Je z Matejevim izginotjem povezana premožna Splitčanka?

Datum:

Izginotje Mateja Periša, za katerim se je v noči med 30. in 31. decembrom v Beogradu izgubila vsaka sled, ostaja zavito v skrivnost. Oseba, na katero je zaradi spremembe izjave padel sum, je Maja S. iz Splita, s katero naj bi se usodnega večera dvakrat pogovarjal. Po poročanju Blica je spremenila svojo izjavo, da Matej uživa opiate, nato pa izbrisala družbena omrežja in blokirala vse ljudi, ki imajo kaj s tem primerom.

Kasneje se je na policijskem zaslišanju pojavila še ena različica njene izjave. V Beogradu naj bi bila Maja S. kar pogosto, prav na večer Periševega izginotja pa naj bi na družbenih omrežjih objavila slike zabave iz kluba v bližini kraja, kjer je Matej izginil. Sicer ni znano, ali je bila tisti večer tam, ni pa izključena možnost, da je Periš krenil proti njej.

Sumljivo izginotje iz družbenih omrežij
Oseba iz preiskave je za časnik Večernji povedala, da se je Maja S. odzvala na Matejev klic, vendar ni slišala, kaj ji je govoril zaradi hrupa v ozadju. Kasneje je na družbenih omrežij blokirala vse, ki so jo spraševali o Mateju, sama pa je izginila z omrežij, kar je le še dodatno “podžgalo sum”, da je Splitčanka vedela “nekaj več”, glede na to, da sta bila prijatelja že vse življenje. Natančneje, Matej in njen brat sta odraščala skupaj. Pogrešani Splitčan je delal kot skiper.

Splitčanka naj bi živela na “visoki nogi”
Maja S. naj bi živela zelo razkošno kot lastnica dveh podjetij za pomorski promet in turizem. Po besedah ene od oseb, ki Majo S. pozna, naj bi ta vedno nosila oblačila dragih blagovnih znamk, naokoli hodila zelo urejena, obiskovala pa naj bi samo ekskluzivna mesta. Obožuje razkošje in se z njim pogosto hvali na družbenih omrežjih, je povedala sogovornica iz Splita in dodala: “Živi življenje na visoki nogi. Pogosto potuje, Beograd pa je ena njenih najljubših destinacij in tam lahko ostane tudi mesec dni. Takšno življenje ima rada in si ga lahko privošči.”

Tamkajšnji policiji so sumljivi Matejevi prijatelji, ki so bili ves čas ob njem, dokler so bivali v Beogradi, dejali pa so tudi, da jih bodo po potrebi zaslišali večkrat, saj naj bi bili edini, ki bi lahko vedeli, kaj se je dogajalo. Poligraf so sicer opravili, zato jih policija kasneje ni mogla več zadržati, so pa se vrnili v Split takoj po prihodu Matejevega očeta v Beograd.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

Radgonske gorice osvojile šampionsko odličje in deset zlatih medalj

V sredini julija je v prostorih Pomurskega sejma potekalo...

Domoljubni stranki so bili nedemokratično odvzeti pripadajoči položaji v EU parlamentu

Evropska levica, vključno z EPP, je nedemokratično odvzela pripadajoče...

V hrvaškem turizmu ne cvetijo rožice: “Najslabša sezona v zadnjih 20 letih”

Hrvati niso zadovoljni z letošnjo turistično sezono, poročajo hrvaški...