Globoki državi se je popolnoma zmešalo

Aleksander Rant

Naslov te kolumne pove skoraj vse, kar morate vedeti o zdajšnjem razpoloženju v Sloveniji. Privilegirani starčki, ki držijo našo državo za vrat, se bojijo izgube privilegijev, bojijo se za pravice in tega, da bodo morali odgovarjati za svoja pretekla kriminalna dejanja. Da so zadeve več kot resne, vam lahko pove že dejstvo, da poslancem strank, ki sestavljajo novo koalicijo, odkrito grozijo. Levičarski mediji, bodisi tisti, ki so zvesti kliki Marjana Šarca, ali pa tisti, ki so zvesti nekdanji partijski nomenklaturi, pa ne poročajo o kriminalnem ravnanju neizvoljenih posameznikov.

Pisal sem že o grožnjah s smrtjo predsednici DeSUS Aleksandri Pivec, prav tako se vsi spominjamo orkestriranega medijskega napada na SDS v preteklih tednih. Sedaj pa je Bojan Požar razkril še to, naj bi bil Zdravka Počivalška, predsednika SMC, klicala sam Milan Kučan in Zoran Janković. Prepričevala naj bi ga, naj ne vstopi v vlado Janeza Janše. Levičarski mediji bodo najbrž spet trdili, da so to izmišljije, a Igor Zorčič, vodja poslanske skupine SMC, je priznal, da se pritiski res dogajajo in da so hudi.

Kdo v tej državi si drzne groziti poslancem državnega zbora, kdo si drzne groziti predsednikom parlamentarnih strank? Kdo v tej državi meni, da je nad njim samo modro nebo in da je, če se izrazim po balkansko, bog i batina. Vemo, kdo so ti ljudje, ki že trideset let manipulirajo s slovenskim javnim mnenjem, ki že trideset let kradejo naš denar, ki že trideset let ne pustijo dihati naši domovini. Kako jih bolj skrbi demokratični proces postavitve nove vlade kot pa vse drugo, vam lahko povedo tudi naslovi osrednjih medijev v zvezi s koronavirusom. Ni panike, maske niso potrebne, pri nas ni nihče okužen. Ko pa smo bili priča izbruhu ptičje gripe, so na takratno vlado, ki jo je vodila SDS, dnevno letela vprašanja, kaj delajo, kako ukrepajo in ali bomo kupili cepivo. Razlika je očitna. Strici ne želijo, da bi se javnost ukvarjala z resnimi težavami in da bi grozeči koronavirus preusmeril pozornost z njihovega prvega in edinega cilja. Janez Janša ne sme postati predsednik vlade!

Strici se bojijo izgube oblasti
Ne sme, ker bo potem morda raziskano iransko pranje denarja v NLB, ker bo potem raziskan umor direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika. Ker bodo raziskana preplačila zdravstvenega materiala, ker bo raziskano obvodno financiranje podjetij v lasti stricev iz ozadja. Ker se bodo sredstva podeljevala po potrebah in ne več po politični in ideološki pripadnosti. Strici se bojijo izgube oblasti. Brez denarja in vzvodov represivne države ne bodo mogli več v strahu držati državljanov Slovenije. Ne bodo mogli več plačevati svojih sodelavcev v policiji, v vojski, v sodstvu in predvsem v medijih. Njihova hišica iz kart se bo začela podirati in morda bodo morali celo odgovarjati za svoje kriminalno početje.

A vlada očitno bo.
Ne glede na pritiske, ne glede na grožnje, ne glede na prigovarjanja nekaterih vplivnežev, da je bolje iti na volitve. A to preprosto ne drži. Ob neverjetnem begu možganov iz Slovenije, ob razpadajočem zdravstvu, ob grozeči nevarnosti ilegalnih migracij in koronavirusa je nujna operativna vlada. In to čim prej. Takoj je treba zagotoviti sredstva za delovanje intenzivnih zdravstvenih timov, takoj je treba nabaviti zaščitno opremo za prebivalce, takoj je treba začeti izvajati preventivne ukrepe, morda celo zapreti meje. Takoj je treba poskrbeti za varnost Slovenk in Slovencev. Še tri mesece Marjana Šarca lahko za Slovenijo pomeni dokončno smrt – tokrat tudi v fizičnem smislu, saj se smrtonosni virus širi proti nam.

