Je še komu do plesa v Sloveniji?

Datum:

Ne, ker ni razloga za to. Na kakofonijo, ki jo ustvarjajo, se ne da plesati. Komajda shodiš, pa se  že najde kakšna spotika. Na dnevni bazi. Tisti največji bleferski stavek, ki ga je zmogel sedanji premier, “mi smo prinesli ljudem upanje” je kvečjemu upanje v čim manjši brezup in kaos, ki je v dobršni meri že tukaj. Pri tem kaosu, ki ga imamo zdaj tukaj, mu najbolj pomagajo ugonabljati državo, prav ulični “dancerji”, plesalci  v plenicah, ko pa to niso pa so v ofucana, umazana in metelkovsko pretegnjena  in zafiksana zblojena amorfna masa osebkov. Res ni razloga za to. Še najmanj sedaj.

Ne, ker je predsednik vlade dobil kilo brez nobenega opravljenega dela, kaj bi utegnil dobiti,  če bi v resnici kaj naredil. Ali se je v resnici uštel v svojih predvidevanjih, da bo z lahkoto opravil vse tako, kot je prej to počel v Gen-I-ju, ko je imel vse podrejeno sebi in velikanskemu egu, ki je bil tako velik, da je strop preluknjal.  Težko si predstavljam, da je »fasal« kilo od nekaj lopat, na katere se je naslonil za fototermin. Edino, če je bilo kaj vsebine na lopati in je mogel nekaj sekund držati in stati ter se ne skupaj sesuti. Ja, hudo je, če je to počel med katastrofalnimi poplavami nekajkrat na dan. Potem pa še večerna telovadba, ki jo mora prakticirati, res se nabere, da bi tudi nekdo z malo boljšimi fizičnimi predispozicijami imel, če ne kile, vsaj nekaj povišanega srčnega utripa. Gospod premier, ki ima nekaj manka, kar se prej omenjenih naravnih danosti tiče, pa je padel pod težo argumentov ali čezmernega “argumentiranja”. In je pristal na kilavem oddelku za kilave politike. Precenil je samega sebe. Če bi vsaj kakšen kilogram na telesni teži pridobil.  In  ne navadno kilo.

Ne, ker njegov namestnik, podpredsednik vlade gre po Sloveniji nabirat učne ure in prodajat bučke. Res je, to je sam izjavil  pred več kot pol leta nazaj na eni tiskovni konferenci, ko je rekel, da so zanj obiski na terenu neprecenljivi , ker jih doživlja kot učne ure o tem, kaj in kako delati in urejati stvari na svojem ministrstvu. Če pa ni na terenu, pa je tako bolj “lahkih nog naokrog” v  zato primerni opravi in obutvi, ki je najmanj primerna za ministra takšnega resorja, kot ga “pokriva” on. Le tu in tam ga celo ulovijo, ko “abstinenčno” grize nohte z dol spuščenim pogledom in zelo kalnimi in motnimi očmi. Da je resor,  ki ga pokriva, učna mučna ura za državljane in delovno aktivno populacijo v državi, uvede “mošepijadejevsko” bedastočo o registriranju vseh delovnih in ostalih premikov (tudi zaradi fizioloških potreb) med delovnim časom ne glede na to, ali je smiselno ali popolnoma nesmiselno. Njegov minister s še bolj bedasto agendo, ki ima temu primeren bedast in neživljenjski naziv “za solidarnostno prihodnost”, pa pove,  da  to ni za funkcionarje (sprehajalce) tipa ministrov stranke, iz katere izhajajo. Tudi za to ne, ker je največji nasprotnik vojske in temu primerne oborožitve, za nekaj dni, pa še to škodljivo, je imel možnosti govoriti na državni proslavi ob dnevu generala Maistra. Večjega blefa in neumnosti drugje ne moreš zaslediti kot le pri nas.

