Dobrodošli v demokratični utopiji

Ivan Šokić

Učinkovitost in demokracija sta obratno sorazmerna pojma. Več kot imamo enega, bolj primanjkuje drugega. Seveda tu govorimo o idealnem svetu, kjer je edina meja horizont lastne domišljije. Zato se mi zdi vredno predstaviti svojo lastno novodobno sliko demokratične Utopije po zgledu svetega Thomasa Mora.

Cilj naše demokratične utopije je stvar, ki se tiče ljudstva, spet približati ljudstvu. Torej, naš cilj je, da ljudi v demokratični družbi pripravimo do dejanskega sodelovanja v demokratičnem procesu.

Rekli boste, če se že gremo utopijo, zakaj je potem sploh potrebno sprenevedanje? Lahko bi enostavno rekli, da v naši demokratični utopiji vsi državljani vestno volijo, in bi s tem zaključili zadevo. A to se ne spodobi. Zgodba se zaključi, še preden smo sploh predstavili zaplet. Srečen konec pa se izpoje, še preden nam je karkoli pomenil. Zato je potrebna predpostavka, da v naši demokratični utopiji živijo ljudje, podobni nam. Ti ljudje imajo svoje težave, vrline, muhe in napake. Niso popolni, a niti ne čisto zares slabi. So enostavno ljudje, kakršni znajo biti le ljudje.

Barve vseh poslancev in zmazek
S tem v mislih lahko v naši demokratični utopiji odmislimo tudi delitev na leve in desne. Vsekakor je takšna delitev tudi za naše pojme že živi fosil, zato se ne zdi pravično kaj takega vsiljevati našim Utopijcem. Če kdo pogreša delitev, se lahko tolaži, da ima vsak predstavnik ljudstva v naši demokratični utopiji svojo lastno barvo. Ko pa mediji v naši demokratični utopiji poročajo, za kaj je glasoval nek izbranec ljudstva in kaj je podprl nek drug izbranec ljudstva, enostavno seštejejo barve vseh poslancev, dokler ne dobijo unikatnega zmazka, ki je še najbližje edinstveni in neponovljivi rjavi. Čisto po naključju pokaže tudi seštevek nasprotnikov sprejetega predloga nek drug, enako edinstven in neponovljiv odtenek rjave barve.

Lepota demokratičnega sistema v naši demokratični utopiji je, da imajo vsi, ki volijo, enako možnost, da postanejo predstavniki ljudstva. Nekoč v preteklosti so lahko glasovali samo tisti, ki so izkazali zmožnost postaviti skupno dobro pred svoje lastne interese, a so bili sistem primorani opustiti, saj se je število primernih kandidatov od volitev do volitev vztrajno zmanjševalo, dokler ni padlo pod število poslanskih mest v hramu demokracije. Namesto tega imajo sedaj sistem, ki je veliko bolj vključujoč.

Voli lahko vsak državljan, ki je dopolnil 18 let. Na volitvah lahko glasuje, za kogar hoče. Lahko zase, lahko za soseda, lahko za nekega poslanca. Pogoj za izvolitev je lastna udeležba volitev. Če ne volite, ne morete biti izvoljeni. Ko so glasovi prešteti, nastopi veliki superračunalnik, imenovan Naključna misel. Njegov daljni bratranec Globoka misel je nekoč izračunal število 42, ki je veljalo za svojevrsten končni odgovor na neskončno vprašanje. A naš računalnik ima še pomembnejšo nalogo. Izmed vseh pravilno oddanih glasov mora po principu golega naključja izžrebati določeno število predstavnikov ljudstva. Kdor je prejel en glas, se na seznamu Naključne misli pojavi enkrat, kdor je prejel dva, dvakrat. Kdor je od svojih sodržavljanov prejel več tisoč glasov, se lahko pojavi tudi večtisočkrat, s čimer so njegove možnosti, da bo izžreban za predstavnika ljudstva, primerno večje.

Foto: STA

Ko so izbranci izžrebani, dobijo mesto v parlamentu, v katerem zastopajo interese ljudstva – lahko tudi lastne. Njihov mandat traja leto dni, nato spet sledijo volitve. Z volitvami pa tudi referendumi o vseh predlaganih zakonih. Državljani naše demokratične utopije tako vsako leto odidejo na svojevrstne superreferendume, na katerih podprejo predlagane zakone ali pač ne. Če predlagani zakon ljudstvo podpre, ta stopi v veljavo. V nasprotnem primeru parlament ne more predlagati zakona o podobni tematiki naslednjih 50 let.

