Kijev je suspendiral ameriškega transseksualca, tiskovnega predstavnika ukrajinske vojske

Datum:

Ukrajinska vojska je sporočila, da je suspendirala kontroverznega transspolnega tiskovnega predstavnika Sarah Ashtona-Cirilla, rekoč, da je podajal neodobrene izjave na družbenih omrežjih. Bil je zaposlen v ukrajinski vojski (TO), potem ko je najprej mesece poročal s terena. 

Ameriški transseksualni novinar Sarah Ashton-Cirillo je po poročanju medijev mesece dolgo sledil vojnemu dogajanju v Ukrajini in poročal s terena. Zatem pa se je pridružil ukrajinski vojski, kjer je postal tiskovni predstavnik ukrajinske teritorialne obrambe. Ukrajinska stran ni natančno pojasnila, kaj jo je pri njem zmotilo, je pa zatrdila, da ukrajinske obrambne sile pri izvajanju vojaških operacij proti agresorju dosledno upoštevajo norme mednarodnega humanitarnega prava, poroča Breitbart News.

Poveljstvo teritorialne obrambe bo opravilo uradno preiskavo domnevno spornih objav transseksualca. Prav tako naj bi bili v zadevi sprejeti ustrezni ukrepi. Med drugim naj bi bila sporna oseba nemudoma suspendirana. Vir blizu predsednika Volodimirja Zelenskega pa je potrdil, da je bil transseksualec na dotično mesto imenovan brez predsednikove predhodne odobritve ter potrdil začasno izključitev.

Kontroverzni transseksualec je podajal neodobrene izjave
Republikanski senator iz Ohia James David Vance pa je ta teden pisal najvišjim uradnikom Bidnove administracije in zahteval informacije o dotičnem ameriškem državljanu, ki je na družbenih omrežjih objavil videoposnetek, v katerem je izjavil, da namerava Ukrajina “loviti” domnevne ruske propagandiste. Prav tako je transseksualec še dejal, da ljudje, ki zagovarjajo proruska stališča, nimajo pravice biti imenovani novinarji ter bi jim morali soditi kot vojnim zločincem. S tem je med drugim mišljen proruski ameriški novinar Gonzalo Lira, Ashton-Cirillo pa je javno priznal, da je sodeloval pri pregonu Lire (Lira je trenutno zaprt v Ukrajini), ki je dvojni državljan ZDA in Čila. Lira je med drugim zagovarjal rusko agresijo in legitimiral rusko okupacijo zasedenih ozemelj.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Aktivistični levičarski norci jih v ZDA končno dobivajo po grbi

Študentski "revolucionarji" v ZDA so jih začeli dobivati po...

Fico ni več v smrtni nevarnosti

Slovaški premier Robert Fico ni več v smrtni nevarnosti,...

[Ekskluzivno] Brutalne čistke Svobodnjakov: Doktorja kemijskih znanosti vrgli na cesto

Jutri bi se moral Zvone Čadež, odstavljeni direktor URI...

Prekršek za izmaličen obraz, obsodba za nekaj besed proti prvorazredni

"Zanimivo, da je fizični napad na nekoga lahko tudi...