Begunci, (naše) ženske in seksualnost oz. zakaj je Evropejke lahko upravičeno strah?

Psihoanalitični diskurz se v teh časih ponuja kot eden od najbolj kompetentnih miselnih konceptov, skozi katerega je mogoče marsikaj drugačnega povedati o sedanji begunski krizi – ne samo tej, ki jo imamo v Sloveniji, pač pa tudi tisti, ki pretresa celo Evropo in ki je sedaj zabeljena s terorističnimi napadi. Islamizacija Evrope je izjemno delikatna in za laika težko misljiva. Psihoanalitični diskurz je sicer nadležen in nepriljubljen prav zaradi svojega kroničnega pan(hetero)seksualizma.

Za islam se ve, da je pač militantna vera, ki ima za nameček še precej mizoginije in seksizma. Ženska je v družbenem smislu obravnavana kot marginalna in družbeno gledano povsem nepomembna. V (med)spolnem smislu pa je ženska zreducirana na seksualni objekt (in tudi stroj za rojevanje otrok), ki ga je v določenem kontekstu brez škode in (moralnih) konsekvenc mogoče tudi posiliti.

Vera, ki zagovarja idejo, da je moški lahko poročen z več ženskami hkrati in da ima harem, ni samo mačistično-egoistična, pač pa z evropsko-krščanskega gledišča preprosto psihotična, da ne rečem psihopatska. Ker ima otrok/deček eno mamo, mora imeti moški (samo) eno ženo. Islamisti pa vsa ta naravna psihološka načela kršijo in Evropejke legitimno in po svoje logično sklepajo – sklepanje pa je lahko zgolj nezavedno, torej intuitivno –, da si jih ti islamisti lahko kar seksualno vzamejo, saj jim to na nek način dovoljuje ali celo zapoveduje vera oz. šeriatsko pravo.

Scenarij posilstva
Ravno vero in šeriatsko pravo barbarski muslimani (op.: barbari so ljudje brez lastne države) povzdigujejo nad evropsko pravo in tukajšnje kulturne navade. Izhod v stiski pred intuitivnim (torej nezavednim) scenarijem posilstva, ki je resnično legitimna opcija, je nošenje hijaba/feredže, torej rute, ali celo burke/nikaba (pokrivala za celo telo) in je logičen izhod v sili, torej nekakšno blažilo za premagovanje akutnega strahu in nelagodja. Nezavedno ima namreč svojo logiko, ki je dokaj spontana in po svoje dokaj legitimna. Ženske nezavedno čutijo, da so seksualno motrene, gledane, videne tudi s strani seksualno nepotešenih in simbolno kastriranih beguncev.

Prav simbolno kastrirani moški, kakršni so begunci moškega spola, imajo v resnici pravilno razrešen Ojdipov kompleks in znajo biti še kako testosteronski, seksualno agresivni, napadalni, njihov Nadjaz pa je kontaminiran z vero, torej islamom, s Koranom … Nimajo takšne moralne razsodnosti kot povprečni evropski (krščanski) moški. Begunci oz. barbari moškega spola so – karikirano rečeno – brez simbolne potentnosti, t. r. »brez (erektiranega) penisa« – in kot taki predstavljajo tempirano (libidinalno, seksualno) bombo.

Morda vas bo zanimalo tudi: Je Violeta Tomić kradla gobe?

Ženske je upravičeno strah
Njihova pohota je t. r. nebrzdana. In evropske ženske – tudi Slovenke – to nezavedno vedo oz. intuitivno slutijo, zato jih je upravičeno strah, so zmedene in preplašene. Prav simbolno kastrirani moški nezavedno rabi nek boj, falični eksces – četudi teroristični napad – da sebi in drugim (nezavedno) dokaže, da v resnici ni kastriran; nasprotno, da je prav potenten. In v tem simbolnem boju in upiranju svoji simbolni kastriranosti mu pride prav vse od upora, neposlušnosti, disidentstva do terorističnih napadov. Te agresivno-libidinalne ekscese seveda najraje uprizori v (tuji) državi, v kateri kot begunec gostuje. Taka je pač psihološka oz. psihoanalitična logika.
Najbolj neposrečen vdor simbolne kastracije v obnašanje teh prisilnih »evnuhov«, torej simbolnih kastrirancev, je »impotentnost«, torej nesposobnost kakršnekoli simbolne (družbene) penetracije. Tarča teh »kastrirancev« bo slej ko prej oz. je že postala ženska avtohtonega moškega, domačina, Evropejca, ki pa je simbolno potenten, nekastriran. In ta ženski strah pred posilstvom s strani simbolno kastriranih moških je povsem na mestu.

