Cerar, Klemenčič in vsi juridični kozli

Miro Petek (Foto: osebni arhiv)

Premier Miro Cerar, doktor prava, se je v času, ko je predsednik vlade, tudi strokovno povsem razgalil, kar ne bo v prid njegovi prihodnji akademski karieri. V primeru sirskega begunca Ahmada je Cerar z eno samo potezo suspendiral pravno državo in o tem  primeru se bodo učile še generacije študentov.

Koliko je dva in dva?
In če k temu dodamo še drugega vodilnega pravnika v vladi, pravosodnega ministra Gorana Klemenčiča, ki je v času svoje politične kariere uspel opraviti pravo nasilje nad pravom in pravno državo, potem si je res treba priklicati v spomin besede Boštjana M. Zupančiča, nekdanjega sodnika Evropskega sodišča za človekove pravice in donedavno tudi svetovalca v kabinetu ministra Klemenčiča: “Pri nas je vir problema pravna fakulteta. Vem za konkretne primere ljudi, ki so bili retardirani in so naredili pravno fakulteto, ker jih nihče ni vprašal, koliko je dva in dva. Potem so takrat na isti način prihajali skozi pravosodni izpit. Ne vem sicer, kaj se zdaj dogaja, ampak to je trajalo leta, desetletja. In rezultat je tukaj. … zato se dogajajo take norosti. To je možno samo v Sloveniji.

Juridične kozlarije
Pravne norosti, mnogotere juridične kozlarije, ki jih povzročajo različni juridični kozli, so možne le v Sloveniji. Koliko sta Cerar in Klemenčič zajeta v kategorijo pravnikov, ki jih omenja BMZ, sploh ni pomembno, ker sta oba vrh in nadgradnja tega sistema: s pozicije politične moči sta si pravo podredila v orodje vladanja in ohranjanja oblasti. Primeri Patria in Janez Janša ali ducat in več sodnih preganjanj Franca Kanglerja in na tisoče sodnih kalvarij in krivic ljudi, ki ne dosežejo medijske pozornosti in odmevnosti, dovolj zgovorno ilustrirajo ta napad na pravno državo.  Pravo in pravna država sta v času tako imenovanih vrhunskih pravnikov na najvišjih pozicijah v državi povsem poteptana in  zlorabljena; iz vrednot kot so etika, morala, resnica in pravica ter odgovornosti pa je Cerar s svojimi pridigami na začetku svoje politične poti uspel ustvariti samo še bizarne karikature.

Vprašanje je enostavno: vedeli ste za pranje denarja, zakaj niste ukrepali?
Danes bo v parlamentu velikokrat izrečena beseda odgovornost. Parlameter jo bo lahko beležil v stotine različnih kombinacijah. Interpelacija o delu in odgovornosti ministra za pravosodje Gorana Klemenčiča se nanaša na njegovo odgovornost glede ravnanja v času vodenja Komisije za preprečevanje korupcije v zvezi s preiskavo milijarde evrov plačil iranskega denarja preko NLB glede suma pranja denarja, financiranja proliferacije in terorizma ter še vrste drugih dejanj v današnji funkciji ministra. Klemenčič je o pranju denarja v NLB bil obveščen, tako kot Borut Pahor, Franci Križanič, Danilo Türk, Katarina Kresal in še nekateri drugi. In zgodilo se ni nič. Gre za afero mednarodnih razsežnosti, ki jo slovenski politični vrh in vplivno ozadje s pomočjo servilne medijske krajine želi čim prej potunkati v pozabo, ta škandal skušajo na vse pretege minimalizirati, prekrivati, izmikajo se vprašanjem, odgovornosti.  Toda gospa Kresal in vsi ostali tovariši, vprašanja so povsem enostavna: vedeli ste za pranje denarja, vendar niste ukrepali. Ali ste, prvič, dobili naročilo, da ne naredite nič in da pranje denarja prekrivate? In drugič, ali ste pri tem pranju tudi sami aktivno sodelovali in od tega imeli kakšne osebne koristi, ki se odražajo na računih v davčnih oazah? Ta vprašanja še vedno ostajajo brez odgovorov.

