitiranje, norčevanje iz narodne noše in slačenje je le nekaj cvetk, ki si jih je privoščila slovenska kulturniška srenja. V zadnjem protestu, pred vrati kulturnega ministrstva, sta blestela redno zaposlena igralca Slovenskega mladinskega gledališča Katarina Stegnar in Primož Bezjak, ki imata vsak po 2500 evrov mesečne plače, kot je razkril Bojan Požar. “Nič slabše jima ne bo šlo sedaj, nič slabše v prihodnje.  Ni potrebno delat, zato imata višek energije. Oni bi protestirali v vsakem primeru, le da se protestira proti Janši,” je bil kritičen do obeh samostojni novinar Požar. Po podatkih Erarja je Slovensko mladinsko gledališče od leta 2003 prejelo več kot 44 milijonov evrov.

Financiranje Slovenskega mladinskega gledališča se ni spremenilo niti v času koronakrize, saj državni aparat skrbi za nemoteno financiranje njegovih programov. V Erarju lahko vidite, da je “zlobna, diktatorska” vlada gledališču, v mesecih aprilu in maju, namenila 490.971,85 evrov, zato je vsako natolcevanje, da bi naj trenutna vlada bila sovražnica kulture, iz trte izvita. Poklicali smo tudi Slovensko mladinsko gledališče, jih povprašali glede osebnih prejemkov obeh igralcev ter jim zastavili še nekaj drugih vprašanj, a nam bodo odgovore posredovali po elektronski pošti. Žal se je direktor Slovenskega mladinskega gledališča Tibor Mihelič Syed  raje naredil užaloščenega in nam zaradi “visokih standardov” ni hotel odgovoriti na naše zastavljene vprašanje.

Primožu Bezjaku je postalo v času korona krize zelo dolgočasno, saj je že nekajkrat opozoril na svoje protestniške nastope. Slovenski igralec, ki je zaslovel z vlogo v slovenski filmski uspešnici Petelinji zajtrk je med pomembnimi akterji delavk in delavcev v kulturi. Vedno bolj se izkazuje, da so protesti sami sebi namen, a medijski kartel v rokah levih tranzicijskih struj prikazuje njihov boj kot edinstven upor proti vladi. Kulturni upor se je zgodil zaradi nezadovoljnih samozaposlenih v kulturi, čeprav se vse bolj se izkazuje, da jim je kulturno ministrstvo pod vodstvom Vaska Simonitija, omogočilo čim lažjo premostitev zaradi izpada dohodkov v času epidemije.

Svoj pogled na proteste je podal tudi voditelj oddaje Kdo vam laže Boris Tomašič.  Tomašič je protest kulturnikov označil kot absurd nad absurdi. “Tisti, ki so zaposleni v javnih zavodih za kulturo v času koronavirusa, niso bili prikrajšani popolnoma nič. Tisti, ki so samozaposleni, prav tako ne, ker zanje velja isto, kot za ostale s.p.-je. Kljub temu so se odločili iti v precej agresivni protest. Svinjali so, dva pa sta se celo slekla.” 

Ves dialog med Požarjem in Tomašičem o nesmiselnih protestih kulturnikov si lahko ogledate v Oddaji Kdo vam laže od 21:07 naprej.  Katarini Stegnar in Primožu Bezjaku pa priporočamo, da  svoje predpriprave na snemanje drugega dela Petelinjega zajtrka, raje izvajata v filmskem studio Viba film kot pa na ljubljanskih ulicah.

Katarina Stegnar kričala “policija represija”
Slovensko mladinsko gledališče je znano po svojih ideoloških projektih. V svojih projektih niso pozabili, kam pripada njihovo ideološko srce. Zato ima večina njihovih predstav pridih, kot bi scenarije pisali člani stranke Levica. V svojem repertoarju so leta 2016 skupaj z zavodom Maska uprizorili gledališko predstavo Republika Slovenija. Med pomembnimi scenami predstave pa je bila tudi njihova rekonstrukcija afere Depala vas.

Kulturni protestniki se niti ne trudijo, da bi ji njihovi protesti potekali mirno. Z vzklikanjem gesel “Policija represija” so dokazali, da si ne želijo mirnega dialoga z vlado. Tega si ne želi niti Katarina Stegnar med vzklikanjem tega gesla pred vrati kulturnega ministrstva. Želijo si, da bi vsaj enemu izmed množice policistov popustili živci in bi se protestnikov lotil s silo, sami pa bi se prikazali kot žrtve oblasti. To je tudi nazadnje poskusil neuradni vodja “pedalarjev”, režiser Jaša Jenull, a so ga njegovi  prijatelji hitro razkrinkali na družabnih omrežjih.

Odgovor direktorja Slovenkega mladinskega gledališča Tibor Mihelič Syed:
Spoštovani,
glede na to, da niste upoštevali profesionalnih standardov oz. medijske zakonodaje, ki instituciji, na katero so bila naslovljena vprašanja, omogoča en delovni dan za odgovore na novinarska vprašanja – “članek” ste torej že objavili mimo naših pojasnil – predvidevam, da vas naši odgovori v resnici ne zanimajo.
Z lepim pozdravom.
Tibor Mihelič Syed

Luka Perš

Sorodno

Zadnji prispevki

Nemška vlada se je spravila na svobodo tiska

Nemška notranja ministrica Nancy Faeser je prepovedala revijo Compact,...

[Komentar] Atentat sredi Bidnovega kaosa

Poskus atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se ni zgodil...

KLS Ljubno se pobira kljub 100-milijonski škodi po poplavah

Podjetje KLS Ljubno, ki je specializirano za proizvodnjo zobatih...

Zelenski: “Mirovnega vrha bi se morala udeležiti tudi Rusija”

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v okviru priprave drugega...