Globoka država, kaos in volilni šok

Jože Biščak (Foto: osebni arhiv)

Berem komentarje in se čudim. SDS in Janezu Janši očitajo, da je premočno zmagal zato, ker je sejal »strah« pred ilegalnimi migranti. In da migrantska problematika ni prava in legitimna tema za nagovarjanje volivcev. Ker je temu tako (pozor!), so volitve neregularne, potrebno jih je razveljaviti in izpeljati nove. Kajti početje Janše, tako pravijo, ni ne državotvorno ne v dobro državljanov. Pravo držo so pokazale leve politične stranke, ki so ljudem obljubljale, kaj vse jim bodo dale. In to naj bi bil pravi politični program, o katerem je vredno razpravljati. Pravzaprav je po eni strani dobro, da so tako govorili in še kar ne prenehajo čebljati, saj so dokončno razgalili svoje nerazumevanje vloge države, kar je del volivcev že spoznal, del pa bo kmalu. Ampak lepo po vrsti.

Najprej o vlogi države. Levica nas uči, da se svet spreminja, zato se spreminjajo tudi temeljne funkcije države. Res je, svet se spreminja, toda temeljne naloge (pravne) države ostajajo že stoletja enake. To pa so: varovanje mej (vojska), javni red in mir (policija) in spoštovanje pogodb (pravosodje). Tako je bilo nekje do 150 let nazaj, ko sta se zaradi socialističnih idej povečala moč in vloga države, in to brez resnega premisleka, ali je to sploh potrebno in legitimno.

Prišlo je celo do tega, da nas danes že mainstream mediji prepričujejo, da je najboljša država tista, ki je najbolj “Nanny State”, se pravi najboljša dojilja svojih državljanov. A ni hujše zasvojenosti od socialne zasvojenosti, ni hujšega zla od etatizma. In tega v svojih predvolilnih programih ni ponujala zgolj Levica, ampak so ji nekatere leve stranke zvesto sledile, čeprav bi moralo biti zdravorazumskemu človeku jasno, da država ni mati nikomur, da država ne more biti dojilja, da bi svoje roke morala držati čim dlje stran od življenj državljanov, od njihovih žepov, računov na banki, nepremičnin in druge lastnine. Kajti vloga države je predvsem, da zagotovi varnost svojim državljanom. A ne socialne varnosti, temveč varnost pred drugimi, ki bi jih utegnili ogroziti. In ravno slednje je v predvolilnih nastopih poudarjala SDS, kar je bila veliko bolj državniška in državotvorna drža od cenene retorike levice.

Stabilne vlade brez Janše ne bo
Težava slovenske socialne politike, ki jo ponuja levica, je tudi ta, da Slovenija spada med države, ki jim ekonomist Velimir Šonje pravi države, “izgubljene v vesolju”. Zakaj? Če sprejmemo tezo, da se vloga države spreminja in da za državljane skrbi tako, da jim z davki jemlje in nato vrača pomoči potrebnim, potem človek pričakuje, da jim bo vrnila kar največ nazaj in jim kar največ nudila. A Slovenija ne spada med te države, ampak med države, ki jih švedski inštitut The Quality of Government Institute (QoG) uvršča v četrti kvadrant; tja, desno spodaj. Tam so države, ki veliko trošijo, a malo dajejo nazaj državljanom. Razliko seveda pobere globoka država, zato tudi vsa ta predvolilna in povolilna antijanševska gonja. Kaos in nestabilna vladna koalicija je namreč dobitna kombinacija za globoko državo.

