Medijski pogrom nad vlado s pomočjo javne RTVS

Datum:

Vlada pod vodstvom Janeza Janše je na oblasti le dobra dva meseca, pa smo že mesec dni priča dobesednemu medijskemu pogromu nad njo. Kljub njenemu neverjetno uspešnemu soočenju z epidemijo in ogromnim naporom, ki jih je vložila v pripravo prvega, drugega in sedaj še tretjega protikoronskega zakona v pomoč vsem slojem družbe in različnim sektorjem gospodarstva, je vlada deležna stalnih napadov. 

                   

Pri tem je zanimivo, da s svojimi neprofesionalnimi izpadi prednjači RTV Slovenija, ki bi morala biti zgled za profesionalno in objektivno novinarstvo. Če je v preteklosti njena paradna oddaja Tarča veljala za zgled dobrega novinarstva, je z zadnjimi oddajami presegla meje dobrega okusa. Pri razkrivanju domnevnih nepravilnosti pri nabavi zaščitne medicinske opreme so namreč zamolčali nekatere bistvene informacije; na primer to, da je Ivan Gale prej kot “žvižgač”  v prvi vrsti “skesanec”, saj je na Zavodu RS za blagovne rezerve na veliko podpisoval pogodbe; da je recimo zdravnik, ki so ga predstavili kot velikega strokovnjaka za respiratorje, pomagal pri pisanju predvolilnega program LMŠ (bil je celo v igri za njihovega ministra za zdravje), ali da je domnevno neodvisna strokovnjakinja za zdravstveno zaščitno opremo v resnici direktorica Tosame, se pravi podjetja, ki od države ni dobila posla pri nabavi zaščitnih mask oziroma je pričakovala, da bi ji kar vlada dala denar za stroj, ki naj bi te zaščitne maske začel izdelovati šele avgusta letos; in da se v Tarči zlažejo, da Ministrstvo za obrambo ni odgovorilo na njihova novinarska vprašanja, čeprav je resnica drugačna.

Metod Berlec

Moram priznati, da se čudim, da se je ekipa Tarče odločila za tako pristransko, neprofesionalno in aktivistično novinarstvo in da vodstvo javne RTV Slovenija to dopušča.

Očitno so za obračun z Janševo vlado dovoljena vsa sredstva; tudi spodbujanje protivladnih protestov s pristranskim, manipulativnim in lažnim poročanjem.

Metod Berlec

Sorodno

Zadnji prispevki

Portugalska: V bližini plaž vse pogosteje opaženi kiti

Na Portugalskem so kiti, ki prebivajo v Atlantiku, vse...

Mahnič: Lah kot priča ne more biti predsednik preiskovalne komisije o Gen-I, to je zloraba uradnega položaja

Poslanec in član preiskovalne komisije o ugotavljanju domnevnega finančnega...

Hezbolah z več kot 160 raketami nad Izrael

Hezbolah je danes v zgodnjih jutranjih urah na Izrael...