Kako s pomočjo spleta poiskati primerno zdravstveno oskrbo pri zasebnem zdravniku?

Datum:

Medtem ko se v javnem zdravstvu v nekaterih pogledih podaljšujejo čakalne vrste, pa imamo v Sloveniji možnost izbire zasebnega zdravnika koncesionarja. Pogosto gre za dilemo, katerega zdravnika izbrati, odločitev pa vam lahko olajša portal NajZdravnik, kjer so na pregleden način zbrani slovenski zasebni zdravniki.

                   

Zaradi dolgih čakalnih vrst se veliko Slovencev odloči za zasebnega zdravnika, kjer so čakalne dobe krajše, ali pa jih sploh ni. Posamezniki pa so pogosto v dilemi, katerega zasebnega zdravnika izbrati. Pri tem lahko svetujejo prijatelji in znanci, večinoma pa zdravstvene storitve iščejo na internetu. S podobnim problemom sta se soočala študenta medicine na mariborski Medicinski fakulteti, Matej Žnidarič in Žan Michel Žurga, ki sta v začetku leta 2021 ustvarila slovenski portal za iskanje zasebnih zdravnikov, zobozdravnikov in zdravnikov s koncesijo imenovan najzdravnik.si.

Idejo sta začrtala že v tretjem letniku študija in jo začela uresničevati na začetku pandemije koronavirusa. NajZdravnik je prvi slovenski zdravstveni portal, ki ponuja koristne informacije o zasebnih ordinacijah po Sloveniji. Strnjeni in pregledni opisi ordinacij, ogledi lokacij, možnost neposrednega kontaktiranja ordinacij preko portala, ocenjevanje kvalitete zdravstvenih storitev in številne druge funkcije naredijo portal NajZdravnik koristno orodje, ki bo v pomoč številnim iskalcem zdravstvenih storitev. Poleg opisov ordinacij so dodane še slike, ki izboljšajo uporabniško izkušnjo pri iskanju zdravstvenih storitev.

Primer iskanja zasebne okulistične ambulante v Sloveniji (Foto: NajZdravnik.si)

Dodana vrednost portala je interaktiven zemljevid, kjer lahko obiskovalci iščejo ponudnike zdravstvenih storitev v svoji neposredni bližini. Ustanovitelja portala si prizadevata, da bodo Slovenci s hitrejšo izbiro kvalitetnih zdravstvenih storitev prihranili svoj dragoceni čas in denar, saj imajo možnost izbirati med preverjenimi in visoko ocenjenimi ponudniki zdravstvenih storitev. “Medicina nikoli ni cenena ali poceni, poleg tega ni natančna znanost, saj na izhod zdravljenja vpliva mnogo dejavnikov,” poudarjata ustanovitelja spletne strani.

Foto: NajZdravnik.si

V nadaljevanju poudarjata, da se predstave in razumevanje pacientov včasih ne skladajo z rezultati, zato se na spletu prevečkrat pojavljajo nepreverjeni in neprimerni zapisi, ki ne odsevajo dejanskega stanja in kakovosti zdravstvenih storitev. Na portalu dnevno spremljata komentarje in mnenja obiskovalcev, ki ocenjujejo zdravstvene storitve, ter žaljive komentarje tudi odstranita. Portal ponuja poglobljene informacije o vsakem ponudniku, njihov delovni čas, lokacijo in kontakte.

Portal je brezplačen – z nadaljnjim razvojem bo imel tudi dodatne funkcije
V prvih nekaj tednih po objavi je portal obiskalo več kot deset tisoč obiskovalcev iz Slovenije. Za vir prihodka sta si ustanovitelja zamislila oglaševanje podjetij z medicinskimi pripomočki, farmacevtskih podjetij, zavarovalnic in zasebnih klinik v Sloveniji in tujini. Žnidarič in Žurga navajata, da si želita v prihodnje portal še nadgrajevati in dodati številne zanimive funkcije, ki bodo v pomoč marsikateremu bolniku.

Svojega zasebnega zdravnika lahko poiščete tukaj.

Sara Rančigaj

Sorodno

Zadnji prispevki

Fenomen Prebilič: Ali stari botri že tlakujejo pot “novemu obrazu”?

Ali se je na letošnjih evropskih volitvah že začel...

Evropsko sodišče: Evtanazija ni človekova pravica!

"Evropsko sodišče za človekove pravice: Medicinska zastrupitev bolnih in...

Ministrica do roka razdelila “hudičevo” malo računalnikov – Zgolj 666 od 10 tisoč

Ministrici za digitalizacijo zadeve uhajajo iz rok. Poziv za...

GZS opozarja vlado: zaradi stavke upravnih enot trpi gospodarstvo

Stavkovni val, ki se je razpasel po državi (vpričo...