Foto: Urban Cerjak

Že predvolilno pumpanje medijskega mainstreama zdaj enega kandidata levice, zdaj drugega je kazalo na to, da si globoka država sploh ne želi velikega in premočnega zmagovalca. A potem se ji je zgodil Janez Janša. Podrl je računico, da bi globoka država z razdrobljenimi levimi strankami še lažje vladala Sloveniji. Še več. Rezultati volitev kažejo, da ni mogoče sestaviti stabilne vlade brez SDS. Zato je zdaj odvisno predvsem od strank, ki jih bo zmagovalna stranka povabila k sodelovanju. Odločiti se bodo morale, ali bo Slovenija imela stabilno vlado, ki se bo lotila odpravljanja težav na način, da bo vsem državljanom boljše, ali za kaotične razmere vladanja skupine političnih strank, ki jih bodo v resnici vodili interesi lobijev.

Jože Biščak

 

 • Janez

  Ahahaha prej ste povsod pljuvali levico, zdaj pa jo prosite naj gre v vlado z skrajno desnico. Hecno kako se zarečenega kruha največ poje.

  • macon

   Ko bo tukaj skrajna desnica, boste bežali in ne boste gledali nazaj. Delate vse, da se bo res pojavila, le tako z laganjem in kriminalom naprej.

   • kalavnik

    Smo ze tukaj, nic bat. Pocakaj, ko bo prva Slovenka posiljena in ubita od migranta, potem zacnemo tolci po levicarskem smradu…

  • terminalar

   Kdo jo prosi? Katero skrajno?

  • dob

   Ne vem za kaj prosijo drugi, ampak jaz levico prosim samo tega, naj crkne sama, ne da bi vlekla še drugih s sabo.
   Jaz bi ji dal neomejeno oblast, ker so to kotalke za samomor. Bo hitreje.

   • kalavnik

    Brez pomoci ne bodo crknili

  • kalavnik

   V sili hudic muhe zre. Mimogrede, skrajna in totalitarna je levica, desnica je v primerjavi s komunisticnimi potencialnimi klavci prava ovcica. Anede Janez. In komunisti ste levicarji, saj to razumes. In vsak dober komunist je samo skripnen komunist.

 • Hun

  Za 20.000 pa tud ce bo 500.000 neoborozenih migrantov je zadost bose vojske in policije…
  Jansa drgac nima nobenga programa….same nesposobne, zveste strankarske birokrate pod sabo.
  lopovska SD in ostala druscina so pa itak razred enakih amaterjev k delajo sam za svojo rit.

 • bednick

  Zombiji čakajo.
  Za zdaj.

 • VERRZIFIKATOR

  Iz globoke dežele

  OSEM PALČKOV

  Je dežela pravljične narave,
  eni pravijo ji še globoka,
  kjer država sproti vse poloka,
  vse zaloge, zlasti najbolj zdrave.

  V tej deželi pravljičnega kova
  zadnje časa vlada huda zmeda,
  krivec vsega tega naj nereda
  bil kot vedno Guliver bi znova.

  Kriv, ker vnovič zmago je odnesel
  in sotekmovalce fragmentiral,
  s tem deželo destabiliziral,
  ker nikomur nič ni prizanesel.

  Osem majhnih palčkov mu nasproti
  je v deželi pravljični ostalo,
  se kako združiti jih bo dalo,
  da prenove se dežela loti?

  Osem palčkov, sedem le v resnici,
  saj je ena palčica šivilja,
  punca, ki zaman visoko cilja,
  če povemo zdaj že po pravici.

  In od sedmih vsak prav rad solira,
  svoje majhnosti je vsakdo vreden,
  zlasti škrat nepredvidljiv, poreden,
  ki vse žive dni zgolj imitira.

  Eden vedno hrope, se nažira,
  drugi vsako mero je izgubil,
  tretji v mesec se je ves zaljubil,
  z nacionalnim eden paradira.

  Izgubljen povsem je škrat rjavi,
  ki se dvigal najbolj je visoko,
  padel pa potem nadvse globoko,
  masla je imel preveč na glavi.

  Tu še palček z novo je oznako,
  ki je mater maloprej nogiral,
  milo jo odstranil, paradiral,
  kar imajo mnogi za napako.