Danes bomo v parlamentarnih razpravah gotovo lahko tudi slišali, kako je Goran Klemenčič skupaj s tovarišem Rokom Praprotnikom v času vodenja KPK vzpostavil takšne standarde in način dela te komisije, da zaradi tega kakšnega drugega položaja v državi nikakor ne bi smel zasesti. To je razmišljanje naivnih, kajti ravno zaradi teh standardov, spletkarjenja in zakulisnega delovanja tako imenovane neodvisne protikorupcijske institucije je napredoval po hierarhični lestvici in sedaj bi ga radi izvozili še na evropski parket.

“Veliki brat te opazuje”
Mogoče pa se bo danes v razpravi ob interpelaciji kdo od poslancev mimogrede  spomnil tudi na cinizem, kako se Klemenčič v različnih pozah pustil medijsko ovekovečiti s fotografijo “Big Brother is  watching you” (“Veliki brat te opazuje”). Levi pisci in govorci so v tej fotografiji videli metaforo in razlagali, kako je Klemenčič tisti, ki se s svojo protikorupcijski komisijo bori proti lopovščini, proti korupciji in opozarja, da vas, ki ste koruptivni, gledamo in tudi vidimo. Kakšna anarho-leva mentalna pokveka pripeta na proračunske jasli bi videla v tem celo umetniški popkulturni performance, ki bi ga ministrstvo za kulturo moralo sofinancirati.

Toda v primeru danes interpeliranega ministra je razlaga lahko samo ena: “Veliki brat te opazuje” je seveda besedna zveza, ki pomeni popoln nadzor nad posameznikom in njegovo  izvorno sporočilo je treba iskati  v Orwellovem romanu 1984. Popolni nadzor nad posameznikom pa tistim, ki so pri koritu, omogoča mirno vladanje. Čeprav je vladanje  velikokrat  nestrokovno, nelogično, neživljenjsko in pristransko, ljudje ne reagirajo. Imunski sistem več ne deluje, razpravo o interpelaciji je predsednik parlamenta Milan Brglez namenoma uvrstil na sejo v petek, ko so ljudje že v nakupovalnih centrih ali gledajo kakšen resničnostni šov in jih politika sploh ne zanima. In medtem ko jim medijsko ustvarjene potrebe po obiskih novodobnih svetišč v nakupovalnih centrih vleče denar iz žepov, jih na drugi strani ropajo še naši politični ravbarji.

 Miro Petek

 • Bozz

  Jaz enostavno ne morem verjeti, da je veliki etični pravnik Miro Cerar, ki ima pravo v malem prstu (oz. bi ga moral imeti) in se zaveda kaj pomeni delitev oblasti na tri veje, naredil takšen kiks. Ne verjamem, da je takšen bedak, ker to meji na IQ -50. Sem bral komentarje na MMC-ju, ljudje zahtevajo, da vrne doktorat nazaj in še marsikaj. Pa tudi recimo, če so ga recimo SD in ZL hoteli dobiti na finto in osmešiti pred volitvami, ne verjamem, da ni tega videl no. Ne verjamem, to je moralo biti zrežirano. Zaslužijo si oskarja za te levo desne ringlšpile. Spet igra za naivne Slovence.

  Ker če to ni bilo zrežirano, tako očiten kiks, potem to pomeni, da Cerar v resnici nima pojma o pravu, je na nivoju osnovnošolca in še huje, je prizadet, IQ pod 80, ali pa si je naenkrat želel postati diktator. Tega naštetega pa enostavno ne verjamem. Dopuščam možnost diktatorstva, da je pa tako butast pa ne verjamem. Nobeden z njegovim znanjem prava ne bi bil tako butast no. Ne verjamem in ne bom verjel.

