Kandidat za župana Škofje Loke je znanec resničnostnih šovov

Datum:

Občinski odbor SDS Škofja Loka je na današnji predstavitvi v Gostilni Starman potrdil kandidaturo Gašperja Hafnerja za župana občine Škofja Loka. 33-letni obrtnik iz Papirnice, lastnik podjetja Papirman bo kandidiral pod geslom “Gašper Hafner – z ljubeznijo do Loke”. Hafner je predstavil tudi program za prihodnji županski mandat, če mu bodo občanke in občani namenili dovolj glasov.

                   

Prednostne naloge so: razvoj podeželja v smislu pametnih vasi, nov zdravstveni dom, selitev Glasbene šole Škofja Loka iz Puštalskega v Starološki grad, obnovitev Mestnega trga, oživitev pasijonskega življenja, vlaganje v turizem, ureditev kopališča v Puštalu in protipoplavne zaščite, ureditev in razbremenitev prometa, povezava na avtocestni križ.

“Nekateri me že poznate z malih ekranov, iz Ljubezni po domače – tam je bilo malo za hec, zdaj pa sem se odločil in dobil priložnost še kot županski kandidat, da nekaj ljubezni iz šova podarim tudi moji ljubljeni Loki. Ljudje me tudi sicer že poznajo, dejaven sem bil pri pasijonu, blagoslovu konj na fari, pritrkovanju …,” je poudaril Gašper Hafner, ki bo v primeru izvolitve postavil obrt na stranski tir, “ker kmetije pa zaenkrat še ne dam”.

Podeželje je bilo preslišano
Obljublja, da bo šel na teren in poslušal ljudi, njegovo vodilo je, da je treba ljudem dati rešitve. Ljudje imajo težave, ki jih je treba reševati. “Tudi sam sem še vedno navaden občan s problemi. Na podeželju smo velikokrat naleteli na gluha ušesa in zgolj obljube. Stvari so se premikale v centru, podeželje pa je bilo porinjeno na stran, čutil se je mačehovski odnos do ljudi. Sam bom dajal več poudarka neposrednemu stiku z ljudmi,” izpostavlja Gašper Hafner.

Škofjeloški poslanec stranke SDS Andrej Hoivik je podčrtal, da bo Gašper Hafner kandidat delavcev: “V kampanji nekateri naslavljajo delavce, on pa je delavec od 5. ure zjutraj do 22. ure zvečer in pozna to problematiko, pozna realne probleme ljudi zlasti na periferiji. S svojimi rešitvami in neobremenjenostjo bo znal videti nove rešitve, kakršnih doslej morda v Škofji Loki še nismo videli.”

Škofjeloški podžupan in predsednik OO SDS Škofja Loka mag. Robert Strah pa je predstavil listo 28 kandidatk in kandidatov za občinske svetnike, med katerimi jih je tudi sedem iz zdajšnjega mandata (vsi z izjemo Maje Cankar), sicer pa med drugim tudi še poslanec Andrej Hoivik, županski kandidat Gašper Hafner in članica nadzornega sveta Občine Sonja Končan.

“Imamo zelo pester razpon od znanstvenih nazivov in vse tja do obrtnikov, raziskovalcev in podjetnikov, tako predstavnike realnega sektorja kot javne uprave, po 14 žensk in moških, mlade in starejše, sedem upokojencev, vsi ostali smo zaposleni. To je naša najmočnejša lista doslej in se nadejamo vsaj ponovitve rezultata s prejšnjih volitev, torej vsaj 8 mandatov,” je poudaril mag. Strah, glede županskega kandidata pa dodal, da se nadejajo širše podpore tudi drugih strank.

Janez Porenta

Sorodno

Zadnji prispevki

Janša: Prst je uperjen v vas, Nataša Pirc Musar

Predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša se je odzval...

Četrtkova Tarča je znak, da so odnosi v koaliciji že bili skrhani

Evropski poslanec iz vrst SD Matjaž Nemec je v...

Nika Kovač “fajta” samo tam, kjer se obetajo politične točke?!

Očitno je, da pri Niki Kovač v ospredju ni...

Znan je datum začetka pristopnih pogajanj Moldavije in Ukrajine

Včeraj proti koncu dneva so se veleposlaniki držav EU...