  Osem palčkov, pa nihče vodilni,
  vsi le majhni in še manjši škrati,
  kdo med njimi s kom se zdaj pobrati,
  Guliverju kos da bodo silni?

  Spet bo moral palček iz ozadja
  vleči na pretege vse široke,
  a dežele kljub temú globoke
  zlepa ne potegne iz brezvladja.

 • althar

  Tekst za učbenike, še posebno prvi trije odstavki. Kudos

 • mona lisa

  Janša ni sejal strah pred migranti. Povedal je resnico. Vsakega normalnega človeka je strah pred invazijomigrantov. ki kot uničevalne kobilice prestopajo mejo. Gorje nam ko jih bo vedno več. Edino janša premore dovolj hrbtenice in odločnosti da ubrani državo pred migrantskimi okupatorji države.

 • Franjo Trojner

  Zgodovina nam govori žalostno zgodbo o trplenju naših SLOVENSKIH LJUDI. Če smo se iz pol pretekle zgodovine res kaj naučili, danes napak naših dedov in očetov ne bi smeli več ponavljati, mar ne?
  Toda naša sedanjost kaže, da se iz zgodovine nismo naučili prav nič! Kar dokazujejo z svojo izključevalno retoriko, pritlehno, razdiralno propagando DOMINATNI LEVICI SERVILNI MEDIJI, ter široka paleta levih strank LMŠ, SD, SMC, DESUS, ZL, ZAB, ki tvori izključevalno koalicijo proti relativnemu zmagovalcu volitev stranki SDS in s tem tudi PROTI večinski na volitvah izraženi volji volilcev. Kot sam razumem se z fanatično podporo dominatnih levici servilnih medijev, vseh stricev in tet iz ozadja/levih salonskih tajkunov, pod budnim očesom Kučana in navideznim vodstvom podtaknjenca pajaca Šarca mimo relativnega zmagovalca volitev stranke SDS in njenega predsednika g. Janeza Janše tvori pisana leva koalicija strank LMŠ, SD, SMC, DESUS, ZL, ZAB z očitnim namenom izničiti na volitvah izraženo voljo volilcev, ljudstva.
  Politična levica želi vladati za vsako ceno in pri tem grobo krši osnove demokracije in znova grobo posega v človekove pravice in svoboščine delu svojih državljanov, KAR NAS VSE SKUPAJ LAHKO ZELO SKRBI! Dejstvo, KI SE GA NE DA ZANIKATI je, da so komunisti na oblasti v prejšnem totalitarnem komunističnem režimu svojemu narodu grobo kršili vse tudi najbolj osnovne človekove pravice, državo pa tehnično in ekonomsko izčrpavali do njenega krvavega konca.
  DEJSTVO JE, DA SE ZGODOVINA PONAVLJA, po zaslugi politične levice je tranzicija klavrno propadla, država je tehnološko podhranjena in ekonomsko izčrpana, tudi danes levica na oblasti grobo krši človekove pravice in svoboščine drugorazrednim državljanom, na kar jo pogosto opozori USTAVNO SODIŠČE, pa tudi sodišče za človekove pravice in svoboščine EU.
  Šarec predsednik liste MŠ je z svojim pritlehtim, že v naprej napovedanim pritlehnim izključevalnim ravnanjem dokazal, da mu je demokracija in spoštovanje izražene volje volilcev na volitvah, kakor tudi spoštovanje človekovih pravic in svoboščin tuje in s tem pokazal svoj pravi obraz. Šarec demokrat gotovo ni, je samo nespodoben komedijant, ki igra naloženo mu vlogo malega tirana! Ta zgodba se za Slovenijo in vse državljane ne more dobro izteči, ker se politična levica znova trudi razklati narod na dvoje, kar pa prinaša novo sovraštvo, nove zamere, neenakost in s tem nove kršitve človekovih pravic in svoboščin. Me prav zanima, kako se bodo na to izključevanje odzvali akademiki doma in v tujini?????
  Če bodo domači akademiki in njihova združenja zatisnili oči in ušesa, jih gotovo pisatelj, domoljub, zamejski SLOVENEC, največji še živeči sin SLOVENSKE MATERE G BORIS PAHOR GOTOVO NE BO! Tudi izigrani volici bomo morali povedati svoje!
  Volitev se že danes ne udeležuje 400 000 velika armada socialno izključenih revnih od vseh levih vlad pozabljenih, izigranih sodržavljanov, ki danes več ne verjamejo nikomur. To z strani politične levice novo izključevanje, negiranje na volitvah izražene volje volicev bo labilne razočarane volice samo še utrdilo v misli, da njihov odan glas na volitvah ne more spremeniti ničesar, ne prinaša željenih sprememb, reform. Kar je voda na mlin politične levice, ki si ne želi, da bi se volilci množično udeleževali volitev in z uddanim glasom vplivali na politiko , razvoj države in s tem naš vsakdanjik.
  Ko človek, državljan spregleda vso to zavajanje, farbanje in izigravanje množic s strani levih salonskih politikov in njim servilnim dominatnim medijem, se mu želodec obrne od morbidne retorike teh istih salonskih levičarej in njim servilnim dominatnim medijem, ko javno problematizirajo nizko volilno udeležbo???? To je absurd, čisti absurd, sama hinavščina jih vkup drži, dokler bomo to še dopustili vas vprašam???