  Razen, če je hotel skozi spraviti prvi primer, kako ilegalnega migranta, po možnosti še jihadista, obdržati v Sloveniji, kateremu primeru bi potem sledile trume ostalih. Zato pa se je bil primoran poslužiti dikatorskih prijemov, a se ni išlo, narod ni nasedel. Kado bi vjedu. Samo jaz še vedno ne verjam, da je Cerar tak buhtl no. To je bilo zrežirano.

  • Marko Žvab

   :)

   • Bozz

    :)

  • sloustava

   Ne! Ni bilo zrezirano, to je slamnata bilka, ki se jo oprijemas, ker si “eminentnega” tipa ocitno volil. Preberi si kdaj pa kdaj pisanje dr. Bostjana M. Zupancica. Tudi o nasi Pravni fakulteti. Se ti normalno, da je eminentnez tiho pri Kanglerju, pa dr. Novicu, pa krscanko-muslimanski druzini, ki je bila izgnana iz Slovenije? Ves kje je problem pri vseh, ki nimajo morale, etike? Pri vzgoji! Tu se zacne in konca otrokov, mladenicev, odrasel razvoj!

   • Bozz

    Jaz ne hodim več na volitve od 2009, tako da ne kaj preveč sklepati kar ne veste o meni. Takrat sem spoznal kakšno igro se gredo.

    Pišem o tem, kakšen buhtl je in tako dalje,vi pa meni, da sem ga volil.

    A ni razvidno iz mojega komentarja, da ne volim take buhtle?

    Govorim o zakulisnih prostozidarskih igrah. Še niste slišali za prostozidarje?

 • RATATA

  Miro cerar 1 horspauer mora bit mising in ekšn.

 • moat

  Kaj bo torej prinesel čas glede ustavne obtožbe? Slednja zagotovo ne bo šla skozi, ker je bolj kot ne politično orodje. Ovadbe pa se znajo zgoditi, res. Bo med njimi tudi Cerar? Kar naj se ovadi in naj o tem ali je kriv ali ne, odloča sodišče. In kaj o tem meni bivši ustavni sodnik Krivic https://siol.net/novice/slovenija/nesmiselno-bi-bilo-samija-najprej-deportirati-na-hrvasko-nato-pa-nazaj-v-slovenijo-453552? Zadeve niso tako preproste, res. Sicer pa 5ek še vedno razpreda na vse načine (namesto, da bi se dosledno lotil Cerarjevega zadnjega “kiksa”) in vedno znova pogreva “stare zadeve”. No, tako pač deluje prava mašinerija. Treba je priznati, da se je desnica vendarle nekaj naučila od levice, kajne?

  • Mojca pokraculja

   Prebrala Krivica in poslušala včeraj na TV. Krivic zavaja in je neprepričljiv. Nobene pravice ne bodo kršene Ahmadu, tu Krivic absolutno zavaja. S tem, če bo izročen Hrvaški in bo ta odločala o njegovem ststusu in pravicah, ki iz tega izhajajo. Hrvaška je v EU, zanjo veljajo predpisi kot za nas. Izročitev je podprta s sodbami, ki so bile izdane upoštevajoč vse Ahmatove pravice in človekove pravice- to je že po uradni dolžnosti naloga sodišča, mar ne ?
   Torej Krivica vidim kot krivca, ki je “popušil” vse pritožbe, sedaj se pa iz šlamastike poskuša izviti s takoimenovano diskrecijsko pravico. Žal ta pravica ni nad sodbami sodišč, sploh pa ne v primeru, ko je “vloga” že pravnomočno rešena. Iste vloge pa ni mogoče 2x obravnavati.
   Tudi ovadbe niso realno izvedljive. Ja kdo jih bo pa procesiral, lepo prosim ? Žal smo prišli tako daleč, da si kaj takega nihče ne upa, ne policija ne tožilstvo.Vse je samo teater v katerem se glumi pravna država in seveda demokracija. Tako vedno funkcionira diktatura !