V vsakem primeru so državljani zadovoljni, volilna udeležba pa relativno visoka. Namreč, velika večina si želi udobnih služb, v katerih bodo vsaj eno leto lahko sami drugim pokazali, kako bi stvari morale teči. Ponavadi se preostanek ljudstva s svojimi izbranci niti ne strinja. A to nikogar ne moti, saj bodo mogoče že naslednje leto oni sami tisti, ki bodo lahko odločali, kaj je najbolje za državljane demokratične utopije. Do takrat pa jim preostanejo še referendumi.

Ivan Šokić

 • Get Smart

  Poglej, Šokić, vprašaj se, kaj je zdaj ena bakica iz tvog rođenog kraja razumela, ko si ji nadrkal šnelkurs drkancije o Mooru, o št. 42 itd.?

  A si se zmožen to vprašati in vsaj recimo z zmožnostmi osnovnošilca odgovoriti?
  WAT THE FAK naj si tvoja bakica pomaga s tvojo onanijo?
  .
  Bakici moraš povedati, kdo jo »tepihuje«! MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA. Kdo jo »sfukuje«? MURGL KOMINISTIČKA JUGOSLAVIIJA. Kdo jo dnevno ropa? MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA. Kdo ji stori, da čaka 1 leto in pol na pregled v bolnici? MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA …
  Slediš, Šokić?

  • Get Smart

   PREIMENOVANJA stranke KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA = znak ” >>>>>” pomeni “jo preimenujejo v”:

   KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE >>>>> ZVEZA KOMUNISTOV JUGOSLAVIJE >>>>> ZKS-SDP= Zveza KOMUNISTOV Slovenije–Stranka demokratične prenove >>>>> SDP= STRANKA DEMOKRATIČNE PRENOVE >>>>> spet SDP z dodanim “Slovenije= STRANKA DEMOKRATIČNE PRENOVE Slovenije >>>>> spet SDP, toda, pozor= SOCIALDEMOKRATSKA PRENOVA Slovenije >>>>> ZL= Združena Lista >>>>> ZLSD= Združena lista SOCIALNIH demokratov >>>>> SD= SOCIALNI DEMOKRATI
   Sledimo? Razumemo?
   SD = de iure in de facto (= formalno pravno z vsemi pravnimi efekti KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE v Sloveniji = MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA.

   Kot najbrž veste, tudi bivajo še vedno na istem naslovu, in sicer v UKRADENI vili svojega rojaka (ki pa ni bil kaviarkomunističnižid, ampak le biznisžid, torej ni bil predan revoluciji, zato so ga »likvidirali«, kot temu radi rečejo),
   ki jo je KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE “nacionalizirala” (PO-DRŽAVILA nje) in se vanjo naselila.

   • Get Smart

    1. Predno si spremenijo ime v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, so se imenovali »ZLSD – Združena lista socialnih demokratov«.
    2. Predno si spremenijo ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA. V ZLSD se kakor združijo s “Semulićevo SZDL”,* ki je postala SSS – SOCIALISTIČNA stranka Slovenije in DeSUS-om, ki ga naredijo iz par starih MURGL prdcev ZKS-SDP nje. DeSUS bo začel MURGL JUGOKOMUNISTIČNI agitprop pumpat na polno šele po koncu t. i. »LDS zgodbe o uspehu«, ko za predsednika DeSUS-a postavijo SKOJ-evca, torej LDS-ovca Karela-Viktora.
    * – Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠČINE v Sloveniji – ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA Zveza Delavnega Ljudstva; v izvirniku: SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
    3. Predno si spremenijo ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali »SDP Slovenije – Socialdemokratska prenova Slovenije«.
    4. Predno so si spremenili ime v »SDP Slovenije«, so se imenovali »SDP – Stranka demokratične prenove«.
    5. Predno si spremenijo ime v »SDP«, so se imenovali »ZKS-SDP – Zveza komunistov Slovenije-Stranka demokratične prenove«.
    6. Predno si spremenijo ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV JUGOSLAVIJE
    https://i.imgur.com/D4LXeH6.jpg
    7. Predno si spremenijo ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