Ni razloga za ples, kvečjemu za kletvico tipa trboveljskega knapa …

Ne, zato ker ga je ljubica zmešala do konca, tako da ne ve, kdaj laže, kdaj pa blizu resnice kaj govori. Kot je nekdo nekje zapisal, “da je Golob eno navadno gobezdalo”. Argumentiramo  z izjavo, da “je Slovenija s tem, ko je dobila avans 100 milijonov evrov iz Solidarnostnega sklada EU, dosegla nekaj, kar ni uspelo še nikomur v Evropski uniji. Celo to, “da je to odraz ali posledica slovenske investicije v  zunanjepolitični   kapital”, tak ego, da še vola ubije. V posmeh sami Sloveniji, ko imamo sosede Hrvate, ki so porabili 100-odstotno razpoložljivo milijardo evrov. Obenem pa njegova neštetokrat “na weksl” prepuščena  ljubica  prav njemu uničuje vse, česar se dotakne. Vsepovsod jo je, od nastopov pri zaščiti medvedov, ki jih pozna samo iz živalskega vrta, do nutrij, ki se jih dotakne za nekaj sekund, potem si zdrgne roke do krvavega. Nazadnje je vključena še v NVO kraje živali s kmetij s pomočjo aktivistk, ki so bolj zrele za ustanove zaprtega in zamreženega tipa. Tako deplasirano ob že javno znanih podatkih, da te rešene živali potem lahko odkupijo taiste aktivistke in aktivisti ob 90-odstotnem popustu. Preden spravijo živali v “humano” klavnico, dobijo za “krepitev zdravja in dobrega počutja krav in konjev” po 17 evrov na dan. Za primerjavo, kmet rejec živali po končani reji, ki traja določeno obdobje, dobi bistveno manj, ko sešteje vse skupaj. Norca se delati iz zdravega dela družbe in potencirati nesmisle na vseh področjih je “izvorno” početje te vlade. Zato ni razloga za ples. Daleč od tega.

Ne, ker je nam Slovenijo napolnil s tujci  in ilegalci, ki jih nismo vabili. Samo do pred enim letom smo imeli zadrževalnike (panelne ograje)  kot fizične ovire, ki, če je le možno, zadrži, upočasni ali odvrne od namena ilegalnega vstopa v Slovenijo. A glej  ga zlomka, pod vplivom vsem sort nabirmanih NVO, kjer je “parkirana” neproduktivna in parazitska srenja levičarjev, so ograjo odstranili in po vzoru “Gelike Merkl” vpeljali strategijo “dobrodošlice”  in policijo od varnostnega organa spremenili v uniformirano taksi  službo. Naslednja neumnost: ko so nam začeli sosedje zapirati meje in nadzorovati, so se odločili “organi” za nadzor mejnih prehodov in nadlegovanje spodobnih državljaneov. Ilegalni migranti pa še naprej  po “že dobro shojenih poteh”. Kot v posmeh vsem nam se je, potem ko je bil ta ukrep vpeljan, še dodatno povečalo število  vstopov, vdorov, pritiskov na mejo tam, kjer ni vstopnega mesta. Naprej pa z busi po mestih in parkih. Do nadlegovanja, kraj, groženj in posilstev pa ni daleč. Celo zgodilo se je in se še stopnjuje. Zato ni razloga za ples.

Ne, ker imamo ljudi, ki jih zanima umrla država in sistem. Umrla in ukinjena država in sistem ima častilce v takšni odkriti obliki in v takšnem obsegu samo v Sloveniji. Pa še kraj, kjer je pred 80 leti nastala sedaj že umrla država, obiskujejo pretežno Slovenci. Takšne vrste političnih nekrofilov imamo le pri nas. Še huje, imamo celo vlado in ministre ali ministrice, ki hodijo na proslave in obeležitve praznikov in dnevov nastanka zločinske politične organizacije, od katere je v mirnem času umrlo več ljudi kot v drugi svetovni vojni. In ti ne dovolijo imeti muzeja, v katerem bi na enem mestu imeli vse, kar je povezano z nastankom države, ki jo imamo in je naša edina in prva v zgodovini slovenskega naroda. Zato menim, da ni razloga za ples.

Ne, ker mi podražijo elektriko za 70 odstotkov, obvestilo, ki sem ga dobil prihaja iz  naslova (prej) Kromberka, premierjevega domačega naslova, kjer je registrirana ena od družb za nabijanje cen in dodatno siromašenje  državljanov.

Ne tudi zato, ker bom počakal, ker je čas, da on odpleše svoj zadnji tango  s Tino ali ne, le da ga odpleše. Predpostavljam in menim, da ga b v kratkem odplesal na note in korake, ki jih ni pričakoval in vadil. Bo pa moral. Celo čim prej, tem bolje zanj.

Šele ko se bo to zgodilo, bom plesal polko, valček, tudi rokenrol po slovenskih ljudskih tradicionalnih ali modernejših ritmih. Veliko nas je, ki  si želimo ritme, ki so nam blizu. Temu rajanju se bom pridružil tudi sam.

Vančo K. Tegov

Sorodno

Zadnji prispevki

Han pri življenju ohranja insolventno družbo, ki denar pretaka v tujino

Kot smo že poročali, je podjetju Radeče papir nova...

Znana vplivnica: a se sploh zavedamo, v kakšen propad drvi ta država!

Koliko vladnih neuspehov morajo ljudje še občutiti na lastni...

[Video] Messi s prostim strelom zadel deklico

Lionel Messi, eden najboljših nogometašev na svetu, zdaj svoje...