  • kalavnik

   Franjo, nic ne pomaga. Komunisti imajo svoj Koran, Marxovo biblijo. Ce pise v Koranu, da je treba vse nevernike, predvsem kristjane ( people from the book) in zide ( psi in opice) pobiti, kjer koli jih najdes, komunizem veleva isto, vse, ki to niso, je potrebno likvidirati.
   In vec kot polovica Slovencev je komunistov, po prepricanju. Edini nacin je, da se polovica odseli ali terminira ter nadomesti z uvozom Slovencev, ki zivijo po celem svetu.
   Kar se dogaja zdaj, je ravno obratno. Uvoz juznjakov, predvsem albancev, kosovarjev in muslimanskih bosancev ter seveda muslimanskih migrantov iz podsaharske afrike. Torej?
   Prvi bo na spisku sosedov mulc, star 27 let, ki je pred casom izjavil, “da smo jih po vojni se premalo pobili”. Ce nas 50% primerno stretiramo vsak samo enega, potem smo Slovenijo ocistili komunisticne golazni.
   Mi smo nova generacija identitete.

 • Ryuk

  Talevi, ki niso imeli sploh nobenega programa in so najbolj sejali strah pred SDS, očitajo Janši, da seje strah.

 • terminalar

  Daleč od tega, da bi levim strankam in pa seveda botrom pasala stabilna vlada. Bolj je nekonsistentna, mlahava in neodgovorna, lažje zavira svobodomiselnost, napredek in razvoj.

 • Franc Šink

  Janša je “strašil ” z dejstvi ne pa z migranti.

 • if

  Odlično razmišljanje, utemeljeno! Hvala!
  ________________________________
  SDS je normalna napredna stranka demokratičenga tipa.

  Usmerja k stateškemu razvojnemu cilju RS: življenje slovenstva na osnovi odgovornoga gospodarjenja, vitke države in pomladnih korenin samostojne Slovenije.

  Tisti, ki SDS uvrščajo na skrajno desnico, ki tvorijo koalicijo proti SDS, so nedemokrati tudi zato, ker naklepno ignorirajo rezultat volitev izražen z:
  220000 volivcev (dobrih 25%) je podprlo SDS;
  SDS je zmagala v vseh volilnih enotah (osem jih je);
  SDS je zmagala v 75 volilnih okrajih od 88, oziroma v 85% volilmih okrajev.