 • Get Smart

  Uf, Šokiću bre. ZAKAJ se ne držiš samo golih dejstev in poročanja o
  golih dejstvih? Ne moreš kvasiti neumnosti, ki ti jih je v glavić
  natreslo MURGL JUGOKOMUNISTIČKO LUKŠIć školstvo nje.
  .
  Šokić: »Učinkovitost in demokracija sta obratno sorazmerna pojma. Več kot imamo enega, bolj primanjkuje drugega.«
  –Ta dva pojma imata nešteto razmerij, nešteto, le obratno sorazmerna NISTA.
  Šokić: »horizont lastne domišljije, predstavil bom lastno sliko …« bla bla bla
  –PREDSTAVI DEJSTVA, jebale te lastne slike po zgledu bla bla bla …
  .
  Slovenija je OKUPIRANA, ampak tebi se še sanja ne. Lukšić ti je predstavil Moora in zdaj si ti odkril toplo vodo. Pa žreb in kar je še onanij,
  bulšitarij, vsegliharij, sprenevedanj, drkanj na volitve kar tako itd. itd.

  • Get Smart

   PREIMENOVANJA podmladka KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

   LDS (in vsi njeni “novi obrazi”: SmS – Stranka mladih srbo-rvackih MURGL JUGOKOMIJEV, Zeleni, Socialno zeleni, združeni SmS-Zeleni, GGolubić ZARES (GGolubić je pred tem 10 let sekretar sekreta LDS in vsa leta MURGL JUGOKOMI t. i. »zgodbe o uspehu«, beri MURGL JUGOKOMI ROPANJA Slovenije pod oznako LDS nosi kahlo DRTY DRNOVŠEKU (1992–2004), PS – POZITIVNA Slovenija, ZaAB – Zavezništvo Alenke Bratušak, SAB – SOCIALISTI Alenke Bratušak, VERJAMEM Šoltesu (vnuku kaviaržidoKOMINTERNACIONALCA Kardalyja in sinćetu beograjskega kaviaržida Šoltesa), SMC – Stranka Mire Cerara ml., SMC – Stranka Modernega Centra, LMŠ – Lista Marjanke ŠARAC …) je formalnopravna naslednica SKOJ-a = Savez KOMUNISTIČKE omladine JUGOSLAVIJE.
   Vseskozi ustvarjajo “nove obraze”, ki jih potem združujejo, razdružujejo …

   Prakso ustanavljanja “novih obrazov” SKOJ-a, imenovanj, preimenovanj, združevanj v
   t. i. “Združeno levico” itd. lahko dnevno opazujete:
   LDS, ZARES, Zeleni, SSS, SMS, PS – pozitivna srbija nje, ZaAB, SAB, TRS, IDS, …
   Verjamem SHOLTESU, Dobri LDS>SMC DOBOVŠEK, DeSUS, ZDRUŽENA Levica>LEVICA … ŠARAC … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ = vse to je ena in edina KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE = MURGLSKA KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

   • Get Smart

    Preimenovanja LDS-a = SKOJ-a v času KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE:
    med II. vojno SKOJ ustanovi USAOJ (Ujedinjeni savez antifašističke omladine Jugoslavije) in je SKOJ hkrati član USAOJ-a in deluje posebej (kot dandanes sekretar LDS-a GGOLUBIć kao ustanovi ZARES). Po vojni USAOJ preimenujejo v NOJ (NARODNA OMLADINA JUGOSLAVIJE), nato vse te “nove obraze” združijo spet v enega:
    SKOJ + USAOJ (NOJ)) = NOJ. Obstaja samo NOJ. NOJ preimenujejo v SSOJ =
    Savez SOCIJALISTIČKE omladine JUGOSLAVIJE,
    ki formalnopravno še traja. SSOJ ima seveda podružnice po vsej Jugoslaviji. V Sloveniji nosi ime ZSMS (Zveza SOCIALISTIČNE mladine “SERBUSNE”).
    ZSMS na prvih v 2/3 sfejkanih in v 1/3 demokratičnih volitvah v Sloveniji leta 1990 nastopi še s svojim polstoletnim imenom ZSMS,
    na naslednjih volitvah, 1992, pa centralni komite to ZSMS (Zvezo SOCIALISTIČNE mladine Srbije v Sloveniji) preimenuje v:
    –»ZSMS–LIBERALNA STRANKA«,
    –potem v »LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA=LDS«,
    –potem v »LIBERALNA DEMOKRACIJA SLOVENIJE=LDS««.
    Najveći »liberalac nje« je bil t. i. DRTY DERNOVŠAK=MURGL-JUGOKOMIsrbo-šipac, ki je bil, POZOR nje,
    PREDSEDNIK PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE.

