Reševanje Golobovega ministra: Tako mediji izpodbijajo vsebino posnetka s preusmerjanjem na nezakonito snemanje

Datum:

“Pri Vizjaku snemanje ni bilo problematično, kamen spotike je bila vsebina. Pri daleč bolj deplasiranem govoru Loredana ni težava v vsebini, ampak v snemanju. Bo nova moralna avtoriteta “jebeno večih” ⁦Nataša Pirc Musar pojasnila, da gre zgolj za primorski temperament,” se je na pristransko poročanje portala komercialne TV odzval bivši minister Aleš Hojs. 

Če bi živeli v normalni državi z razvito demokracijo in uravnoteženim medijskim prostorom, bi moral zdravstveni minister Danijel Bešič Loredan že “popokati kufre”. Spomnimo: pred dnevi smo poročali, da je Bešič Loredan po naročilu svojega šefa Roberta Goloba osebno grozil zdravnikom. Minister jim je celo “žugal” z razkritjem zaupnih osebnih podatkov (tudi s Fursa). Bojan Požar je ob tem zapisal, da bi lahko šlo za začetek največje afere Golobove vlade doslej. Grožnje naj bi padle med pogajanji o napovedani zdravniški stavki. Da so bile te resnične, je potrdil razkriti dokument. Več na spodnji priloženi povezavi. “Allora” imajo ti Primorci težave s temperamentom (Golob & Bešič Loredan) … Na to je namignil Borut Pahor, ko je govoril o premierjevem vihravem” značaju. Si mislite, kako “vihravi” bi postali osrednji mediji (zlasti 24ur), če bi šlo za bivšega ministra Andreja Vizjaka.

V njegovem primeru – aferi z zvočnimi posnetki (lepljenkami), je štela predvsem vsebina, medtem ko se na 24ur vsebini sedaj posvečajo le mimogrede. Zadeve so postavili na glavo. Izpostavili so ministrovo negodovanje, češ da si “ni predstavljal, da lahko to kdo snema”. Bešič Loredan se za svoj “zdrs” vsekakor ni opravičil. Zakaj pa bi se, saj je prvorazredni državljan! In poglejte si, kako spretno je zadevo zavil v celofan (da človeku gre na bruhanje): In da, čustva so me odnesla. Nisem si pa predstavljal, da lahko to kdo snema, da lahko to kdo posluša javno, ker je bil to osebni klic. Dejstvo je, da ni bilo nobenih osebnih groženj, je bila pa to čvrsta moška zdravniška debata, ki na kirurški strani preseže internistično. Tako pač je. Tako se med sabo pogovarjamo.” Ne, tako ne more biti, tovariš Dani. Ste na ministrskem položaju, ne pa v gozdovih na Krasu ali v Trnovskem gozdu.

Portal 24ur v primeru Bešiča Loredana povzema ministrovo izgovarjanje na “temperament”, “čvrsto moško debato” in obžalovanje, da je vse skupaj nekdo posnel. Seveda se ne bo zgodilo čisto nič. Priložen je tudi primer, kaj se zgodi, če si običajni (drugorazredni??) državljan. (Foto: posnetek zaslona)

Po novem ste minister, ne pa nek “zakotni dohtar” … Seveda ministru ne bo izpadel niti las z glave in počasi bodo ljudje na vse skupaj pozabili, svet pa se bo vrtel naprej … Za “pokušino” prilagamo, kaj pa se zgodi, če ste navadni (drugorazredni??) državljan, kakršen je Peter Hrastelj: “Zanima koga, kako gre, ko običajnega državljana zanesejo čustva? Pred letom sem ostro protestiral proti odhodu zdravniškega para iz kraja. In to zapisal na FB. Skratka, nekdo se je v vzroku prepoznal in včeraj sem s tožilko za svoje besede sklenil poravnavo za 1.000 €.” Takšna je naša grda resničnost … Poročanje 24ur je v slogu: “Zaupanje v opozicijo pada. Belo je črno in črno je belo. Peteršilj raste na drevesih, pod zemljo pa jabolka …”

Narobe svet: v normalni državi osrednji mediji kritizirajo vlado, pri nas napadajo opozicijo
Pred kratkim se je na portalu pojavil naslov: “Zaupanje raste v policijo in vojsko, pada v opozicijo in zdravstvo. V normalni državi bi se osrednji mediji posvečali predvsem napakam vlade in ne opozicije. Pri nas pa je zadeva postavljena na glavo. Seveda so opozicijo posredno povezali s propadajočim zdravstvom, ki ga je levica (ta je na oblasti večino časa) sama pognala v “franže”. Tako manipulira portal 24ur. In takšni prorežimski propagandi se reče “profesionalno novinarstvo”?! Ni čudno, da bomo imeli za predsednico “mini oligarhinjo” z rolls-roysom, ki zagovarja “leve” vrednote itd. Dejansko pa je predstavnica največje domače buržoazije, ki je obogatela z divjo privatizacijo, izčrpavanjem državnega proračuna, tudi krajo denarja za zdravstvo.

Osrednji mediji se v normalni državi posvečajo predvsem napakam vlade in ne opozicije. Pri nas je zadeva postavljena na glavo. Obenem ni mogoče spregledati hinavske primerjave z zdravstvom, ki ga je “zafurala” prav vladajoča leva koalicija skupaj z njenimi političnimi/ideološkimi predhodnicami. (Foto: posnetek zaslona)

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

[V ŽIVO] Branko Grims: Dolžnost vlade je braniti meje

"Dolžnost Vlade RS je braniti meje in če bi...

Zaključujejo se dnevi Škofjeloškega pasijona

Letošnji Dnevi Škofjeloškega pasijona se zaključujejo. Pred nami je...

Branko Grims bo danes predstavil “Zmago dobrega” v Kopru

Poslanec SDS in kandidat za evropskega poslanca mag. Branko...

Shema, ki pojasni, kakšno bogastvo so si nagrabili “necenzurirani”

"Necenzurirano" novinarstvo ni poceni. Iz sheme, ki jo objavljamo...