  Mnogi nedemokrati zagovarjajo in/ali tvorijo ortodoksno skrajno levo Levico, ki se tja umešča s svojimi javno izraženimi totalitarnimi načeli:
  poudarjajo socializme tipa Venezuela, plansko gospodarstvo in zapiranje v notranji trg;
  organizirajo orgije nosil bom rdečo zvezdo;
  s palicami frontno stojijo ulično pripravljeni na napad na demokracjo;
  obešajo lutke demokratično izvoljenih politikov, vpijejo “Gotov si!”,
  izvajajo protiustavne napade na demokracijo;
  zlorabljajo parlament in svoje funkcije (poslanec, predsednik vlade …) za izvajanje ukrepov zoper zakonodajo RS in v korist ilegalnih migracij!

  Vsi ti so v službi državnega kriminala, ga izvajajo, vzdržujejo!
  Vsi ti krepijo potencial popolnega gospodarskega, pravnega in varnostnega razsula RS!

  Zmaga SDS je izraz slovenskega volilnega telesa, ki nedvoumno uveljavlja ustavno in himnično načelo “Žive naj vsi narodi”, torej krepi stanje, v katerem bo slovenski narod kot suveren živel v Sloveniji, ne izumrl v Sloveniji.

  Levičarji delujejo obratno!
  V preteklih desetletjih so naklepno vzdrževali vstop poljubnim oblikam neslovenstva in v sedanjsoti še naprej izvajajo načelo E. Kardelja “Komunizem bo odpravil narod in tako pripravil spajanje narodov”, ki ga je Kardelj objavil v svoji knjigi “Razvoj slovenskega narodnega vprašanja”.

  Svobodna Slovenija slovenstva!

 • soc

  Dobro opisana razmišljanja levice. Država tiska denar in torej z njim poljubno razpolago, veča državni aparat in skrbi za socialni mir. Posameznik je zgolj ubogljivi suženj te države, ki mora zato tudi prekleto paziti kaj dela in kako misli. Državo vodijo izbrani modreci, ki v svojih družinah najdejo naslednike in občasno dopolnijo vrste z novo ustrezno krvjo.

  Natanko tako državo je opisal Orwell v obeh mojstrovinah.

  Seveda je to povsem v nasprotju z državo, za katero ljudje plačujejo iz svojega zaslužka, da opravlja funkcije (zagotavljanje take in drugačne varnosti in pomoč pri razvoju družbe), o katerih uvodoma piše Biščak. Državo, ki temelji na nesmrtnih razsvetljenskih idejah in ki ima za razliko od prve, poneumljene verzije vračanja na drevesa, svojo logiko in svoj smisel.

  Poprečni enakoželodčar te dihotomije itak ne razume. Njihovi idejni vodje pa se jasno vidijo v funkciji zgornjih izbranih modrecev. Prascev, prosto po Živalski farmi.

  • macon

   Socialistična predstava o družbeni ureditvi je fevdalizem v pogojih industrijske produkcije. Tlačani so tako revni, da ne morejo nikamor, vodje so napol božanski in nedotakljivi in imajo ogromno valptov in biričev. Vse je skrajno rigidno in nepremično.

   Njihov problem je, da je produkcija v digitalni fazi, ki je socialistični fevdalizem naredila še bolj zastarel in neznosen.

 • Olga2345

  Prepričana sem, da je SDS še bolj močno zmagal, a so ga Vučko in njegovi obuljufali za velik del! Tudi 10.000 “neveljavnih” goasovnic gre pod velik vprašaj!

 • Timzladen

  Hesnica boli, komentahji še bolj.

 • Iva

  Včeraj je B.M. Zupančič v oddaji VROČI STOL, jasno in glasno povedal, da je v tem trenutku za SLO najpomembnejša tema migrantska. Postavil je jasno ločnico med azilantom in migrantom in pojasnil, kdaj govorimo o kršenju človekovih pravic! Gantar in Pribac sta le zavijala z očmi. Šarca pa je brez dlake na jeziku označil kar za ŠARO! Sama bi dodala, da je Šarec le šarasta kulisa, ki so jo spretno povzdigovali tajkunski mediji (njihovi lastniki in ostala mafija iz ozadja).