Moški bi z ograjo zaščitil svoje ženske
Seksualne frustracije moškega dela beguncev/barbarov so zato eden najbolj nevarnih atributov sedanje in katerekoli begunske krize. In povsem legitimno je pričakovati – in to se v Nemčiji, Franciji, državah Beneluksa in Skandinaviji že dogaja – seksualno znašanje nad domačinkami, evropskimi ženskami. Posilstva so povsem realna opcija – največji skriti užitek beguncev, barbarov moškega spola. In evropske ženske, tudi Slovenke, to nezavedno vedo. In pravi moški tudi – in natančno zato bi radi z ograjo in vojsko zaščitili svoje ženske, otroke, družine in nenazadnje cel teritorij Slovenije, ki na simbolno nezavedni ravni predstavlja infantilno mamo – mamo, ki jo je deček doživljal v času razreševanja Ojdipovega kompleksa.

Koran v povezavi s simbolno kastriranimi muslimani, kakršni so begunci, torej barbari, je ena najbolj družbeno eksplozivnih libidinalnih zmesi. In to je tisto, na kar opozarja psihoanalitični diskurz, ki ni kontaminiran s kakšno levo-liberalno ideologijo človekovih pravic.

Roman Vodeb

 • MEFISTO

  Ljubljanskih aktivistk v okviru Mirovnega instituta in Helsinškega monitorja ter drugih podobnih “nevladnih” organizacij ni prav nič strah posilstev.

  • Poštenje velja

   To so jalove zakompleksane ženske, ki jim žlehtnoba pomeni več od sexa.
   Vse zavit v rjuho in po urgenci poslatv arabijo!

   • MEFISTO

    Zakompleksirane so in ne brez vzroka,toda tudi čedne ter mikavne.

   • MEFISTO

    Ni nujno, da so jalove, le do semena ne pridejo.

  • zakonitost pa takšna

   Mogoče so mazohistke in jih le grobost pripelje do orgazma, ker so že čisto sflustrirane ker se družijo z moškimi ki niso niti ženske niti moški in si potem želijo nekaj grobe ljubezni.
   .

  • pokvarjeniSvet

   kdor je pač neumen in podkupljiv da izda svoj narod in svojo območje kjer sam živi, mu pač ni pomoči. Mogoče je to da se ti aktivisti zanašajo da bo to prvo doletelo druge, nas in vse ostale…njih pa ne vsaj na začetku ne…med tem časom pa se bodo ti aktivisti skrili oz pobegnili nekam na varno. Pač možno da je takšna njihova logika. Ker koncev zdaj v tem trenutko so najbolj varni politiki in Ljudje v Zahodni Sloveniji in Ljubljani medtem ko na udaru je Severo Vzhod…in pol si pač mislijo češ saj imamo čas za reakcijo ko bo na severovzhodu začelo pokat. Pol imajo dovolj časa da z najbližjega letališča pobegnejo v tujino

 • Miran Pavličič

  Še ena od resnic “miroljubnega” Islama. Ženske, predvsem FEMINISTKE, zbudite se in začnite upravičeno protestirat, drugače boste ga stvarno nahebale…

 • zag

  Psihoanalitični diskurz problemov odnosa med moškim in
  žensko v muslimanskih deželah lahko razumemo kot enega od izsekov iz možnega
  psihološkega diskurza v kolikor gremo izven okvirov filozofske psihoanalize. Po
  drugi strani pa izven socioloških aspektov (kolektivnih vzorcev) diskurz tukaj
  tudi ni mogoč. Gre za kolektivno patologijo.

  Za naše pojmovanje gre v obravnavanem odnosu in opisanih vrednotah
  muslimanske kulture nedvomno za patološke vzorce, ki jih konec koncev lahko
  opredelimo tudi za psihotične. Če jih opredeljujemo za psihotične gremo daleč
  pred Ojdipa – tam je zasnova psihoze. Gledano z vidika kapacitete za odnos ostajajo
  mnogi muslimanski moški na nivoju pacialnega odnosa (parcialnega objekta) in
  nimajo ustrezne odnosne kapacitete. Ženska je samo dojka, vagina, lasje, usta
  ipd. in zato parcialna zamenljiva (lahko jih imaš več) ali pa jih menjaš
  (promiskuitetnost).

