Nezaslišano! Velik proračunski porabnik, Klub študentov občine Celje, vabi na koncert Jugonostalgija!

Datum:

Očitno bomo priča še enemu jugonostalgičnemu koncertu, ki bo organiziran s strani velikega proračunskega porabnika. Tokrat Klub študentov občine Celje organizira koncert z naslovom Jugonostalgija, obljubljajo pot v “zlata” 60. leta, sodeluje pa tudi vidni član propadle DeSUS Leskovar!

Spodbujanju jugonostalgije nismo priča le pri tistih, ki so bili privilegirani v prejšnjem režimu, pač pa tudi pri mladih, ki so se rodili šele po osamosvojitvi in niso na lastni koži izkusili grozot režima ali pa materialnega prikrajšanja. A prisilno državno šolstvo je obrodilo rezultate, klub celjskih študentov namreč organizira kar koncert Jugonostalgija, ki obljublja glasbeno potovanje v “zlata” 60. leta.

Na koncertu sodeluje tudi Leskovar iz DeSUS!
Koncert se bo zgodil 5. julija na Starem gradu Celje, cena vstopnice na dan dogodka pa bo znašala kar 20 evrov. Na koncertu bodo nastopali Lado Leskovar, vidni član stranke DeSUS Karla Erjavca, Perica Jerković in Balkan Boys s spremljevalnim ansamblom. Pri dogodku sodelujeta tudi Hiša kulture Celje in Zavod Celeia.

Jugonostalgija (Foto: posnetek zaslona)

Klub študentov občine Celje velik proračunski prejemnik
Kot je pri takšnih prireditvah že v navadi, so v veliki meri podprte s strani državnega proračuna. Tudi Klub študentov občine Celje je velik proračunski prejemnik, v zadnjih letih so iz proračuna, kot je razvidno iz aplikacije Erar, prejeli 749.830,58 evra, od tega največ od Študentske organizacije Slovenije (ŠOS), in sicer 689.667,63 evra. V svobodni družbi se koncerti sicer ne prepovedujejo, a nesprejemljivo je, da so takšni, ki spodbujajo razdvajanje v družbi in poveličujejo totalitarni komunistični režim, podprti s strani proračunskih prejemnikov!

Erar (Foto: posnetek zaslona)

Krepitev jugonostalgije, čaščenje Tita in postavljanje jamborov je nezaslišano
Prav v soboto je v oddaji Beremo o jugonostalgiji, kakršni smo priča, spregovorila priznana zgodovinarka dr. Tamara Griesser – Pečar: “To je nekaj nezaslišanega, mi nismo imeli lustracije in prav včeraj sem bila pri bratrancu, čigar hčerka je končala osnovno šolo, kjer sploh niso obravnavali druge svetovne vojne. Tudi na univerzo prihajajo študentje brez znanja zgodovine.” Po njenem mnenju se goji to neznanje, po drugi strani pa so še živi protagonisti prejšnjega režima in njihovi nasledniki, ki se z vso močjo borijo proti razkritju zločinov iz časa druge svetovne vojne. Poudarila je tudi nepluralnost medijev, razen redkih izjem: “Tudi to prispeva k temu, da Slovenija drvi nazaj s perspektive z Dunaja. V Sloveniji ne funkcionirata ne sodstvo ne šolstvo, ne upoštevajo se odločbe ustavnega sodišča in s tem propada pravna država.”

Peter Truden

Sorodno

Zadnji prispevki

Joveva na zaslonih škodi svoji stranki

Nosilka liste Gibanja Svobode za evropske volitve Irena Joveva...

Dr. Krek: Referendum o konoplji se lahko zelo grdo zlorabi

"Referendum o konoplji, tako kot je napisan, se lahko...

Je oblast res tako mamljiva?

V Ilirski Bistrici še vedno vre. Temperatura je dosegla...

Putiniste in prebujence druži več, kot želijo priznati

Tucker Carlson je znan ameriški konservativni komentator. V nasprotju...