  Bivši direktor kamniške občinske uprave Ivan Kenda je bil jasen pri pojasnjevanju Šarčevih županskih(!) kompetenc ob prevzemu občine – NIČ od NIČA! Jasno, saj je bil prej le komedijant imitator. Kako le naj taka oseba avtonomno (avtoritarno) vodi državo in igra na mednarodnem parketu?!

 • karpelec

  Na vagi je razum , ki nas vodi v stabilnost ali parcialni interesi, ki vodijo v kaos.

  • Novakec1

   V kaosu smo že.

 • Janko Gedlička

  Na koncu koncev se s temi volitvami ni zgodilo nič vratolomno novega. Izvoljenih je 50 odtenkov rdeče (leve) in ena modra. Odlična kombinacija za ribarjenje v rdečem. Tajkunska udbomafija je še vedno vedno krepko pri koritu. Osvobajanje Slovenije je očitno dolgotrajen proces.

 • UDBA

  Zanima me, kje je tistih 50 tisoč migrantov, kateri čakajo pred mejo? O tem ste pisali pred volitvami, v nedeljo. PS: Ne obstajajo :)

  • večni srb

   Kaj ne obstajajo, udba lahko takoj razširi glas, da Slovenija jemlje nove, pa bo pri nas v nekaj dneh 50.000 hrvatov, bosancev in albancev.

  • rabbit

   Prihajajo v Veliki Kladuši jih vsak večer 1000 odpravi proti Sloveniji vsak dan pojdi na osrednjo ljubljansko tržnico so prisotni.

  • kalavnik

   Ti bos eden tistih, ki bo med prvimi migriral

 • večni srb

  “Kajti vloga države je predvsem, da zagotovi varnost svojim državljanom.”

  Zanimive misli, rabimo torej državo, da nas bo zavarovala pred ponorelo državo.

  • Matt von Glanz

   Drzavo, ki bo presekala z globoko drzavo.

   • Novakec1

    Globoka država je nekaj tako nedefiniranega kot demokracija. Nehajte si izmišljat nove besede za čist navadno idiotarijo ki se dogaja v tej vukojebini.

    • Matt von Glanz

     globoka država v slovenskem primeru pomeni Kučanovo in Jankovičevo zascensko delovanje. Ne razumem, kako moreš trditi kaj takega, da je to navadna idiotarija in da je izraz globoka država kar mimo. Poleg tega poguglaj deep state in boš videl od kod to pride in da ni pogruntavščina nove 24.

     • Novakec1

      Še eden ki vse verjame kar Google napiše. Mal s svojo glavo razmišli.

     • Matt von Glanz

      Tepček, pogugli DEEP STATE, da boš vedu, za kaj gre

     • kalavnik

      komunajzli imate problem z anglescino. Zdaj pa tole prevedi: “Leftism is mental illness”. Tudi to ti bo razlozil google, v nedeljcu tega ne bos nasel, ker se noben idiot ni priznal svojega mentalnega stanja.