  Ženska je po drugi strani indokrinirana in se navsezadnje
  poisteveti z žrtvovanjem za Alaha, vero, da razreši konflikt z njeno
  razvrednotenostjo. Tudi ona je odnosno neadekvatna in disociirana. Pokriti se
  je treba zavoljo ponižnosti in skromnosti, tiste, ki pa malo bolj pragmatično
  razumejo stvar pa vedo, da s tem ne provocirajo potentnosti kastriranih moških.

  Najhujše sovraštvo do ženske ne izhaja iz Ojdipa, ampak od
  prej iz zgodnjega odnosa s primarnim objektom – materjo. Ta nima odnosne kapacitete in ni zmogla v majhnega dečka pripeljati preko nivoja parcialnega odnosa. Moški tako ostaja simbiotično nepotešen, agresija pa tako ni nevtralizirana z libidom
  in je groba, primarna in brutalna. Superego je neadekvatno razvit in je zato
  primitiven, vezan na zunanje družbene norme in ne ustrezno ponotranjen in
  selektivno predelan ter izhajajoč iz spoštovanja očeta, matere in družbenih
  norm. Z vidika naših norm tako lahko govorimo o kolektivni osebnostni motenosti.

 • dob

  “Ker ima otrok/deček eno mamo, mora imeti moški (samo) eno ženo. ”
  Ne več. Gejevski in lezbični zakoni to spreminjajo.
  Definicija normalnosti postaja, da je normalno tisto, kar odloči večina. V norišnici, kjer so norci v večini, je demokracija pač to, kar večina norcev izglasuje za normalno.

  • rubec

   hehehehehe

 • PIA

  En izmed muslimanskih grehov, ki bo zelo všeč tudi našim moškim se glasi:
  “Greh je ležati na hrbtu in imeti prekrižane noge.”

  • pajot

   Zelo povedno.

 • xtc

  Vliko pisanja in malo povedanega.
  Vloga ženske v islamu je zreducirana na vlogo objekta oz,stvari ,ki ima last.
  Osnovni namen ženske v islamu je širiti potomstvo in to čim več saj s temu služi svojemu poslanstvu šitjenju vere z novimi člani.Ker so na ravni lastniške stvari diskurz o pravicah NE obstaja,oz ga ni.
  Živijo v rodovni skupnosti ,kjer je vse podvrženo vodji klana,ki odloča o vsem v družini(tj največkrat najstarejši),poroke so dogovorjene-izsiljene za nevesto,ki pa jo je treba znatno plačati v blagu ali denarju(zato so poroke znaten strošek in veliko mladih nima žena) nevesta pa nedolžna ,drugače jo družina zaradi sramote ubije.
  Posiljevanje poa ni ma kaj veliko s psiho,več ima opraviti z vero,kjer v islamskih državah posiljevalci nato izsilijo zaradi sramote družine tudi poroko z žrtvijo oz, če je večina muslimanska posiljena pa druge vere jo prisilijo v poroko na ta način.
  Seveda pa je zaradi visokih cen za neveste tudi brez možnosti za poroko zato s posilstvi in druge načine iščejo pot do svoje lastnine.Moski brez žene v islamu pomeni kastriranca,slabiča oz je ponižan,v očeh družbe.

  Seveda pa nastopijo še hujše frustracije ,ko pridejo v Evropo,ki je v bistvu proti njihovim načelom,ženske so enakopravne,to pa jih frustrira še bolj.Sevea ne zazumejo ,da lahko ženska zavrne njegove ponudbe,kar ga še dodatno ukezi,ker pač živi v preptičanju,da se mora podrediti njegovim željam,ker se to ne dogaja si jo skoša podrediti s silo,ker smatra da ima po njegovi kulturi to pravico in zapoved da mora imeti čim več potomcev ,da služijo Alahu.In nenazadnje niti ne razume ,teha ne glede kako je oblečena ženska,da jo je treba spoštovati,
  Skratka v islamu je vse podrejeno razplodu in tile bodo vse agresivnejši-dokler se ne bodo začele krute kazni za taka dejanja,vse pa nakazuje ,da bo morala EU ,krepko zaostriti zakonike in kazni in prenehati z raznimi čudnimi izreki kazni.

