[VIDEO] Drama na letalu: Musliman kričal: “Islam je rešitev, šeriat je najbolj pravična pravna ureditev, kristjani so neverniki!”

Datum:

Na letu letalske družbe Ryanair sta zavladala panika in strah, potem ko je musliman začel kričati, da so kristjani “neverniki”, da je “šeriatsko pravo najbolj pravično pravo” ter da je edina “rešitev islam”.

                   

Do incidenta je prišlo približno 40 minut prej, preden je letalo iz Barcelone pristalo v Sevilli. Posnetek, ki ga je objavilo nekaj tujih medijev, kaže, kako je eden izmed potnikov začel kričati v arabščini in španščini, nekateri potniki pa so ga poskušali umiriti. Sliši se tudi prestrašen otroški jok.

23-letna priča Javier Carnero je povedal, da je moški vstal s svojega sedeža in začel pridigati o islamu. “Moški je kričal, da je islam rešitev za vse življenjske težave in da je šeriat najbolj pravična pravna ureditev.” Dodal je še, da je moški bentil tudi čez kristjane, češ da so nezvesti in neverniki.

Moškega so nato z njegovega sedeža presedli v spredni del, o incidentu pa so bili obveščeni tudi pristojni organi. Ob pristanku ga je pričakala španska civilna garda. Jihad Watch poroča, da so ga nato obravnavali policisti, ki pa so ga po zaslišanju izpustili, češ da “ni imel namena povzročiti škode in pri sebi ni imel nevarnih predmetov”. Kasneje se je oglasil še njegov brat, ki je bil prav tako na letalu, in povedal, da brat trpi za duševno boleznijo in da ga zelo skrbi zanj. Ve se, kam ljudje s takšnimi težavami spadajo, zato preseneča, da so ga policisti izpustili.

M. S.

Sorodno

Zadnji prispevki

Blokiranje zbiranja podpisov, v boj proti zdravnikom celo s tujo PR službo?

Od začetka zbiranja podpisov za spremembo kazenskega zakonika, ki...

Evrovolitve kot “horuk v stare čase”?

Kdor je pozorno spremljal dogajanje pred zadnjimi volitvami v...