   • moat

    Hja, prav bi bilo, da bi Cerar odgovarjal, če je napravil napako. Glede Krivica pa sem mnenja, da je morebiti, kot tudi ti praviš, brcnil v temo s tem kršenjem pravic. Se pa moram strinjati z njegovo oceno, da država (vlada) lahko uporabi diskrecijsko pravico in odloči v tem primeru po svoje, torej uporabi diskrecijsko klavzulo iz dublinske uredbe. “Še vedno nobena dosedanja sodba v tej zadevi tega ne preprečuje,” o tej zadevi meni Krivic.

    • Mojca pokraculja

     To je Krivčeva interpretacija! Samo to ni dovolj.Pogoji so pomembni, teh pa Ahmad ne izpolnjuje. To vedo, ampak saj vemo bodo že nekaj nakvakali. To si lahko privoščijo, ker zoper to “ne bo sodnika”. Teater!!

     • moat

      Torej tale Ahmad Šali bi lahko odšel domov v Sirijo. Ali vsaj v bližnji prihodnosti, ko bodo za to dejansko izpolnjeni pogoji (če že niso).

     • Mojca pokraculja

      Do takrat naj pa počaka na Hrvaškem !

     • moat

      No, to pa se strinjam, res.

    • Mojca pokraculja

     Me zanima kako gledaš na ta “humanitarni” vidik, ki se ga poriva v ospredje, pa v bistvu sploh ne gre za to. Nekaj smrdi tu zadaj. Ali so vsi podatki o Ahmadu resnični, preverjeni, ugotovljivi ? In nenazadnje kaj meniš, bi bil ob kakšno pravico, če bi o njem odločala Hrvaška ? Dublinska uredba velja tudi v Hrvaški.

     • moat

      Moje mnenje o begunski problematiki je znano (sem ga že večkrat povedal). V Siriji in tudi drugod se bodo kmalu toliko uredile zadeve, da življenja ljudi ne bodo več ogrožena. Ne bo več beguncev v pravem pomenu besede, bodo pa ekonomski migranti. To pa je povsem drugačna kategorija ljudi. Torej, potrebno je poskrbeti, da bodo ljudje zapuščali Slovenijo, ne pa da bodo še prihajali k nam. Državam, od kod je največ migrantov, pa je treba pomagati v izvoru, ne pa tako, da sprejemamo njihove ljudi, ki iščejo boljše življenje.
      Seveda velja Dublinska uredba tudi v Hrvaški. Pa tudi sicer imajo države uzakonjeno svojo diskrecijsko pravico, kar sicer pomeni, da državni organi ne odločajo samo v skladu z zakoni, temveč imajo tudi pravico do proste presoje.

 • test

  mene pa pocasi res ze zanima, kaj bo tale cerarcek delal, ko ga bomo ruknili iz parlamenta. ce pride nazaj na profesorsko mesto, potem mislim, da je v tej drzavi slo resnicno vse v k***c.

  • marker

   Zdi se mi, da še vedno nekaj dela kot profesor in tudi še s.p. Vsi naši politiki imajo poslanske in ministrske plače samo za dodatek ob redni službi in plači.

   • Soave

    No, vidiš. To bi jim jaz prepovedala. V službi ljudi morajo biti v prvi vrsti !! Dela je dovolj !

 • tarantela

  Sinoči je v Odmevih Matevž Krivic ob komentiranju dogajanja okoli Ahmata javno okrcal Vinka Gorenaka: “Sram naj vas bo!!”

  • In, kaj si ti, kot strokovnjak v teh stvareh ugotovila? Navedi, prosim svoje mnenje in ne navajaj Krivčeve zmote !

   • tarantela

    Ja, a se je Krivec tudi zmotil, ko se je zavzel za Janšo?

    • Odgovori na moje vprašanje in se ne izmikaj, kot Cerar!