  • zag

   Tu opisane kolektivne vrednote muslimanske kulture so povsem skladne z psihološkim vidikom kapacitete za odnos. Gre za to iz katerega zornega kota pogledaš na stvar. Ker gre pri islamu za primitivnejše plemenske vrednote, je v takih družbah človek zreduciran na takšno in drugačno dobrino, ki omogoča fizično preživetje, v prvi vrsti kolektiva. To so kolektivistične družbe, evropska in ameriška pa je individualistična. V kolektivističnih družbah so vrednote kolektiva pred vrednotami individuma. Ker ni pravih individualiziranih oseb (niso potrebne), tudi ni odnosov na neki višji ravni. Odnos v našem pomenu te besede je namreč tam, kjer sva jaz in ti, vsak svoj človek, s svojimi vrednotami in interesi. V kolektivističnih kulturah pa se masovno primitivno simbiotično zlivajo, razvojno so torej za nami. Kolektiv se namreč razvija po podobnih smernicah kot individum.
   Oni seveda nas ne morejo razumeti. To je tako, kot da bi od otroka zahtevali, da razume odraslega. Vendar, ko oni naletijo na našo kulturo (mediji, globalnost ipd.) doživijo tudi hud kulturni šok, ki sproži neko verižno reakcijo. Počutijo se inferiorni in zmedeni in njihova agresija se še poveča

   Mi pa njih razumemo, ker smo na kolektivni ravni razvojno višje in mi bi morali biti pametni in ne tako naivni, da bi vedeli, da sožitje in integracija med tako razvojno nekompatibilnimi kulturami ni mogoča.

   • xtc

    Ravno zaradi tega bi morali tako starši kot širša družba opozarjati ženske in dekleta na pasti zakona z muslimanom,ne gre za sovraženje ampak večina žensk in deklet se ne zaveda pasti,tiste,ki so tam itak lažejo sicer so deležne prevzgoje.Torej najprej je treba ženske informirati,kaj kaj pomeni.

    Drugo pa je osebna nota,v kateri ,bi hčerki odsvetoval tak zakon in se je tudi najverjetneje tudi znebil od hiše,saj bo imel večne težave z “novimi” sorodniki.

  • čips

   Prosim posli to kar si napisal Merklca pa kakiGodinI in Makarovič ki zmešan tudi nebi škodilo branje tega.

   • jokl

    Te bi poslal živet dol v islam pa naj probajo kako bodo strpni in razumevajoči do drugače mislečih…..

  • pajot

   Vse lepo in prav,ampak kako si razložiti dejstvo,da je muslimanski posiljevalec na švedskem dobil samo tristo dni družbeno koristnega dela? Kako prisiliti državno zakonodajo,da takemu sprijencu odmeri kar nekaj let v arestu?

   • xtc

    Glej,ni še čas ta čas prihaja-za takega ni kazen arest ampak skopljenje s kleščami za merjasce in to na javnem prostoru in brez anestezije,edino tako zavreš take ljudi,druge ni ,je še ena ,ampak o tej kdaj drugič.

 • bosopetka

  Tudi na Zahodu so ženske, zaradi totalne pornifikacije družbe, nemalokrat zreducirane na objekt in tržno blago ampak se to zavija v celofan liberalnosti, svobodne izbire in v luči zadnjih napadov v Parizu kot vrednota, ki jo je treba za vsako ceno braniti. Kako dvolično.

  • zag

   Res je, vendar na zahodu ženske nihče ne more prisiliti, da se poroči z izbiro staršev. Nihče ni osovražen in nadlegovan, če ne hodi v cerkev, lahko se svobodno izraža mnenje. Ženska voli, vozi avto, deduje, se izobražuje, potuje, hodi svobodno naokrog in ima službo. Če je kot osebnost zdrava lahko razvije svoboden, izpolnjujoč in osrečujoč partnerski odnos. Nikjer na svetu v tem trenutku ni pogojev za tako kvaliteten in osrečujoč odnos med med moškim in žensko kot v zahodnih kulturah.

   • bosopetka

    Zakaj je torej porok in otrok na Zahodu čedalje manj? Ko pa še nikoli v zgodovini človeštva ni bilo tako dobrih pogojev zanje? Nekaj tu ne štima.

