Ker je Hrvat na svoji hiši izobesil zastavo Jugoslavije, ga je policija ovadila

Datum:

Tudi na Hrvaškem se najdejo jugonostalgiki – le da jih tam policija kaznuje. 47-letnika, ki je v torek na svoji hiši v Jakšiću pri Požegi izobesil zastavo nekdanje Jugoslavije, je policija ovadila, ker je žalil moralna čustva državljanov.

Jutranji danes poroča, da je 47-letnik v torek na svoji hiši v Jakšiću pri Požegi izobesil zastavo nekdanje Jugoslavije. Zoper njega bodo podali obdolžilni predlog o prekršku po zakonu o prekrških zoper javni red in mir.

To so danes sporočili s policijske uprave Požega Slavonija. Kot so navedli, je v torek, 29. novembra 2022, na nekdanji dan republike, 47-letni moški “čez dan v kraju Jakšić v Kolodvorski ulici na sprednjem delu svoje hiše do ulice izobesil zastavo nekdanje države Jugoslavije in s tem žalil moralna čustva državljanov”. Zoper 47-letnika bodo podali obdolžilni predlog o prekršku po zakonu o prekrških zoper javni red in mir, so še sporočili s policije.

Slovenija je torej očitno edina država, kjer državljani lahko slavijo simbole preteklosti, ne da bi se kdo za to zmenil. Če spomnimo zgolj na en primer: E-Maribor je pred dvema letoma povzel portal Ljubljanske novice, ki je poročal, da v Izoli očitno ne poznajo zakona o uporabi državnih simbolov. Nekdo je namreč v bloku prav tako izobesil jugoslovansko zastavo, da je bil dogodek še bolj absurden, pa se je to zgodilo poleg občinske stavbe. Tudi na protivladnih protestih je bilo večkrat videti, da organe pregona vihtenje jugoslovanske zastave prav nič ne gane.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Politični analitik: Mene bi bilo sram!

Predsednik vlade je zakuhal nov PR škandal, ko se...

Za oblečene kopalke islamske veroizpovedi kopalni red ne velja?

V kranjskem javnem kopališču so obiskovalci priča vse večjemu...

[Video] Meteorski vzpon zlagane Kamale Harris – od posteljnih aktivnosti do nameščenih afer

Podpredsednica ZDA Kamala Harris je v svoji domovini znana...

Ruska znanstvenica “padla skozi okno”

Umrla je ena izmed vodilnih ruskih ekonomistk Valentina Bondarenko....