Strici, ki jih daje panika, so v zadnjih dneh poskusili z vsem. Z grožnjami, zažiganjem avtomobilov, nezakonito pridobljenim umazanim perilom politikov, individualnim prepričevanjem, medijskim stampedom … A jim ni uspelo. Vlada bo. Glede na pretekle izkušnje, recimo s Krambergerjem, smo lahko samo srečni, da niso dali koga pospraviti. Tovrstnih pritiskov pa se bomo morali še bolj kot sedaj paziti po oblikovanju vlade. Kajti verjemite, strici ne bodo odnehali, dokler spet ne postavijo na oblast svoje lutke. Od protestov, naročenih medijskih umorov do lažnih novic. Vse to nas še čaka. Bodimo pripravljeni!

Aleksander Rant

 • terminalar

  Pa ne da bi bil črnogled, Rantu dam prav. To, da se pospravi koga, njim ne predstavlja nikakršen problem, so že dokazali. In to mafija tudi stori, ko je ogrožen njihov buđet.

 • janko

  Enkraten članek.In povsem resničen!
  SVOBODA GOVORA je ena od največjih dosežkov zahodnega sveta. Tega si ne smemo nikoli več pustiti vzeti. Od 1942. do 1990. nismo smeli govoriti, samo tako se je lahko obdržal peklenski komunizem, utopični sistem laži in terorja. Za neprimerno izjavo so prva leta ustrelili vsakega (npr.Destovnik – Kajuh), pozneje pa smo bili na seznamu “če do česa pride”. V luči svobode izražanja se razgali vsaka laž, se pokaže resnica, dejstva…. To je danes naše močno orožje, upam da bo dovolj ljudi spregledalo!

 • Ivan Ivanovič

  Globoki državi se ni zmešalo, vklopila je le vse mehanizme preživetja in prevlade. Podcenjevanje njenih akterjev je demokratično desnico stalo ogromno, saj je bila skozi vso tranzicijo v defenzivi in potisnjena v kot. Globoka država misli, če bo Janši uspelo sestaviti vlado, začeti gugati državo z uličnimi protesti in zganjanjem medijske histerije, s čimer je zrušila že zadnjo Janševo vlado. Globoka država se požvižga na demokratične norme. Ona hoče oblast, ker slednja pomeni denar za njeno nomenklaturo. Bolj kot bodo ogroženi njeni pridobtni interesi, bolj bo agresivna in brezkompromisna.

 • Hribouc

  Taki kot jih poznamo so sposobni čisto vsega.
  Od Kučanove fatve izrečene v Novi Gorici mu v zbirki delanja groze manjka likvidacija.

  • Vana

   Saj psihična likvidacija , ki se je že dolgo poslužujejo , tudi ni kar tako. . . . .

   • Hribouc

    Ta je naštudirano sistemska in množična in se ne vidi toliko v taki trotasti deželi!
    Ko ubijejo enega, pade in se sliši.
    Bo pa zdaj priročno teror orožje – virus in bodo fantje in punce morali silno paziti!
    Zdaj bo šlo lahko za masovne diverzije – in ne bo niti težko.
    Najhujša doba Slovencev prihaja, je že tukaj!

  • Joc 52

   Ne bi bil preprican, da mu manjka…..je zeloooo dolgo v partiji, v samem vrhu

  • jan Gedli

   Kučan pač ve, da pač ni potrebno prav čisto vsega izreči.

   • Hribouc

    Vsak kriminalec to ve.
    Kučan, ki drži državo in narod v šahu s skorumpirano strašilno kriminalno bando pa sploh!
    Zakaj, misliš, da so ga izbrali za glavnega komunista ?
    Idealen mali hudič satanski!
    Prispodoba nasmejanega Pekla sinje plavih oči.Hudičevsko.
    Poglej še režečega Jankovića in stvar je popolna.

 • VERZIFIKATOR

  ŠE GLOBOK ODMEV S SINOČNJEGA PROTESTA

  Pepe Narekar

  TISOČ NAS JE

  Shajamo se, v tisoče zdaj gremo,
  shod četudi naš ni bil prijavljen,
  tule prav na sredo je postavljen,
  mi smo zakon, mi prav res vse smemo.

  Tisoč nas je, treba ni nas šteti,
  toliko da veste, kaj pisati,
  treba drugih ni vesti vam zbrati,
  naše mnenje je dovolj imeti.

  Tisoč, raje več, tako smo rekli,
  ni problema, mi se potrojimo,
  če bo treba, vrsto naredimo,
  bomo pa po večkrat v krogu tekli.

  A zakaj se shajamo, ne veste?
  Saj ni treba drugih informacij,
  tisoč zadostuje negacij,
  saj dezinformiranje se greste.

