Ker se Francozinja ni želela spreobrniti v islam, je pristala v komi

Datum:

24-letna Francozinja je v komi, potem ko jo je napadel njen nekdanji fant musliman, ki je na vsak način želel doseči, da bi se spreobrnila v islam.

                   

Do agresivnega napada na Chloe je prišlo prejšnji ponedeljek, 12. decembra. Pred napadom okoli 17. ure je odšla do lokalne policijske postaje, da prijavi svojega nekdanjega fanta, ki je pritiskal nanjo. Policija na postaji ni zabeležila pritožbe, ampak so mladi ženski naročili, da naj se vrne naslednji dan in vloži svojo pritožbo.

Le dve uri pozneje so Chloe našli nezavestno v preddverju njene stanovanjske hiše, tako pretepeno, da so jo morali dati v komo, poroča televizijska postaja TF1. Žrtev od napada še naprej ostaja v komi. Zaenkrat še ni jasno, ali si bo kdaj opomogla.

Po aretaciji je nekdanji fant priznal, da je žrtev pretepel, vendar je zanikal, da jo je nameraval ubiti. Sorodnik žrtve je spregovoril o napadu in povedal, da tisti dan, ko je šla Chloe vložit pritožbo, je po telefonu govorila s svojo mamo in ji zaupala, kaj se dogaja.

Policistu je napadena posredovala telefon, njena mama pa ga je v pogovoru rotila, naj sprejme pritožbo. Vendar je ta ni poslušal, čeprav mu je zagotovila, da bo napadalec njeno hčerko pričakal pred hišo njene hčerke. Prav tako ji ni želel zagotoviti kakršnega koli varovanja.

Žrtvin sorodnik je povedal, da je nekdanji fant na Chloe pritiskal, da se spreobrne v islam, odkar sta se avgusta srečala. Napadalec se sedaj po poročanju Breitbarta sooča z obtožbami poskusa umora.

Marca 2018 je v Nemčiji prišlo do podobnega napada, ki se je končal tragično. Afganistanski migrant je do smrti zabodel svojo dekle, komaj 17-letno Nemko, ker se ni želela spreobrniti v islam.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Na zdravnike se vrši pritisk, da pri tem morajo sodelovati…

Novomeški škof Andrej Saje se je kot predsednik slovenske...

Dve tretjini Američanov nezadovoljnih z gospodarskim stanjem države

Po anketi, ki jo je naročila medijska hiša CBS,...

Janković bi “spreminjal pravila igre” za Magnifica

Potem ko študentski pohod na Rožnik in koncert Magnifica...

[Video] Grims: Moti jo svoboda govora in moti jo resnica

Evropski poslanec iz vrst SDS Branko Grims je v luči tokratne...