 • Get Smart

  POLITIKA = pomeni DELO za POLITEJO, SKRB za POLITEJO = DRŽAVO. POLITIK je tisti, ki na kakršenkoli način dela za POLITEJO (državo). POLITIKE najprej RAZLIKUJEMO glede na PRIPADNOST POLITEJAM, torej ZA katero DRŽAVO DELAJO (za svobodno pravno Slovenijo, kot dela edina ČLOVEŠKA stranka v Državnem zboru Republike Slovenije, torej SLOVENSKA Demokratska Stranka ali delajo ZA ZLOČINSKO MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO = LM_ŠARAC_SD_Levica_DeSUS_SMC_SABratušak …) in na KAKŠEN NAČIN delajo za POLITEJO: ali delajo pošteno ali ROPAJO in LAŽEJO kot MURGL JUGOKOMUNJARE. Razumemo?
  Kaj PODTIKA kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA PROPAGANDA in otroci neumno ponavljajo: “vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isto državo”, “nogomet je grd”, “nogomet je kurba”, “nogomet krade” … in kar je še bulšitizmov in LAŽI, ki jih je KOMINTERNISTIČNI (v lasti +90 % medijev na svetu) oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNI propagandni stroj (v lasti 99 % medijev v OKUPIRANI POLITEJI Sloveniji) naselil v oprane glavice OKUPIRANIH ljudi. Vzemimo primer »vsegliharstva«: nogometaš (napadalec) MESSI »je isti« kot nogometaš (golman) OBLAK? Ne. MESSI dela za POLITEJO ARGENTINO in dela (NA NAČIN) kot napadalec – zabija žogo v nasprotnikove gole ZA POLITEJO ARGENTINO, ne za Španijo, ne za Italijo, NE ZA VSE ISTE, ne za bla bla nogomet … ampak DELA ZA POLITEJO ARGENTINO. Medtem pa OBLAK DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, brani gol za POLITEJO SLOVENIJO, ni isti kot MESSI, ampak DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, ne za Španijo, ne za Italijo … in DELA drugače kot MESSI, in sicer NA NAČIN, da BRANI GOL za POLITEJO SLOVENIJO.

  • Get Smart

   MESSI ni španski nogometaš, je argentinski V ŠPANIJI, RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji. “Vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isti klub”, “vsi igrajo za isto državo” … so LAŽNA VSEGLIHARJENJA, ali pa “vsi nogometaši so pošteni kot kurbica”, kar OPRANI otroci radi ponavljajo, rajcajo jih kurbice, kar je v redu, ni pa v redu, če poštenim prostitutkam PODTIKATE NEPOŠTENOST. Poštene kurbice so POŠTENE DELAVKE: ti pošteno plačaš, one ti nudijo spolne storitve. Za razliko od MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH zločinskih PEDERČINA in KURBETIN, ki vam ROPAJO MILIJARDE, uničujejo vašo kulturo, v zameno pa vam nudijo storitev: “jebanja na suvo u zdrav mozak nje”, skratka NISO VSI ISTI – osel v Lipici NI LIPIŠKI KONJ, ni LIPICANAC nje.
   ŠARAC ni slovenski premier, je MURGL JUGOKOMUNISTIČNI FEJKpremier v Sloveniji, je nastopljena pi-ar mekanocurna lutka, ki pred kamerami svira kurtzu, prodaja maglu … LAŽE, kot pes teče. Vsi KOMINTERNOVCI in njihovi SERBUSI=hlapci so:
   –MURGL-srborvackoJUGOKOMUNISTIČNI stvori v Sloveniji
   –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI stvori v Sloveniji
   –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI stvori v Sloveniji
   –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI stvori v Sloveniji
   –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI stvori v Sloveniji … oz. s starimi imeni: babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški … = kaviaržido KOMINTERNISTIČNI.

