Kako se je ustavni sodnici Mežnarjevi zataknilo ob vprašanju o stranki iz Dubaja in odvetniški družbi Čeferin, kjer je bila zaposlena

Datum:

Zgodba o osebnem stečaju razvpitega primorskega podjetnika s stalnim naslovom v Dubaju Edvina Pejoviča vodi na ustavno sodišče. A spet po liniji iste družine. Po razkritju, da je soproga Aleksandra Čeferina, danes bolj znanega kot predsednika UEFA, ki se je prej v javnosti uveljavljal kot ustanovitelj odvetniške pisarne iz Grosuplja, od Pejoviča tik pred osebnim stečajem kupila plovilo. Nadaljevanje zgodbe pa je ponovno prepleteno z družino Čeferin.

                   

Barbara Čeferin, soproga Aleksandra Čeferina, je namreč od Edvina Pejoviča, stranke odvetniške pisarne njenega moža, kupila plovilo. Zgodba je zanimiva, ker gre za nakup od razvpitega primorskega poslovneža Pejoviča s stalnim naslovom v Dubaju, ki trenutno posluje tudi na Maldivih, v Sloveniji pa je v postopku osebnega stečaja. Stečajna upraviteljica Pejovičevega postopka Nataša Gibičar je pojasnila, da je Čeferinova plovilo kupila “pred začetkom stečajnega postopka, v izpodbojnem obdobju. V primeru uspešnega izpodbijanja bo plovilo vrnjeno v stečajno maso.” 

Druga linija, ponovno prepletena z družino Čeferin in njenim grosupeljskim poslom, vodi do ustavnega sodišča, kjer danes sodi Rok Čeferin, Aleksandrov brat in soustanovitelj grosupeljske pisarne, ki je zastopala Pejoviča. Konec aprila je bil v bazi Ajpes objavljen sklep, v katerem beremo, da se je stečajni dolžnik Pejovič sprožil pri ustavnem sodišču pobudo za oceno ustavnosti 70. člena Zakona o pravdnem postopku.

Tam pa danes presojata kar dva iz odvetniške pisarne, katere storitve je Pejovič najemal v preteklosti. Poleg Čeferina še sodnica Špelca Mežnar, o njenem angažmaju v grosupeljski odvetniški pisarni pa beremo na spletni strani ustavnega sodišča.

Da je Mežnarjeva delala v odvetniški pisarni Čeferin, beremo na spletni strani ustavnega sodišča. Vir: Posnetek strani www.us-rs.si.

Seveda nas je zanimalo, ali se bosta zaradi povezav izločila iz odločanja. Čeferin je na petkova vprašanja takoj odgovoril, Mežnarjeva očitno odgovore še išče, saj jih nismo prejeli. Ko jih bomo, jih objavimo.

Čeferin trdi: avtomatično sem izločen

Objavljamo vprašanja, ki smo jih v petek poslali Roku Čeferinu in njegov odgovor, v katerem je sicer odgovora na dve vprašanji izpustil.

Spoštovani gospod Čeferin,

danes do 16. ure prosimo za odgovore na naslednja vprašanja:
– Ali ste se v zadevi pod opravilno št. Up-972/20 in U-I-388/20 izločili?
– Ali poznate Edvina Pejoviča?
– Ali je gospod Pejovič stranka odvetniške pisarne, katere lastnik ste?

Pozdravljeni,

V vseh zadevah, v katerih eno od strank zastopa moj nekdanji delodajalec, sem avtomatično izločen. To velja tudi za zadevo, ki jo navajate v vašem mailu.

Lep pozdrav, Rok Čeferin

 

 

Mežnarjeva se ne misli izločiti? Špelco Mežnar smo v petek, 30. aprila, spraševali:

Spoštovana gospa Mežnar,

danes do 16. ure prosimo za odgovore na naslednja vprašanja:
– Ali ste se v zadevi pod opravilno št. Up-972/20 in U-I-388/20 izločili?
– Ali poznate Edvina Pejoviča?
– Ali je bil omenjeni stranka odvetniške pisarne, za katero ste delali?

 

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

[Komentar] Atentat sredi Bidnovega kaosa

Poskus atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se ni zgodil...

Panično poročanje ameriških medijev o poskusu atentata na Trumpa

Po poskusu atentata na Donalda Trumpa je večinske ameriške...

Delajo to, česar obtožujejo druge

Saj poznate zgodbo o tatu, ki kriči: "Primite tatu!"...