Je službo dobila zaradi izbruhov sovraštva do drugače mislečih?

Datum:

Dejan Jefim je bil med najbolj žaljivimi in aktivnimi nasprotniki reforme vlade Janeza Janše. Samooklicani predstavnik sindikata taksistov je izkoristil domala vsako priložnost, da je javni prostor napolnil s sovražnim govorom, pri tem pa je imel obilo podpore dominantnih medijev, nevladnikov (beri: Nike Kovač), pa tudi – to je sedaj popolnoma jasno – takratne opozicije. K temu pritrjuje dejstvo, da se je na notranjem ministrstvu sedaj zaposlila njegova zasebna partnerka Anja Jordan. 

Informacijo o zaposlitvi je razkril Požareport. Jordanova se je v Poklukarjevem kabinetu zaposlila kot sekretarka. Kot pravi Požar, je zaposlitev zakonita. Mi pa dodajamo, da gre za minimalno znamenje slabega okusa, saj je več kot očitno, da se oblast v tem primeru zahvaljuje svojim najbolj “uličnim” podpornikom.

Jordanova se je v kabinetu zaposlila brez javnega razpisa. Gre za tip zaposlitve, ki je vezan na mandat ministra. Z odhodom ministra odide tudi oseba, ki je bila zaposlena na zaupanje. Pogosto se zgodi, da se tovrstne kadre tik pred odhodom na ministrstvu zaposli za redni delovni čas. Pred dnevi smo poročali o prirejenem razpisu za zaposlitev za redni delovni čas Dragana Barbutovskega, nesojenega vodjo vladne službe za komuniciranje, ki se mu je Robert Golob kaj kmalu po začetku skupne poti odrekel. Kasneje je svojo pot našel na PR oddelku ministrstva za zunanje zadeve ob boku zunanje ministrice Tanje Fajon.

Jordanova zase sicer pravi, da je strokovnjakinja za socialne medije, digitalno oglaševanje, WordPress in PR, po poklicu profesorica zgodovine in sociologije ter aktivistka. Njen aktivizem je moč zaslediti na socialnih medijih, kjer političnih preferenc ne skriva.

Njena zaposlitev sicer še dodatno odstira praznino Golobovih napovedi, da pri zaposlovanju v javni upravi strankarska izkaznica ne bo igrala vloge. Tisti malce manj naivni so se takratni premierjevi izjavi privoščljivo nasmihali. Da so imeli prav, dokazuje tudi zaposlitev Jordanove, ki je na volitvah lanskega aprila kandidirala na listi propadle LMŠ, ki so jo nato “kanibalizirali” svobodnjaki.

Foto: zajem zaslona

Kot poroča Požar, njena zaposlitev kaže na mesto, ki jo žaljivi Jefim uživa v strukturah tranzicijske levice.

G. K.

Sorodno

Zadnji prispevki

Zakaj ne “fajtajo” za 200 tisoč Slovenk brez stalnega ginekologa?

Neiskrenost Inštituta 8. marec se razkriva z dejstvom, da...

Kakšne bodo posledice zaletave in aktivistične zunanje politike Tanje Fajon?

V Sloveniji in tujini je odmeval bizaren izraz žalosti...

Za Trumpovo dokumentacijo so bili pripravljeni tudi ubijati

Agenti FBI, ki so zasegli Trumpovo predsedniško dokumentacijo v...

Odtujenost prebujenske elite

V mnogih evropskih državah se krepi nezaupanje v politično...