     • rubec

      hihi

 • večni srb

  Seveda pa so vsi javni uslužbenci strokovnjaki in pri svojem delu popolnoma neodvisni.
  Te moralne klavzule nisem nikoli dobro razumel, zgleda temelji na domnevi, da grejo zaposleni najprej čez nekakšen filter, ki ugotovi, če so duševno zdravi in poznajo svoje delo, v kar iskreno dvomim, ker jih nihče ne oceni in je večina zaposlena po nepostičnih načelih. Žlahta jim zrihta šiht, po domače, tudi če so sadistični psihopati in blage veze nimajo kaj dela določena javna služba. Saj poberejo po poti, ne pridejo v prazne oddelke ampak so tam ljudje, ki na tistih delovnih mestih čakajo penzijo in znajo vse. Itak se nastavlja predvsem vodilne, ki jim ni treba vedeti nič posebnega, razložijo jim kaj morajo narediti in to je to, za vse ostalo poskrbijo drugi. Podučeni so tudi kako ravnati, kadar pride v njihovi službi do hudih napak in se stranke pritožujejo. Najbolj je, če so tiho, državljani prvega razreda se itak ne pritožujejo, ker je vedno tako kot pričakujejo, pred državljani drugega razreda jih ščitijo pravne klavzule, kjer menda piše, da oni niso nikoli krivi, tretjerazredni pa se itak razburjajo brez veze, ne znajo napisati smiselne pritožbe in tudi nikoli ne bodo prišli do odvetnika, ki jim itak ne bi pomagal vlagati tožbe proti državi, saj v praksi nihče ne zmaga, se jim tudi ne splača.
  Javni uslužbenci so pa strokovnjaki in neodvisni.
  Kaj naredimo, kadar ne vemo kaj je bolj prav? Pokličemo javnega uslužbenca in ga prosimo za strokovno mnenje. Potem je pa odvisno kaj bi radi vedeli,kdo sprašuje, zakaj sprašuje, mogoče so samo tečnobe, ki bi radi delali probleme.

  Ne gre to, a ne. Državni teroristi ne uničujejo ljudi in ne kradejo presežke dobičkov zastonj. Fašizem ni zakon ampak improvizacija, vojaško policijske džamaherije v okviru EU ne morejo obstajati, zato se pač malo znajdejo in delajo svinjarije tako, da jih je težko dokazati, kar jih obremenjuje, pa se da relativizirati ali preprosto uničiti, včasih tudi podtakniti. Itak je vse pod kontrolo,tudi če nižji birokrati vse zavozijo, so na vrhu še vedno njihovi ljudje, ki umirijo žogico in učinkovito sanirajo stanje, če je potrebno tudi tako, da neprilagojene elemente eliminirajo ali drugače nevtralizirajo.

  Oni se zavedajo odgovornosti do naroda, ki si je želel samo eno. Državo pa le imamo!

 • plamen100

  Dvomim, da bo Jansi uspelo sestaviti vlado preprosto iz razloga, ker je prevec na vagi, ker se lahko, ce prevzame vlado razkrijejo vse svinjarije, ki jih je v casu svojega vladanja pocela levica. Samo zamislite si, da zavlada Jansa in se Logar spusti v raziskavo bancne luknje, zdravstvene mafije, postavitve nadzornikov v uprave drzavnih podjetij vkljucno z DUTB, mafija v sodstvu, bankah, kaj je z oprano milijardo, kaj je s posli vplivnih slovencev v Iranu, vzpostavitev reda v obvescevalni sluzbi, policiji, vojski, delovanje ministrstva za zunanje zadeve, delovanje v drzavnih medijih.. Si sploh zamisljate, kaj vse bi bilo na kocki, kjer so vpleteni levicarji in levicarska globoka drzava? Stvari so tako zavozene in skorumpirane do maksimuma, da bi Jansa rabil en mandat samo za izsusitev mocvirja in sele naslednji mandat bi se lahko posvetil vodenju drzave. Drugace vsaka mu cast, ce se je pripravljen z vsem tem za 3000 eur soociti!

 • garfi

  po 2018 06 06 Analiza rezultatov volitev
  http://audio.ognjisce.si/oddaje/Pogovor_o/2018

 • xtc

  Levo patentiranim butlsocialistom je to hudo razložit.

 • Hribouc

  Ne trese se samo Mati Zemlja.

  Grad gori, Grof beži !

  Nikoli ni delal, nikoli se ni pretegnil, vse mu je bilo postlano, vse podarjeno……………………………………
  ———————————————————————————————————————————-
  Komunajzl.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!