fbpx

Globoki državi se je popolnoma zmešalo

Odgovorni urednik televizijskega programa Nova24TV Aleksander Rant.

Naslov te kolumne pove skoraj vse, kar morate vedeti o zdajšnjem razpoloženju v Sloveniji. Privilegirani starčki, ki držijo našo državo za vrat, se bojijo izgube privilegijev, bojijo se za pravice in tega, da bodo morali odgovarjati za svoja pretekla kriminalna dejanja. Da so zadeve več kot resne, vam lahko pove že dejstvo, da poslancem strank, ki sestavljajo novo koalicijo, odkrito grozijo. Levičarski mediji, bodisi tisti, ki so zvesti kliki Marjana Šarca, ali pa tisti, ki so zvesti nekdanji partijski nomenklaturi, pa ne poročajo o kriminalnem ravnanju neizvoljenih posameznikov.

Pisal sem že o grožnjah s smrtjo predsednici DeSUS Aleksandri Pivec, prav tako se vsi spominjamo orkestriranega medijskega napada na SDS v preteklih tednih. Sedaj pa je Bojan Požar razkril še to, naj bi bil Zdravka Počivalška, predsednika SMC, klicala sam Milan Kučan in Zoran Janković. Prepričevala naj bi ga, naj ne vstopi v vlado Janeza Janše. Levičarski mediji bodo najbrž spet trdili, da so to izmišljije, a Igor Zorčič, vodja poslanske skupine SMC, je priznal, da se pritiski res dogajajo in da so hudi.

Kdo v tej državi si drzne groziti poslancem državnega zbora, kdo si drzne groziti predsednikom parlamentarnih strank? Kdo v tej državi meni, da je nad njim samo modro nebo in da je, če se izrazim po balkansko, bog i batina. Vemo, kdo so ti ljudje, ki že trideset let manipulirajo s slovenskim javnim mnenjem, ki že trideset let kradejo naš denar, ki že trideset let ne pustijo dihati naši domovini. Kako jih bolj skrbi demokratični proces postavitve nove vlade kot pa vse drugo, vam lahko povedo tudi naslovi osrednjih medijev v zvezi s koronavirusom. Ni panike, maske niso potrebne, pri nas ni nihče okužen. Ko pa smo bili priča izbruhu ptičje gripe, so na takratno vlado, ki jo je vodila SDS, dnevno letela vprašanja, kaj delajo, kako ukrepajo in ali bomo kupili cepivo. Razlika je očitna. Strici ne želijo, da bi se javnost ukvarjala z resnimi težavami in da bi grozeči koronavirus preusmeril pozornost z njihovega prvega in edinega cilja. Janez Janša ne sme postati predsednik vlade!

Strici se bojijo izgube oblasti
Ne sme, ker bo potem morda raziskano iransko pranje denarja v NLB, ker bo potem raziskan umor direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika. Ker bodo raziskana preplačila zdravstvenega materiala, ker bo raziskano obvodno financiranje podjetij v lasti stricev iz ozadja. Ker se bodo sredstva podeljevala po potrebah in ne več po politični in ideološki pripadnosti. Strici se bojijo izgube oblasti. Brez denarja in vzvodov represivne države ne bodo mogli več v strahu držati državljanov Slovenije. Ne bodo mogli več plačevati svojih sodelavcev v policiji, v vojski, v sodstvu in predvsem v medijih. Njihova hišica iz kart se bo začela podirati in morda bodo morali celo odgovarjati za svoje kriminalno početje.

A vlada očitno bo.
Ne glede na pritiske, ne glede na grožnje, ne glede na prigovarjanja nekaterih vplivnežev, da je bolje iti na volitve. A to preprosto ne drži. Ob neverjetnem begu možganov iz Slovenije, ob razpadajočem zdravstvu, ob grozeči nevarnosti ilegalnih migracij in koronavirusa je nujna operativna vlada. In to čim prej. Takoj je treba zagotoviti sredstva za delovanje intenzivnih zdravstvenih timov, takoj je treba nabaviti zaščitno opremo za prebivalce, takoj je treba začeti izvajati preventivne ukrepe, morda celo zapreti meje. Takoj je treba poskrbeti za varnost Slovenk in Slovencev. Še tri mesece Marjana Šarca lahko za Slovenijo pomeni dokončno smrt – tokrat tudi v fizičnem smislu, saj se smrtonosni virus širi proti nam.

Strici, ki jih daje panika, so v zadnjih dneh poskusili z vsem. Z grožnjami, zažiganjem avtomobilov, nezakonito pridobljenim umazanim perilom politikov, individualnim prepričevanjem, medijskim stampedom … A jim ni uspelo. Vlada bo. Glede na pretekle izkušnje, recimo s Krambergerjem, smo lahko samo srečni, da niso dali koga pospraviti. Tovrstnih pritiskov pa se bomo morali še bolj kot sedaj paziti po oblikovanju vlade. Kajti verjemite, strici ne bodo odnehali, dokler spet ne postavijo na oblast svoje lutke. Od protestov, naročenih medijskih umorov do lažnih novic. Vse to nas še čaka. Bodimo pripravljeni!

Aleksander Rant