    • koza

     zato, ker je ena plača premalo za preživljanje in mora tudi ženska delati od jutra do večera, če ima kje, seveda

    • zag

     Zahod ima seveda tudi mnogo problemov in mnogo izkrivljenosti. Vendar je na zahodu bil do sedaj narejen poskus največjega in najplodnejšega razvojnega koraka v razvoju človeka, kot nam je trenutno znan. Kriza vrednot seveda kaže, da smo na prelomnici in razvojnega koraka še nismo v zadostni meri osvojili. Vendar, določen segment zahodnjakov ima danes možnost živeti zelo osrečujoče in izpolnjujoče osebno, partnersko, družinsko in kolektivno življenje.
     Zaradi kolektivnih občutkov krivde (kolektivne karme) zaradi preteklih kolonialnih zavojevanj in plenjenj pa smo očitno preveč na stežaj otrprli vrata primitivnejšim muslimanskim kulturam, češ vsi smo enaki, vsi smo ljudje ipd., vsem je treba enako pomagat in vsi smo enako problematični. Vendar še zdaleč ni tako. Takšna naivnost nas bo lahko veliko stala.

  • xtc

   Mislim ,da imajo ženske dovolj včasih že prevec pravic,ki se kažejo v določenih dogodkih in se tudi pogostoma izrabljajo,mislim ,da tiste najboljvnete feministke in ki najbolj kričijo o krivicah,nujno rabijo par tedensko prakso(ne seksualno) k muslimanom ,da bi ugotovile ,kaj je res krivica.

  • pokvarjeniSvet

   Res je to vse prihaja iz ZDA razvrednotenje vrednot, kot so družina ženske in moški. ZDA furajo gej, lezbo, transvetit in agender (brez spolniki, poljubno spolniki, mnogo spolniki…itd.) žensko kot zgolj seksualni objekt in izbris čustev, ljubezni ter ostalih vrednot, Po drugi strani pa tudi podpirajo feminizem da ženske zavržejo svojo ženskost in postanejo možače medtem ko moške pa kontra poskušajo poženščiti sisi boys pa take bolane fore. Se pravi vlogo moškega in ženske kot je bilo vseskozi na tem svetu in je naravno želijo uničiti !!!

   v ZDA imajo že takšne zakone da se otroka ob rojstvu, lahko definira namesto male (moški) in female (ženska) tudi kot agender (brez spolniki, poljubno spolniki, mnogo spolniki…itd.)

   liberanost je izpirjena protinaravna ideologija v ZDA ki se vseskozi preko medijem in propagande širi v Evropo žal. Zato stalno več gej pride parad ker bi radi vsilili to bolano izpirjeno ideologijo k nam in spet podobno kot pri beguncih vse nasprotnike označijo za fašiste, nestrpneže, homofobe, agenderfobe…ipd.

   Moje mnenje je da se žensko (sedaj poskušajo tudi moškega) preveč seksualizira in da to ni prav. Ker ženska in moški sta del narave in NI prav da se ju smatra zgolj za seksualni objekt in nič več. Zato propadajo družine in to je samo namensko voda na mlin zagovornikov homoseksualcev za posvojitev otrok in si želijo homoseksualne družine.

   • To dela del liberalcev, ki so rpavzaprav avantgarda komunistične infiltracije skozi te, kot jim pravijo, osebne pravice.

    • pokvarjeniSvet

     Da v sloveniji izvajajo to agendo bivši komunisti. Katerim je liberalnost blizu in podpirajo vse te aktiviste in skupine.

  • pajot

   pornifikacija..kako dober izraz…

 • Tomaž Majer

  Kwa je zdej? A je Violeta Tomić kradla gobe, al ne?

  • xtc

   A si ti oni jurček,ga je……………..
   Pa je potegnila regenmotl čez tebe?

  • dob

   Imaš možgansko drisko.
   Kaj sploh sprašuješ, če nič ne ostane v tebi.
   Zaradi mentalne driske ne ostane nič v tebi, ker sproti serješ, ne da bi prebavil. Zato moraš vedno znova spraševati. Poveš pa nič, ker nimaš kaj, ker ti nobena reč nič ne pomeni.

   Infantilnež, sprašuješ zaradi spraševanja!

   • pajot

    In ta tip se je oglasu sam zaradi tega,da bi zjebou debato,ki postaja zmeraj bolj konstruktivna. Plačanec. Udbovski..On Švice ni niti od blizu videl. primitivec,ki serje po tem forumu za bagatelo. 10 evrov na dan.

 • koza
  • pajot

   kaj si hotla s tem povedat,koza?

