Kako je Šarčev sekretar Črnčec še ne dolgo nazaj papeža Frančiška označil za “podn od papeža”, nato pa ga je obiskal in se z njim celo fotografiral!

Datum:

Šarčev sekretar Črnčec ponovno dokazuje, kako nenačelen je. Še pred letom in pol je papeža Frančiška v sicer utemeljeni kritiki neotesano označil kar za “podn”, prejšnji teden pa ga je skupaj s šefom obiskal. Poslanec Mahnič je ob tem vprašal, če ga je ob svojem obisku vsaj opozoril pred druženjem z avtoritarci in diktatorji!

                   

Predsednik vlade Marjan Šarec je prejšnji teden v Vatikanu obiskal papeža Frančiška, spremljal pa ga je nihče drug kot njegov sekretar za varnost, Damir Črnčec. A pri tem se ponovno izkažeta velika dvoličnost in nenačelnost Črnčeca. Še pred letom in pol je ob obisku turškega avtoritarca Recepa Tayyipa Erdogana pri papežu na svojem profilu na družbenem omrežju Twitter zapisal: “Papež spet osramotil svoje občestvo s tem, ko je uradno sprejel islamofašističnega diktatorja Erdogana. Diktator preganja kristjane, pobija in zapira svoje nasprotnike v svoji državi ter na S. Sirije. Na svojih shodih poziva k preganjanju nevernikov … Nov podn od papeža.”

To je opazil tudi poslanec Slovenske demokratske stranke Žan Mahnič, ki je na Twitterju zapisal: “Je Damir Črnčec pokazal ta tvit @Pontifex ali ga vsaj opozoril na to, ko ga je skupaj s @sarecmarjan obiskal?”

Srečanje s papežem le en v vrsti primerov dvoličnosti
Črnčec se po vetru ni obrnil le v primeru obiska pri papežu. Aprila smo na Nova24TV opozorili, kako je še leta 2016 terjal razčiščenje škandaloznih prisluhov, v katere se je ujel arbiter Jernej Sekolec, med drugim je takrat zapisal: “Jernej Sekolec, slovenski arbitražni sodnik, je dobil pol milijona evrov od Slovenije, nas nato izdal Hrvaški, sedaj pa še izginil? V našem nacionalnem interesu je, da se lanska škandalozna hrvaška objava arbitražnih prisluhov popolnoma razčisti. Zastavlja se vprašanje, kdo je Sekolca izbral, in ključno, ali je slovenska policija za njim razpisala mednarodno tiralico? Vse te dvome in vprašanja bi pač najlažje ovrgel Sekolec sam s svojo izpovedjo na poligrafu. V kolikor je seveda nedolžen.” Vsa ta vprašanja od Črnčeca terjajo pojasnila, saj kot kaže, niso več pomembna, vlada pa raje stopnjuje napetosti s sosednjo Hrvaško, za namene kampanje pred evropskimi volitvami, kjer bodo favorizirali Šarca!

Rok Krajnc

Sorodno

Zadnji prispevki

Klakočarjeva užaljena, ker nesojenega partnerja na slavnostno sejo spet ne bo

Premier Golob se bo na predvečer dneva državnosti udeležil...

Francoska desnica pripravljena voditi državo

Da so pripravljeni vladati Franciji, je na programski konferenci...