Je nova tarča za prestop v opozicijske vrste mariborski poslanec SMC Branislav Rajić?

Datum:

Po tem, ko je po besedah vodje poslanske skupine SMC Janje Sluga in ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška poslanca Gregorja Židana za prestop v poslansko skupino Židanovih Socialnih demokratov premamila sanjska ponudba, ki je ni mogel zavrniti, naj bi imela tranzicijska omrežja novo tarčo. To naj bi bil poslanec SMC Branislav Rajić.

Mariborski poslanec Rajić, hkrati tudi predsednik Nacionalnega sveta Srbov Slovenije, naj bi po poročanju Požareporta predstavljal naslednjo tarčo levice, ki si na vso moč prizadeva za oslabitev aktualne vlade, ki je na njeno žalost dokazala, kako se uspešno dela in se ne pobegne pred odgovornostjo.

Pravočasni in primerni ukrepi so nas tako postavili med najbolj uspešne države na svetu pri soočanju s koronavirusom. To je dejstvo, pa če si kdo tega še kako ne želi priznati. Ker pa se mnogo državljank in državljanov zaveda, da vlada dela dobro in sprejema primerne ukrepe za pomoč gospodarstvu in ljudem, vedo, da lahko le napeljevanje k prestopom v opozicijske vrste oslabi koalicijske vrste. Ko je Jani Möderndorfer iz SMC prestopil v LMŠ seveda ni bilo nikakršno presenečenje, saj je ta v svoji politični karieri zamenjal že kar pet političnih strank. Precej bolj nepričakovan pa je bil prestop Gregorja Židana.

Foto: Posnetek zaslona

Po zadnjih informacijah naj bi poslanec Židan preko sponzorjev prejel zajeten kupček denarja in zagotovilo o redni službi na Nogometni zvezi Slovenije po izteku mandata. V svojem včerajšnjem nastopu je Židan pojasnil pomen sanjske ponudbe, ki jo je omenjal v odstopu. Po njegovih besedah je sanjska ponudba to, da gre skupaj s socialnimi demokrati na naslednjih volitvah zmagi nasproti. “Iz SMC sem odšel, ker mi je tako narekovala moja vest. Nič mi ni bilo obljubljeno, to je bila moja osebna odločitev. Nisem dobil nobenih sredstev niti drugih obljub,” je vztrajal Židan. Strokovnjak za javno komuniciranje Edvard Kadič je njegov zagovor pred slovensko javnostjo označil kot enega najslabših poslanskih zagovor v zgodovini Slovenije, zato ne čudi, da z njim ni prepričal kaj veliko ljudi.

Na tem mestu se poraja vprašanje, na katere poslance koalicije bodo še pritisnili, da oslabijo vlado? Očitno je, da opozicijskim vrstam ni po godu nedavno sporočilo vlade, ki je dala enotno vedeti, da koalicija kljub dogajanju ostaja trdna in odločena, da gre naprej. S tem, ko so dali vedeti, da ostajajo enotni, so se podrle iluzije o predčasnih volitvah, ki si jih tako močno želijo.

Foto: Demokracija

Hana Murn

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Tina Gaber kljub Golobovim zagotovilom promovirala drago restavracijo

Spremljevalka predsednika vlade Tina Gaber je pričela znova oglaševati...