 • antileft

  Ok,te pošasti žene preprosto sovraštvo do vsega, kar ni striktni islam(sama beseda pomeni podreditev, se pravi, ni dvoma, ali celo upora zoper zapovedi posrednika modrosti pedofila moameda), ker je njihov bistveni cilj-zavzetje vsega sveta in transformacija vsega v Dar al-Islam, se pravi, da imamo opraviti z vojaško religijo/ideologijo, kjer so dovoljena vsa sredstva za dosego prej omenjenega cilja, ujete kufarke pa so, bi rekli, Angleži- fair game.Me pa zanima nekaj drugega, namreč, ali so ženske te religije zares tako hudooo zatirane in uboge, nekaj mi pravi, da niti najmanj ne, že samo dejstvo, da je med njimi veliko samomorilk, podre to prekleto famo nedolžne pasivnosti žensk! Muslimanske samomorilske skwos imajo še to sumljivo navado, da se najraje razstreljujejo tam, ker je veliko otrok. Še enkrat, ne podcenjujte teh žensk tako silno, niso nemi kipi-mimgrede, kdo sestavlja t.i. versko policijo v Iranu, kdo vodi hareme v Raqqi in širše, kdo kamenja prešuštnice, samo bradači? Nikakor…

 • valentin

  Islam je tujerodna invazivna vrsta, z njim ni mogoče
  sobivanje v krščanski EU.
  Saj smo jih sprejeli in zdaj nam hvaležno vračajo.

 • karlina

  Verjetno se vsi spomnite ameriškega filma, posnetega po resničnih dogodkih, o Američanki, ki je bila poročena z muslimanom, ki je bil zdravnik. Ko sta še živela v Ameriki, je bil prijazen, ustrežljiv, ljubezniv. Potem jo je pod pretvezo, da gresta na dopust k njegovim staršem v Irak, je tam ostal. Za njegovo ženo se je v njegovi domovini in z njegovimi sorodniki začel res pravi pekel. On se je čisto spremenil, začel jo je za vsako malenkost pretepati, hčerko so imeli v krempljih sorodniki. Nato je po nekih kanalih našla ljudi, ki so ji pomagali pobegniti čez hribe v neko državo, od koder je poletela domov v Ameriko, ampak tudi tam ni bila nekaj časa varna, ker so jo tudi tam sledili kar nekaj časa. Če ne bi zbežala, bi jo mož v Iraku sigurno ubil.

  • ney

   In ta ženska je potem ustanovila svojo agencijo, da pomagajo ženskam tujkam v Islamskih državah…

   • karlina

    Res je, imaš prav, se pa ne spomnim naslova tega filma, veš mogoče ti.

    • ney

     Evo ti original naslov: NOT WITHOUT MY DOUGHTER (1991) :) LP.

     • karlina

      Najlepša ti hvala, ga bom ob prvi priliki še enkrat pogledala.

     • Rokc5

      Samo majhna malenkost: dogaja se v Iranu po islamski revoluciji. Gre pa za zgodbo Betty Mahmoody, ki se je v ZDA poročila z iranskim zdravnikom in nato odšla z njim v Iran po islamski revoluciji:
      https://en.wikipedia.org/wiki/Betty_Mahmoody
      Betty Mahmoody je upodobila znana igralka Sally Field.

      Sam menim, da sicer islamska družinska kultura ima nekatera zela ostra pravila glede spoštovanja, primernega obnašanja, zmernosti itd. in ta pravila do neke mere spodbujajo urejeno in do neke mere iskreno in bogato življenje. Veliko zahodnjakov se je navsezadnje na ta način navduševalo nad Orientom, še posebej takrat ob začetku 20. stol, ko je bil magični in častni Orient nekakšno protislovje bohemske in razuzdane predvojne Evrope poznega 19. in zgodnjega 20. stoletja. Takšni posamezniki so npr. T.E Lawrence, Gertrude Bell.

      Je pa res, da očitno te močne klanvske povezave, avtoritarnost mož in brezpravnost njihovih žena v islamskemu svetu povzročajo velike družbene probleme in probleme v družinskem življenju. Islamski svet ni storil koraka naprej in sedaj je besen na (včasih sicer preveč) libertinistično svoboden in (tudi) razuzdan Zahod. Zato se strinjam, da je potrebno biti v stikih z muslimanskimi priseljenci previden in jim jasno povedati, da morajo spoštovati vrednote Zahoda. Lahko jih poizkušamo razumeti, a šariji v Evropi ni mesta.