   • Get Smart

    Samo v primeru NEDOKONČANIH »Stožic« je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA že v prvem ruku IZROPALA, beri BARBIE BORAT POHARKA je kot kao-PREMIER odobrila 220 MILIJONOV € za projekt, ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo 40 milijonov €, in pozor, BOSANCOV, ki so gradili STOŠCE nje, MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov, najboljš JUGOKOMUNISTIČKO KAPITALISTIČKI “socialno čuteči”* lopovski in lažnivi đupljan nje NI PLAČAL ampak jih je nagnal domov BREZ PLAČILA.
    ———
    * MILAN KUćAN: »Jankovića vidim kot takšnega KAPITALISTA,
    ki je pokazal socialno ozaveščenost.«
    ———
    Za koga dela »socialno ozaveščeno« MURGL JUGOKOMI govno? Kaj odmeva v Stošcah?
    – ZA koga? Za JOSEPHA BROZIćA TITA
    – ZA koga? Za PARTIJU?
    – ZA koga? Za JUGOSLAVIJU.
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
    – “Evviva communismo!”
    – “Bandiera rossa la triumfera!”
    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo osvobodila.«

 • Get Smart

  SOCIALIZEM = MURGL JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = JUGOKOMUNIZEM = USTAŠIZEM = ČETNICIZEM = TURČIZEM = FEVDALIZEM = LIBERALIZEM = KAPITALIZEM = MUSLIćKULTIZEM … vsi ti »-izmi« so t. i. POPULISTIČNE floskule, vse po vrsti so tvorbe kaviaržido KOMINTERNE = SUŽNJELASTNIŠTVO = kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.
  Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
  = FORUM 21 = FORUM 21 je MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA, ki ga je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVILA naropala v Sloveniji, predsednik pa je tovariš Milan KUćAN, ki je tudi predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji, ki so jo uradno preimenovali v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
  in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije, ki so ga uradno preimenovali v LDS.
  SMC DeSUS Levica SABratuške SD ŠARAC … in Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški LDS i tako dalje do tokija, so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur (KPJ + SKOJ), ki je dejansko ENA = KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

  Pamet v glavo.

  • Get Smart

   Naloga vseh osveščenih ljudi je, če si želite SVOBODE in ČLOVEKU DOSTOJNEGA življenja, da budite še neosveščene. Osvoboditev izpod MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE lahko izvedejo le osveščeni ljudje, seznanjeni z RESNICO o MURGL jugokomunističninih uničevalcih Slovenije {ŠARAC_SD_Levica_DeSUS_SMC_SABratušak}, za katere SVOBODNA Slovenija ni bila, ni in ne bo opcija, kot priznavajo in z zločinskimi deli dnevno dokazujejo. Na svetu sta dejansko samo 2 obliki POLITIKE, torej 2 obliki DRŽAVNOSTI, torej 2 načina DELA za DRŽAVO (politejo):
   I. »kultura SMRTI« – diktatura lumpenproletariata – MURGL JUGOKOMUNISTIČNO sužnjelastništvo, ropanje, umori, kraje, laži, pedrofilija, »starš–1«, »starš–2«, pedofilija … uničevanje kulturne identitete, etnocid narodov … na poti k totalnemu totalitarističnemu režimu, redu razredov: 1. sužnjelastniki 2. watchdogi, 3. SUŽNJI=ljudje.
   II. »kultura ŽIVLJENJA« – demokracija (demos-kratos – prastara SLOVENSKA LJUDO-VLADA: SVOBODA, pravica, RESNICA, pravo, človekoljubje, pošteno delo … družina, oče, mama, otroci … skratka SLOVENSKA kultura življenja, ki smo jo SLOVENCI podarili svetu.
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • Get Smart

  90 poslancev v Državnem zboru Republike Slovenije je »zakonodajno telo« (zakonodajalec). DRŽAVNI ZBOR je tisti del državne celote, ki sprejme ZAKON, po katerem državljani živimo. Zakone sprejme VEČINA od 90 poslancev v Državnem zboru. Če je država OKUPIRANA, kot je okupirana Slovenija, potem OKUPATOR v DRŽAVNI ZBOR namesti VEČINO svojih »vojakov revolucije« in ti zločinci sprejemajo zakone, po katerih vas »ropajo po zakonu«. Ne ropa vas država, ne ropajo vas poslanci, ampak VAS ROPAJO POSLANCI MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE: lm-Šarac, SOCIALNI Demokrati, DeSUS, Levica, SABratušak. Ta sekta zločincev še ni delala za človeka in ne bo delala, ker je sekta samoimenovanih in z deli DOKAZANIH »smrtnih sovražnikov ljudi« in njen smisel obstoja je PARAZITIRANJE na človeku, izkoriščanje človeka. OSVOBODITEV je možna na dva načina:
  1. MURGL JUGOKOMUNISTIČNE zločinske KREATURE zbrcaš ven iz državnih uradov in jih namestiš na Dob, na Ig …
  2. Greš na VOLITVE, daš svoj glas ZA LJUDI (obvezno nadzoruješ ŠTETJE, ker štejejo MURGL JUGOKOMI kreature), nakar z VEČINO GLASOV LJUDI v DRŽAVNEM ZBORU sprejmeš ZAKONE, po katerih MURGL JUGOKOMI zločince namestiš na Dob, Ig … ter sprejmeš še ostale zakone v DOBROBIT LJUDI, kot ste lahko že videli v obdobju 2004–2008, ko smo se ljudje delno in začasno OSVOBODILI okupacije zločinske MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