     • tarantela

      Kdo pa si Ti, da bi se morala jaz pokoravati Tvojim ukazom? Napisala sem svoj komentar na Petkov zapis, ko boš pa Ti napisala kaj pametnega, se bom pa tudi na Tvoje pisanje oglasila, če se mi bo ljubilo. Ti rožica, ki imaš toliko dela s svojim avatarjem, da imaš vsak dan drugega.

     • Saj bi si ga tudi ti pripela, če bi si ga znala. No, da vidimo ! Mogoče pa se motim ? !

     • tarantela

      “Moj ata ima pa boljši avto kot tvooooj!” Otročarij se ne grem.

     • Dokler imaš ata si še vedno otrok, da je to res potrjuješ s tem, ker se hodiš sem z nami igrat v isti peskovnik.

     • sloustava

      Tikva! Fi nisi in ne bos nikoli napisala nic pametnega. Nimas tega dometa, imas domet kordesa, hikarja, amoralneza! Kar se pa Krivica tice, no, JA, on ni Janse podprl, ker tega ne bi naredil niti v Sanjay, mori, pred puskino ce joe, on je samo komentiral sodnisko odlocitev. Vemo pa, da je strasten “zagovornik” vsega, kar ne disi po slovenstvu. Od ubrisanihr, ups, “izbrisanih”, se opravicujem, do ahmadov in mirovnikov sorosevega kova. Zato, tikva, da ti svetujem, da razmisli, ta nasvet ne bi padel na plodna glas, ker nisi sposobna razmisliti! Butnes kretenizem in pricakujes po trditev. Jok, ne gre tako, najprej spoznaj zgodovinska dejstva! Najprej to!

     • tarantela

      Oprosti, v katerem jeziku po tole pišeš? A bi prevedel v slovenščino?

     • von Rhein

      Značilno zate. Dobiš vprašanje na katerega ne znaš odgovoriti (nič hudega,če bi priznala) in takoj se postaviš na zadnje tace ,pričneš sikati in praskati.

    • KIKI

     Gotovo mu je zeloooo žal! Situacija se je obrnila in
     Krivec je stisnil rep med noge!

  • Mojca pokraculja

   Tipično opranoglavo razmišljanje. Ker je rekel on, je to zate 100 posto prav. Sram je lohk Krivica, očitno je on tisti “pravnik” ki je Ahmadu pisal pritožbe. In popusil na celi črti.Zato se sedaj poskuša rešiti z “diskrecijsko pravico” . Kar je nezakonito. Sram ga bodi !!!

  • KIKI

   Potem pa še povej, kaj je Gorenjak odgovoril prepotentnemu, prodanemu Krivicu,
   ki si že mane roke po novih zaslužkih na račun “revnih” migrantov…
   “Utihni že enkrat!” – in stari je utihnil kot rit!

  • Bozz

   A tebe pa ni nič sram, da je Ahmadi rep med noge stisnil s svojim sinom, pustil ženo in hčere v vojni, sam pa pobegnil, kot da mu ni mar za ženo in hčere? Veš zakaj? Ker v Islamu ste ženske enake psom, nič niste vredne. Preberi malo Islamske verske knjige, našla boš marsikaj. Ti ga pa še zagovarjaš. Take naivne imajo najbolj radi. Se boste kar same zasužnjile s Tanjo Fajon na čelu.

   Matevž Krivic je kar se tiče znanja o Islamu na ravni otroškega vrtca ali pa se pretvarja, da ne pozna nevarnosti, ker je “politično korekten.”

 • Antonius

  VERZIFIKATOR


  Intervju: Mirho Ibn-Serar

  SPECIFIČEN PRIMER

  Prav, nocoj se javno spovedujem,
  vse povem vam čisto po resnici,
  priča so mi vsi po vrsti strici,
  ko nedolžnost svojo razkazujem.

  O migrantu, ki doma ga skrivam,
  v skladu sem z zakonom se izjasnil,
  sem kot pravnik čisto vse pojasnil,
  kakor navodila pač dobivam.