  Če število tisoč je dvomljivo,
  kaj bi radi, sliko si poglejte,
  štirikrat navzoče vse preštejte,
  pa bo tisoč, tokrat zanesljivo.

  Skeptični o našem ste številu?
  Ni potrebe, vi le verjemite,
  kot doslej kot slepci nam sledite
  in razgalite se spet v trobilu.

 • Vana

  + + + Jaz samo upam, da je ob vsem tem , kar se dogaja , še kakemu Slovencu dokončno kapnilo čez rob. DOST MAMO !!

 • Van Der Waals

  beg možganov je realnost… inženir strojništva 1000 evrov, medicinske sestre 850, ob tem je potrebno pomisliti na vse davke ki jih je potrebno plačati in ob upoštevanju da so davki najslabše porabljen denar (zaradi levičarjev)!

 • Simon Rožič

  …koliko idiotizma je v glavi Šarca, da poveličuje svoje neznanje in
  prirojeno neumnost! Zakaj mu kakšen “akademski” svetovalec ne svetuje,
  da naj za vedno zapre g..ec!

 • mona lisa

  Ja pijavke se ne pustijo kar tako odtrgati. Treba jih je na silo in vrečti v greznico.

 • šmentanamuha

  Tule imate posnetek s včerajšnjega nelegitimnega in neprijavljenjega shoda sovraštva proti Janši: “Ubij Janšo, ubij Janšo, Ubij, ubij, ubij …!” Degeni okoli njega samo bebasto gledajo in se neki režijo.

  In kje je bila policajka in njeni pajaci? Policaj je samo prijateljsko pokramljal s njim, nikogar niso odpeljali, nikogar vklenili in nikogar razgnali, čeprav je bil shod nedovoljen in neprijavljen.
  KAZENSKI PREGON proti organizatorjem in posamičnim udeležencem in to takoj! Razširite posnetek, kolikor se da, naj se vidi ta sramota od policije in levičarske politike. Tudi Starička naj si pogleda in RTV Slovenija, pa vsi levi dušebrižniki.

  Stvari se odvijajo po antitrump scenariju. Skratka javno pozivanje k uboju Janše je pod policajko Tatjano Bobnar dovoljeno. Leta 2015 so to naredili tudi na MMC portalu, v upanju, da se bo našel kakšem “norec” ali “pijani lovec”.

  https://www.youtube.com/watch?v=MEC3DKHY3dM

  • terminalar

   eh, tole je bila pa vse skupaj ena beda, še dobro, da so bili skriti tam v ozki Kersnikovi in da si niso delali sramote na Prešercu, da jih vidi svet. Bricelj katana pa kot vedno, v prvi bojni vrsti.

 • Hribouc

  Po tolikih letih ni dvoma, da je bil v času osamosvajanja sklenjen določen pakt o svobodi za komuniste lopove in kriminalce med osamosvojitelji in Kučanovo drhaljo, samo zato, da je bilo mogoče doseči Državo.

 • jan Gedli

  Dobra kolumna gospod Rant. Žal, pa tudi ob 3. Janševi vladi ne bo moglo iti vse po maslu. V korist udbomafije izmaličen volilni sistem hočeš nočeš prinese v koalicijo dovolj zavor, da ni mogoče nič resnega izpeljati v polni meri. V prvi Janševi vladi so ostali udbomafijski napajalniki NLB, Telekom, Petrol … neolastninjeni, v drugi tudi, pa še zminirali so jo hitro s čarovniškim političnim skrpucalom – KPK. V Kučanovem forumu 21, se še kar grabi iz davkoplačevalskih denarnic za kritje njihovih “genialnih” zgubaških podjemov – najverjetneje tudi načrtovanih, da se le denar pretaka v prave vode. Zdravstveni denar in javne gradnje so udbaška korita. Svobodne konkurence ni. Vsekakor je pa dobro in zaželeno, da je nova koalicija tik pred rojstvom. Žile denarnega pretoka v udbaška korita se bodo le dokaj poapnile, pritisk se že hudo dviguje, bolnik – udbomafija – na vse kriplje opleta v strahu pred kapjo. Demokratični napori so potrebni in vse več učinka bodo imeli.

 • Jože Nardin

  A.R. dobro siugotovil. Teli levuharji rdeči, priviligirani bodo vse naredili, da si vse dobrote ohranijo. Zato Slovenci ne klonimo. Na vseh koncih podpirajmo to vlado. Ne bo takoj vse iz za vsakega, dolgoročno pa v primerjavi z predhodnimi mnogo boljše.