  • Get Smart

   DOLG DRŽAVE SLOVENIJE: 2004–2008 = Janez Janša =SDS= EDINIČ ZNIŽAN dolg je 8 milijard €
   —————
   2008–2011=BORAT = SD_DeSUS_Zares_sms_LDS=dolg= 17 milijard €
   2011–2014=Bratušak PS_SD_DeSUS_DL_virant = dolg= 30 milijard €
   2014–2017=SMC_Bratušak_SD_DeSUS_Levica = dolg= +31 milijard €
   2018–2019=SMC_Bratušak_SD_DeSUS_Levica_ŠARAC =dolg=+32 milijard €
   Kaj ste »VZELI NA KREDIT«, da odplačujete DOLG MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE? Nič. Okupator denar porabi za »ohranjanje okupacije«: »… pola sebi, pola ŠARCU daje …« Pol naložijo na svoje (FORUM 21) in kaviaržidoKOMINTERN oazne račune (Amsterdam, Luxemburg … Beograd, Ciper …) in s tem NAROPANIM denarjem »kupujejo« nekoč naša podjetja (mercator, merkur, gorenje … mlečno, mesno predelavo, PIVO, vodo, mineralno vodo … časopise (delo, dnevnik, večer, NEDELJSKI DNEVNIK … revije lejdi, obraze, jane … MLADINE … 99 % radijev, TV-POP-kanalizacije …), vse, TOTALITARIZEM pač: »… sve je ovo naše i nečemo nikome dozvoliti da nam dira to…«. Pol porabijo za vzdrževanje OKUPACIJSKEGA stroja, za: BORATE, ŠARCE_SD_Levica_DeSUS–SMC_SAB, đupljane Jankoviće–Arsenoviće–Kontiće … na tisoče FEJK URADOV, direktorjev, sekretarjev sekretov … torej za WATCHDOGE (»vojake revolucije«, po KUćANU), ki »za drobtinice z gospodarjeve mize« usmrajujejo splet in svet z LAŽNIVIMI iztrebki, blatijo ljudi, blatijo Slovenijo, blatijo Slovenstvo itd. in gradijo svojo sužnjelastniško MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   • Get Smart

    Leta 2004 smo se državljani Slovenije vsaj delno osvobodili MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE: po 4 letih poštenega dela Janeza Janše (SDS, 2004–2008) ZA SLOVENIJO,
    je dolg znašal le še 21 % BDP-ja oz. 8 MILIJARD €,
    – pa nižji davki, pa manj davkov,
    – pa REALNA RAST PLAČ in POKOJNIN, pa nižji stroški,
    – pa za 100 % nižje cene vinjet, brez LDS nalepk za avte,
    – pa za 100 % nižji stroški za vrtec,
    – pa za 100 % nižje notarske tarife,
    – pa za 100 % nižja brezposelnost,
    – pa BREZPLAČEN obrok za otroke, ki ga je SOCIALNI BORAT POHAR ukinil,
    – imeli smo Piranski zaliv, ki ga je SOCIALNI BORAT POHAR podaril Rvackoj …
    Torej je l. 2008 za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO nastopil čas za revolucionarno akcijo: »veliki pok« = »patrija« = »sfukovanje ČLOVEKA« in »teþihovanje SLOVENIJE«:
    »Sloveniju tepihovati« in »Janeza Janšo je potrebno “sfukati”, popolnoma ga je potrebno sfukati!« so rekli in »on dela nje« – ŠARAC Levica SD DeSUS SMC SABratušak … so le PREIMENOVANJA in »novi obrazi« ene in edine MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

 • Miroslav Kragelj

  Ha, ha, ha, ha…… kakšna beda …. pa še Agent86, Anonimus…. žalostno da še kdo verjame v te flance

 • Miroslav Kragelj

  Zanimiva teza: Ime Ivan je genetsko poškodovano tako da nosilce tega imena sili v laganje. Teza ima nekaj živih dokazov.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!