Je v Murski Soboti migrant do smrti zabodel človeka?

Datum:

Slovenci smo miroljuben narod, kar dokazuje globalni mirovni indeks. Leta 2022 se je Slovenija med 163 državami znašla na sedmem mestu, leto poprej pa na petem mestu. S kopičenjem migrantov se razmere spreminjajo. Novembra lani smo poročali, da je v Ljubljani Afričan zaklal Slovenko. Sedaj naj bi se nekaj podobnega zgodilo tudi v Murski Soboti, kjer naj bi tujec do smrti zabodel drugo osebo. 

                   

Portal Politikis poroča o tem, da so “migranti v Sloveniji čisto podivjali”. Kot še poročajo, je na avtobusni postaji v Murski Soboti najprej prišlo do pretepa, zatem pa “smrtonosnega štihanja”. En moški je na kraju dogodka poškodbam podlegel, policisti pa so za dogodek izvedeli ob 18.30, po prihodu na kraj zločina so prizorišče zaščitili ter pričeli z iskanjem storilca. Malo pred 19. uro so ga odkrili, zaradi telesnih poškodba pa je bil odpeljan v bolnišnico. S policijske uprave Murska Sobota so sporočili, da drugih informacij v tem trenutku ne morejo posredovati, kriminalistična preiskava namreč še vedno poteka.

Vse skupaj naj bi se začelo kot besedni obračun, ki je prerasel v fizično nasilje z uporabo hladnega orožja, v zadevo pa naj bi bili vpleteni tujci. Po poročanju Vestnika sta bili udeleženi dve osebi, dogodek pa se je najprej odvijal na Slomškovi ulici. Krvav dogodek se je nadaljeval malo pred 19. uro, ko je eden izmed soudeležencev z zvonjenjem po domofonu skušal vstopiti v enega od blokov v Vrtni ulici. O dogajanju pričajo tudi krvave sledi na vhodnih vratih, v dvigalu in na hodniku bloka.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...

Miran Videtič: “Sile, ki težijo k spremembi smeri EPP-ja, bi znale uspeti!”

"Skratka, nekaj se bo dogajalo, čuti se neka napetost...

Ustvarjalna svoboda, ne izključevanje – upanje za vse

Za nami so evropske volitve, v katerih smo se...