Katoliški duhovnik, ki ga je Islamska država ugrabila, prosi papeža za svoje življenje

Datum:

Indijski duhovnik, ki ga je Islamska država vzela za talca, preko video posnetka prosi papeža Frančiška za svoje življenje, poroča britanski Express.

Očeta Toma Uzhunnalila je marca letos ugrabila krvi željna islamska skupina. Gre za duhovnika, ki je opravljal misijon v domu za ostarele v Adenu na jugu Jemna.

V domu za ostarele ubili vse, le duhovnika so pustili
Prebrisani borci so v dom vstopili tako, da so se predstavili kot sorodniki, ki želijo obiskati ostarele svojce. Nato so povzročili pokol in postrelili vse ostarele prebivalce doma in celotno osebje, pri življenju pa so pustili samo duhovnika in ga ugrabili. Barbarska skupina Islamska država je od indijske vlade zahtevala enormno odkupnino za duhovnika v vrednosti več milijonov angleških funtov.

Čeprav so džihadisti zagrozili, da bodo duhovnika ubili na veliki petek, so ga pustili pri življenju in podali nov ultimat 26. decembra, ko poteka  praznovanje praznika boxing day.

Papeža prosil za pomoč
Posneli so celo video, na katerem katoliški duhovnik prosi papeža za svoje življenje. Njegova prošnja se glasi: “Dragi papež Frančišek, dragi sveti oče, prosim poskrbite za moje preživetje. Zelo sem depresiven, moje zdravje pa se slabša,” in dodal prepričanje, da če bi bil evropski duhovnik, bi nastali zaplet vsi jemali bolj resno. “Prihajam iz Indije, zato moje življenje najverjetneje ne pomeni veliko.” Prav tako je tudi nagovoril ljudi in dejal, da moli za prav vse in prosi, naj mu rešijo življenje. “Kmalu moram v bolnišnico. Prosim, čim prej mi pomagajte.”

Indijski premier poskuša doseči njegovo izpustitev
Duhovnik je omenil nedavni primer novinarke iz Francije, ki je bila ugrabljena na Bližnjem vzhodu in nato izpuščena, pri čemer je poudaril, da je do tega prišlo, ker prihaja iz Francije. Indijska zunanja ministrica Sushma Swaraj je povedala, da se je premier Narendra Modi zaman trudil, da bi zagotovil izpustitev ujetnika, in dodala, da se je Modi pogajal z različnimi državami, ki imajo stike v Jemnu, da bi dosegel varno izpustitev Uzhunnalila.

To je že drugi video posnetek,  v katerem se je pojavil duhovnik, vendar pa pristnost videa še ni bila potrjena.

N. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Zakaj ne “fajtajo” za 200 tisoč Slovenk brez stalnega ginekologa?

Neiskrenost Inštituta 8. marec se razkriva z dejstvom, da...

Kakšne bodo posledice zaletave in aktivistične zunanje politike Tanje Fajon?

V Sloveniji in tujini je odmeval bizaren izraz žalosti...

Za Trumpovo dokumentacijo so bili pripravljeni tudi ubijati

Agenti FBI, ki so zasegli Trumpovo predsedniško dokumentacijo v...

Odtujenost prebujenske elite

V mnogih evropskih državah se krepi nezaupanje v politično...