Kdo resnično urednikuje pri oddaji Odmevi? Poslanca Žana Mahniča najprej povabili, nato odpovedali sodelovanje

Datum:

“V Slovenski demokratski stranki protestiramo nad dvojimi merili, ki jih ima javni zavod RTV Slovenija glede vabljenja gostov političnih strank v dnevno-informativno oddajo Odmevi na TV Slovenija 1,” so zapisali na spletni strani SDS. V petek bi v oddaji Odmevi morali sodelovati gostje različnih političnih strank, člani komisije za nadzor obveščevalno-varnostnih služb, ki bi spregovorili o primeru Štajerske varde in delu varnostno-obveščevalnih služb v zvezi z omenjeno skupino ter tudi o varnostni situaciji v Sloveniji nasploh.

Zaradi odsotnosti predsednika KNOVS iz vrst NSi in zaradi odpovedi sodelovanja v oddaji s strani LMŠ, je bilo v petek v opoldanskih urah dogovorjeno, da bosta v oddaji sodelovala poslanca Matjaž Nemec iz SD in Žan Mahnič, ki je podpredsednik KNOVS, iz SDS. “V poznih večernih urah pa nam je današnji urednik oddaje Odmevi sporočil, da je poslanec SD Matjaž Nemec sodelovanje v oddaji, kljub poprejšnji potrditvi, odpovedal. Urednik je ob tem ponudil možnost, da podpredsednik KNOVS Žan Mahnič v oddaji sodeluje sam. Ob potrditvi omenjenega sodelovanja pa nam je bilo sporočeno, da poslanec Žan Mahnič v oddaji po navodilu nadrejenih v dnevno-informativnem programu v oddaji Odmevi ne sme nastopati,” so v sporočilu za javnost zapisali na spletni strani SDS.

SDS: “V Slovenski demokratski stranki smo ogorčeni nad tem, da javni zavod RTV Slovenija odpove sodelovanje poslancu Žanu Mahniču v oddaji Odmevi zgolj in samo zaradi dejstva, ker je sodelovanje odpovedal poslanec SD Matjaž Nemec.”

“V oddaji Odmevi so že večkrat sodelovali poslanci zgolj ene politične opcije, zato nas omenjeno dejstvo toliko bolj čudi,” so zapisali v SDS in dodali: “V konkretnem primeru pa je nesprejemljivo, da se je vodstvo dnevno-informativnega programa odločilo, da so odpovedali gostovanje poslancu, ki je podpredsednik komisije za nadzor obveščevalnih-varnostnih služb in ki je deloval v omenjeni komisiji že v preteklem mandatu ter ima vse potrebne kompetence, da varnostno situacijo v državi ter delo varnostno-obveščevalnih služb kompetentno oceni.”

Na spletni strani SDS so še zapisali, da “od javnega zavoda RTV Slovenija pričakujemo enakopravno obravnavo ter izpolnjevanje zakonskih obveznosti, poklicnih meril in standardov, ki jih v tem primeru eklatantno kršijo”. Ob tem pa za omenjeno zadevo zahtevajo pojasnila.

D. Č.

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Nov Golobov ‘mimostrel’ – še pred dnevi hvalil vitalnost Bidna

Premier Robert Golob je še pred nekaj dnevi hvalil...

Ne bo jim uspelo ustaviti preiskovanja energetskih poslov Roberta Goloba

Dlje časa smo lahko poslušali o obstoju sumov, da...

Podizvajalci vladajočih, ideološka vojska in udarna pest vladajoče levice

Slovenijo vodi "koalicija s civilno družbo". Predsednik vlade Robert...

Kako so zmerne sile pripeljale (skrajno) levico do zmage?

Razplet nedavnih predčasnih parlamentarnih volitev v Franciji, ki jih...