Koliko služb bo namenjenih neizvoljenim poslancem SD?

Datum:

Za Tanjo Fajon, ki naj bi po napovedih postala ministrica za zunanje zadeve, so nastopili težki časi. Katastrofalni rezultat na volitvah in nezadovoljstvo znotraj stranke, ki se ne umirja.

                   

Socialni demokrati so na volitvah prejeli 6,66 odstotka oziroma sedem poslanskih mandatov, obe podpredsednici stranke, Andreja Katič in Dominika Švarc Pipan, ter podpredsednik Matjaž Nemec niso bili izvoljeni, medtem ko drugi podpredsednik Jernej Pikalo ni kandidiral za poslanca, sama Fajonova pa se je pravzaprav komaj prebila v državni zbor. Slabo voljo pa naj bi pregnal kar sam upokojeni komunist Milan Kučan, ki naj bi zvečer prišel v štab SD.

A to še ni vse. Po slabem volilnem rezultatu v stranki SD čakajo na službe in vsi z nestrpnostjo pričakujejo pogajanja Fajonove z Golobom o tem, kaj ji bo ta obljubil in koliko bo rdečih sekretarjev na ministrstvih. Fajonova pa ponuja za ministre tiste, ki so ostali brez služb: Dejana Židana za kmetijstvo, Milana M. Cvikla za kohezijo, Švarc Pipan za pravosodje, Emilijo Stojmenovo Duh za visoko šolstvo, znanost in digitalizacijo, Matjaža Hana, ki se je menda naveličal parlamenta, za gospodarstvo.

Požareport odkriva še eno podrobnost. Če nekulturna Dominika Švarc Pipan postane ministrica za pravosodje, bo res kritično, kajti delala je v odvetniški pisarni, ki je branila pred haškim sodiščem za vojne zločine v bivši Jugoslaviji srbska klavca Radovana Karadžića in Momčila Krajišnika.

E-Maribor

Sorodno

Zadnji prispevki

SDS: Poraz vladajoče koalicije na evropskih volitvah bo še povečal njeno nesposobnost

Slovenska demokratska stranka je na seji sveta SDS opravila...

Danes: 53. tabor slovenskih pevskih zborov v Šentvidu pri Stični

V Šentvidu pri Stični bo danes osrednja prireditev 53....

Černač: Slovenija je izgubila vso verodostojnost

Po medijskem razkritju zaušnice, ki jo je Evropska komisija...