Je v Murski Soboti migrant do smrti zabodel človeka?

Datum:

Slovenci smo miroljuben narod, kar dokazuje globalni mirovni indeks. Leta 2022 se je Slovenija med 163 državami znašla na sedmem mestu, leto poprej pa na petem mestu. S kopičenjem migrantov se razmere spreminjajo. Novembra lani smo poročali, da je v Ljubljani Afričan zaklal Slovenko. Sedaj naj bi se nekaj podobnega zgodilo tudi v Murski Soboti, kjer naj bi tujec do smrti zabodel drugo osebo. 

Portal Politikis poroča o tem, da so “migranti v Sloveniji čisto podivjali”. Kot še poročajo, je na avtobusni postaji v Murski Soboti najprej prišlo do pretepa, zatem pa “smrtonosnega štihanja”. En moški je na kraju dogodka poškodbam podlegel, policisti pa so za dogodek izvedeli ob 18.30, po prihodu na kraj zločina so prizorišče zaščitili ter pričeli z iskanjem storilca. Malo pred 19. uro so ga odkrili, zaradi telesnih poškodba pa je bil odpeljan v bolnišnico. S policijske uprave Murska Sobota so sporočili, da drugih informacij v tem trenutku ne morejo posredovati, kriminalistična preiskava namreč še vedno poteka.

Vse skupaj naj bi se začelo kot besedni obračun, ki je prerasel v fizično nasilje z uporabo hladnega orožja, v zadevo pa naj bi bili vpleteni tujci. Po poročanju Vestnika sta bili udeleženi dve osebi, dogodek pa se je najprej odvijal na Slomškovi ulici. Krvav dogodek se je nadaljeval malo pred 19. uro, ko je eden izmed soudeležencev z zvonjenjem po domofonu skušal vstopiti v enega od blokov v Vrtni ulici. O dogajanju pričajo tudi krvave sledi na vhodnih vratih, v dvigalu in na hodniku bloka.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

“Depolitizirana” RTV deluje kot ojačevalec protizahodnih narativ

Eden izmed sadov "depolitizacije" RTV je tudi uredniška politika,...

Za Zahod še kar nismo “Centralna Evropa”

Financial Times-ov Sifted, ki pravi, da je "vodilna medijska...

[Video] Arhitekt o kanalu C0: Katastrofi se ni mogoče izogniti

Na seji parlamentarne preiskovalne komisije o nezakonitostih in zlorabah...