  Tu gre za specifičen primer,
  veste, tu ni prava, ni zakona,
  tukaj vlada ena le šablona,
  rad imel bi v svoji hiši mir.

  Če sprašujete me po zakonih,
  kršil nikdar nisem jih v življenju,
  štirikrat sem vdal se hrepenjenju,
  dobra dela pa sem štel v milijonih.

  Zame prav nobenih ni ovir,
  delal nisem vedno le korektno,
  vse počenjal skrajno sem perfektno,
  veste, sem specifičen primer.

  • Soave

   + + + + + + + + +

 • dež

  B. M. Zupančič ministra Klemenčiča zagotovo ni imel v mislih, ko je govoril o retardirancih na PF. Bil je namreč sopredlagatelj njegove kandidature za šefa KPK, nedolgo nazaj sem prebral tudi njegovo izjavo, da je bil Klemenčič odličen študent. Ne vem, če B.M.Z. ni bil celo njegov mentor.

 • Jožef

  Petkovo pisanje je vredno priznanja, komentatotji pa se v glanem spakujete med seboj, kot to počno umski maloposestnoki in svinjskem sejmu.

 • Olga_10

  Zaradi zlorabe prava, kršenja ustave in zakonov, je treba naštetim odvzeti licenco za delo in jih ekspedirati direktno na Dob!

 • KIKI

  Naslov je odličen, članek je odličen, pisec članka je genialen!

 • Janez

  Na “Pravosodnih dnevih”
  JE MAG. G. KLEMENČIČ NAVEDEL NEKEGA – SODNIK,
  KI
  ZASTOPA IN ŠIRI MED PRAVOSODNIM OSEBJEM – MNENJE
  DA
  “NIHČE NIMA PRAVICE SILITI – S O D N I K E
  IN
  SODNO OSEBJE – S I. L I. T. I – V RITEM DELA, KI JE HITRJŠI
  IN
  NI !!! TIPIČEN ZA USTALJENI RITEM ” DELA” ,
  KI
  JE UVELJAVLJEN IN V ( “LAGODNI”) NAVADI RITMA DELA V SODSTVU ! L.r. Janez K. KOMENDA

 • RATATA

  Forum 21. 2004: Njegova ustanovitev je bila odmevnejša kot desetletnica združitvenega kongresa vladajoče stranke LDS.
  V njem so:
  • bivši član Predsedstva Slovenije (1990-1992) Matjaž Kmecl,
  • nekdanji predsednik Združene liste, predsednik Sveta RTV SLO in Olimpijskega komiteja Janez Kocijančič,
  • dosmrtni šef slovenskih alpskih reprezentanc Tone Vogrinec in
  • večni direktor Cankarjevega doma Mitja Rotovnik,
  • nekdanji podpredsednik Izvršnega sveta Slovenije in jugoslovanski minister ter zdaj prvi mož Save Janez Bohorič,
  • nekdanji predsednik parlamenta in bivši podpredsednik LDS Herman Rigelnik,
  • estetik in predsedniški kandidat Lev Kreft,
  • olimpionik Miro Cerar,
  • mož, ki vsak mesec pojasnjuje Slovencem razloge o rasti in padanju priljubljenosti političnih strank, Niko Toš,
  • prvi mož Dela v osemdesetih Božo Kovač,
  direktorji
  • Mercatorja Zoran Janković,
  • Petrola Janez Lotrič,
  • Krke Miloš Kovačič,
  • Pivovarne Laško Tone Turnšek,
  • Miran Goslar, direktor Mercatorja (1975-1993),
  • bivši direktor Gorenja Jože Stanič,
  • dežurni pevec v Kučanovih krogih Zoran Predin,
  • ustavni sodnik še iz železnih časov sedemdesetih let Miha Ribarič,
  • rektorica univerze v Kopru Lucija Čok,
  • nekdanji predsednikov svetovalec Zdenko Roter, takoj po vojni oficir UDBE, poznan po tem, da je osebno zasliševal Ljuba Sirca in “spremljal” škofa Antona Vovka,
  • direktor Kliničnega centra Franc Hočevar,
  • direktor Luke Koper Bruno Korelič …
  Impozantno!
  Država v malem, vlada v malem, gospodarska zbornica v malem, olimpijski komite v malem, reprezentativni javni zavodi v malem, skratka, temna in svetla zgodovina starega režima v malem.
  Že na prvi pogled bi lahko rekli, da so se stare sile na novo organizirale pod poveljstvom bivšega predsednika partije in države gospoda Milana Kučana.
  Slivnikov Kučanov klan je zaživel kot Forum 21. Zakaj ne? Čemu ne bi legalizirali tako močne organizacije?
  ……………………..
  vir:BERNARD NEŽMAH/ Mladina 14 | 7. 4. 2004

