Južna Koreja prepričana, da za umorom Kim Jong Nama stoji severnokorejski diktatorski režim

Datum:

Preiskava malezijske policije o umoru polbrata severnokorejskega voditelja Kim Jong Nama kaže, da za njegovim umorom stoji vlada v Pjongjangu, je danes sporočila južnokorejska vlada. Malezijska vlada sporoča, da še vedno iščejo štiri severnokorejske osumljence.

Malezijska policija je v okviru preiskave ponedeljkovega umora Kim Jong Nama, ki je umrl po tem, ko sta ga ženski na letališču malezijske prestolnice Kuala Lumpur poškropili s še neznano tekočino, v soboto prijela enega od osumljencev iz Severne Koreje. Danes je sporočila, da išče še štiri severnokorejske osumljence, ki pa so že v ponedeljek odpotovali iz Malezije. Gre za moške, stare med 33 in 57 let, je sporočil predstavnik policije.

Iz Seula so danes sporočili, da “glede na to, da je pet osumljencev Severnokorejcev, menijo, da za umorom stoji severnokorejska vlada,” je sporočil tiskovni predstavnik južnokorejskega ministrstva za združitev Jeong Joon-Hee.

Umorjeni Kim Jong Nam (Foto: Twitter)

Rezultati obdukcije in strupene tekočine še niso znani
Malezijska policija je doslej v povezavi z umorom prijela tudi žensko z vietnamskim potnim listom ter Indonezijko in njenega malezijskega fanta. Še tri Severnokorejce iščejo zaradi pomoči pri preiskavi. Kimovo truplo je še vedno v Kuala Lumpurju. V sredo so izvedli obdukcijo, katere rezultati pa še niso znani. Prav tako je v preiskavi še vedno analiza strupene tekočine, s katero sta ženski poškropili 45-letnega brata severnokorejskega voditelja Kim Jong Una.

Severna Koreja je sicer zahtevala predajo trupla, na zavrnitev malezijskih oblasti pa so se odzvali z besedami, da sodelujejo z njihovimi sovražniki. Napovedujejo tudi, da ne bodo priznali izidov obdukcije.

M. P., STA

Sorodno

Zadnji prispevki

Naša vlada jih financira, medtem poteka mednarodna kampanja za ukinitev UNRWA

Dokazov, da je UNRWA prestreljena s teroristi in ideologijo...

Alenka Forte: Minister, ki se ne želi soočiti z javnostjo, ni vreden počenega groša

Nezavedanje resnosti težav in potreb zdravstvenega resorja se je...

[Video] Zakaj Tina Gaber redno uporablja vladno parkirišče za svoje luksuzno vozilo?

Že od samega začetka razmerja s premierjem Robertom Golobom...