 • Bilderberg

  Glede na to da “teroristi! nikoli ne napadejo politikov, bom začel verjet še v razne teorije zatore.

  • pokvarjeniSvet

   Saj to je to tukaj gre za islamske teroriste ki zanimivo nimajo nič proti zgodovinskim večnim sovražnikom Izraelcem, nič proti politikom ki bombadirajo njihove izvorne države na Bližnjem vzhodu, nič proti ZDA ki so glavni in večni akter napadov tam doli…..oni mrzijo samo nas navadne ljudi v Evropi. Če bi kdo to lahko razumel kot neodvisne teroriste.

 • ney

  Od mene bi dobil pravo kastracijo! Je pa lepa miselnost,da evropski moški razmišljajo, da bi branili evropejke pred temi barbari…

 • južnificirana_si

  prav zanimivo bo opazovati vedenje levičark, ko bodo dobile za soseda enega z takšno mentaliteto

 • 0049

  Dober članek.

 • Menim, da te ženske dobro vedo in si najverjetneje tega želijo. Nalimo si čistega vine, postavimo ogrevan šotor in naj se tam dajejo dol. Bo v nadaljevanju bolj varno za vse ostale.

 • kl

  Napisano je dobesedno absurdno. Lahko govorimo o Islamski veri in o
  Islamski kulturi, kaj sta dve zelo različne stvari, so pa definitivno
  povezane. Ženske so morda iz zahodne perspektive “zreducirane” ali
  “objekt”, vendar njihova družba in družina je drugače formulirana kot
  naša. In drugačnost ne zmeraj pomeni slabost… Ženska vloga je v
  zasebni sferi, moška pa v javna. Ženske so zakrite zaradi tega, ker so
  po njihovem tako lepe, da bi lahko zapeljale vsakega moškega, in to ne
  predpisuje vera, ampak njihova tradicija in kultura. Imajo zelo pomembno
  vlogo v družini, ker one skrbijo za potomstvo. Odnosi med možem in ženo
  so zelo intimni in na zelo visoki ravni, ker drugače razumejo odnos
  žene in moža. Ni potrebnega nasilja, prav tako kot niti v slovenskih
  družinah, vendar ga imamo tudi mi. Ne moremo ošteti nečesa, česar ne
  poznamo. Ne moremo soditi o določeni kulturi, kateri nismo del. Ta
  teorija o njihovem seksualnem nagnjenu pa je prav žalostna, da lahko kaj
  takega napiše in ošteje toliko ljudi, bi lahko raje obravnaval
  seksualnost slovenskih moških, ko imamo proti tako mali državi, kar
  preveč posilstev. Osnovna inteligenca in le malo znanja antropoligije ne
  bi škodila nobenmu, če si upa, kar takega napisat in objaviti na
  internet. Ljudje, ki prihajajo v našo državo so velik problem cele
  Evrope, ampak niso pa sami krivi, da jih je evropa dala to priložnost,
  da lahko pridejo. Lahko se zgražate nad evropsko politiko, ne pa na
  ljudi, katere sploh ne poznate in kulturo o kateri niti besedice niste
  prebrali. O branju tega in komentarjev me kar glava boli… Imamo tisoče
  nesrečnih družin, zaradi velikega slovenskega alkoholizma, bi lahko o
  tem diskutirali. To so teme, ki se nas dejansko tičejo in s katerimi
  moremo živeti vsak dan. Prav verjet ne morem, kar sem prebrala… lahko
  vas je le zelo zelo sram! Psihoanalitični dirkurz? A maš ti sploh pojma o
  psihoanalizi??? A veš kaj je sploh ojdipoj kompleks? Brebral kdaj
  Freuda ali Lacana??? Barbari? Pač po tem bi lahko Romana Vodeba oznanila

  za barbara, ker to je dobesedno barbarsko kar je napisal. Noben z malo
  izobrazbe si ne more privoščit, da lahko kaj takega napiše.
  Pametno bi bilo tudi preveriti pomene določenih besed, ne jih le nametat
  v en stavek v katerem nimajo nobenega pomena. Prosila bi za tvoj
  avtorski ponos, da se ta članek takoj ostrani!!!

 • babicagrenajug

  Zadetek v polno.

 • Kirka

  ….solzivec, paralizator, pištola v torbici, bolje v žepu? Kar vse troje?