  • von Rhein

   Do točke na kateri visi slovan Predikaka sem se bal,da ga boš zgrešil.

   • RATATA

    Predikaka napadalec sodnikov iz ozadja (pazi ledja!) se laže, ko poje, da se je praslovan, ko je preplaval tisto rusko reko v njegovih genih naselil!! On je cgn hehe

  • Soave

   Bravo !! Za osvežitev spomina !! Saj so nekateri pljuvalci ne tem kanalu že pisarili , da tega Foruma ni več !!!!
   Dobro si še enkrat preberite imena !

  • caci

   pa vrhovna državna tožilka in predsedniška kandidatka, pa bi še še kajnašlo na desni stran iin vsi ustavni sodniki(trenutni)

   • RATATA

    Vsi trenutnu ustavni sodniki pa že ne caci(!) kuga ga pa fukaš kja utripizde?

 • dob

  Večina pravnikov je s pojmom prava pri nas povezana samo prek IUS primae noctis – vse odkar so prisesani na kučanovga kurca.

 • antimur

  Ko gledam interpelacijo proti Klemenčiču, me prime, da bi šel v parlament in jih naložil po njihovih umazanih kučanističnih gobcih od Klemenčiča do poslancev levofašističnih poslanskih skupin, SD, Desus, SMC, Levica…Se ti idioti res ne bodo nehali nikoli norčevati iz Slovencev in kriminal poveličevati kot nekaj izredno dobrega za Slovence. Da se Klemenčiču ne bo skrivila niti dlaka na njegovi grozljivi tikvi, je več kot jasno, če bi pa že, ga bosta Škoberne in Kordiš odpeljala v poslansko pisarno in ga rešila, Brglez, Han, Murglova pa verjetno tudi Cerar, ga bodo pa prišli tolažiti s kifeljčkom in kavo. Banda levofašistična, pa res ne kapirate, da vam bodo kmalu letele glave, tako kot se izraža Klemenčič.

 • rubec

  Glede na to da so mi kot glavnemu inšpektorju psihiatričnih bolnic in varstvenih ustanov vsi stanovalci v pritličju in prvem nadstropju zatrdili da niso volili poslanca Vatovca se sprašujem kako je ta prišel v parlament. Zdaj grem še po straniščih pogledat če se tam kdo skriva.

 • von Rhein

  Poznam precej pravnikov,ki so diplomirali na PF. Nekateri izmed njih so prilezli dokaj visoko glede na njihovo znanje in ostale mentalne sposobnosti. Zato tudi trdim,da izjava dr.Boštjana M. Zupančiča pove vso resnico o Pravni Fakulteti.Posebej všeč mi je del v katerm pove ,da nikogar pred diplomo ne vprašajo koliko je dva plus dva.

 • Soave

  ” Primeri Patria in Janez Janša ali ducat in več sodnih preganjanj Franca Kanglerja
  in na tisoče sodnih kalvarij in krivic ljudi, ki ne dosežejo medijske
  pozornosti in odmevnosti, dovolj zgovorno ilustrirajo ta napad na pravnodržavo. ”

  + + + + + + + + ni kaj dodati.
  Marsikateri zakon bi morali doreči, popraviti. Pa ne bodo. Ker si zakone, take kot so, razlagajo po svoje in prilagajajo sami sebi ! Za določene zadeve bi takoj spremenili Ustavo, za popravek kakšnega stavka pa ne popustijo niti za mišjega ????

 • Jana Novak

  Pa dejte si ogledat tole oddajo, človek nič ne ve in nič ne zna, razen če je napiflan.. Cerar je avtist, mamica mu je priskrbela diplome.
  Bil je moj sosed iz sosednjega bloka, ki ga ostali otroci nikoli nismo videli.
  http://4d.rtvslo.si/arhiv/od-blizu/174416793

 • ahnenpass

  Točno tako, v Sloveniji se dogajajo neverjetne norosti,in tako stanje se vleče že desetletja, naloga raziskovalnega novinarja pa je, da to razišče in nas obvešča kaj in zakaj je tako kot je.

  • ahnenpass

   Namig.
   A veste zakaj niso poslanci nikoli pokazali takega interesa za navadnega Slovenca? Ker oni jih spravijo tja, kjer potem so, tega sirca pa ne poznajo in jih v ničemer ni ogrožal.
   Obstaja edino ena izjema, ko se je Drnovšek upr zakonom in vaščanom, pred celo Slovenijo se je postavil med policaje in cigane ter spraševal hordo, če ste vi sploh ljudje?

 • Miro Jereb

  Takole bi klemeničič reformiral sodstvo…osumljencu 100 kg betona na noge privezat pa vrčt v globoko vodo…če prileze na površje in diha…potem ni kriv. Blizu tega smo pa že sedaj. Glavni rabelj pa ga more mal na zob dati da vso to njegovo pravico lažje prenaša. Eden iz vrha stranke ubije ženo pa se vsi v parlamentu strinjajo, da to ni tak hudo in naj ga izjemoma ne kaznujejo…saj je bla baba res slaba…. Bravo slovenistan.

 • ahnenpass

  Zgodba o Velikem bratu je nastala med 2.svetovno vojno, ko je podjetje Benett oglaševalo svoje tečaje o korespondenci med učitelji.
  Na plakatu je bila slika prijaznega strička, lastnika podjetja, ki je vabil ljudi z besedami; “Dovolite mi, da sem vaš oče”.
  Ko je lastnik umrl, je podjetje prevzel njegov sin, ki je njegovo sliko zamenjal s svojo, pod njo pa je bil napis: “Dovolite mi, da sem vaš veliki brat”.
  Do danes ni jasno, kdo je bil pravzaprav Veliki brat v Orwelovem romanu, ker ga ni nikjer opisal, se je pa metafora nanašala na iluzivno britansko kraljestvo in posterje vojaške propagande, na katerih Striček Sam hoče vas, da se jim pridružite.

 • Kosobrin

  Ljudje naj kar bodo v nakupovalnih centrih, če imajo denar! Čudno pa je, da so bili prav poslanci predlagateljice interpelacije odsotni – verjetno v petek že na poti domov, ko so pa tako vedeli, da ta ping – pong pozno v večerne ure ne bo prinesel nič novega! Veliko grmenja – malo dežja ali psi lajajo – karavana gre dalje!

 • Kosobrin

  ” Pomnimo, da sovraštvo, zavist in napuh umažejo življenje! Verovati torej pomeni, da bedimo nad svojimi čustvi, nad svojim srcem, kajti prav od tam izhajajo dobri in slabi nameni: taki, ki gradijo, in taki, ki rušijo. Ne smemo se bati dobrote in niti nežnosti.
  Kristjani nismo občasno, samo v določenih trenutkih, v nekaterih okoliščinah, v nekaterih izbirah. Ne moremo biti kristjani tako, kristjani smo v vsakem trenutku!”(PAPEŽ FRANČIŠEK)

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!