Golubović, si ti sploh normalen?!

Miro Petek

Predpostavimo, da na nacionalni televiziji ali za govorniškim pultom v parlamentu poslanec opozicijske SDS izreče tale stavek: “Bil je povsem normalen, nato pa je postal gej.” Ali da na teh straneh zapišemo: “Ljudje so si želeli normalnega poslanca Branka Goloba, dobili pa so Braneta Golubovića.” Slovenski medijski in politični prostor bi preplavilo zgražanje, protesti proti ksenofobiji, homofobiji, nesramnosti, sovražnemu govoru, na nacionalki bi bila pogovorna omizja, na Popu bi razpravljali v nadaljevanjih, ostarele in že razpadajoče kolumnistke bi se na časopisnih straneh zgražale nad retoriko desnice. Klicali bi k prepovedi delovanja SDS in ukinitvi sovražnih medijev.

Poslanec stranke predsednika vlade v odhajanju Marjana Šarca in hkrati vodja poslanske skupne te stranke Brane Golubović pa na nacionalki pravi: “Lejte, ljudje spregledajo. Ljudje se spremenijo. Imamo enega novinarja, ki je pisal za desne časopise in je danes normalen novinar.”

Povedano naravnost − novinarji, ki pišejo za desne medije, so nenormalni novinarji. Tudi tisti, ki ga je imel Golubović v mislih in je postal normalen, je bil po Golubovićevi definiciji poprej nenormalen.

Kdor ni na pravi strani, je devianten
Nihče od dežurnih medijskih moralistov se ni uprl stigmi desnega kot nenormalnega, ki jo širijo Golubović in njemu podobne politične pokveke, ki pomotoma polnijo slovenski politični prostor. Mimogrede, poglejte, kako je spregledal Golubović: najprej je bil član LDS (propadla), nato Pozitivne Slovenije (propadla), sedaj LMŠ (v propadanju). Toda začnimo tam, kjer pa ima Golubović presenetljivo prav. V večinski medijski in politični percepciji prav vse, kar je desno, odstopa od slovenskih družbenih norm, ki temeljijo na levem ekskluzivizmu in ekstremizmu.

Branko Golubović (Foto: posnetek zaslona/ Tarča na RTV SLO)

Norma v slovenskem medijskem svetu je levo, nadaljevanje tradicij samoupravnega novinarstva, novinarjev kot pudljev s tradicijo družbenopolitičnih delavcev, katerih naloga je ohranjanje političnega sistema, novinarjev kot hlapcev postkomunistične vladajoče politike. Kdor ni na tej strani, je devianten in za slovenske razmere, kjer konstituirani sistem vrednot in prepričanj še vedno ni povsem zapustil Jugoslavije, ni na normalni strani. Sicer to ne velja absolutno: vemo, da so komunisti v Jugoslaviji preganjali geje skoraj z enako vnemo, kot jih dandanes preganja islam, ki ga tako vztrajno vabijo v krščansko Evropo, v samostojni Sloveniji pa je homoseksualnost postala sprejemljiva spolna praksa. Celo na področju LGBT so se družbene norme hitro spremenile, le pisanje za desne medije je leta 2020 za to postkomunistično politiko še vedno nesprejemljivo, nekaj nenormalnega.

Njihovi predniki so bili mojstri
Ni jasne definicije normalnosti in potemtakem tudi ne more biti jasne diagnoze, kaj je nenormalno. Katere so torej tiste lastnosti, ki jih lahko izberemo za nenormalne? (Ne)normalnost lahko na neki način določamo v statističnem smislu, s testi lahko izmerimo inteligentnost človeka. Povprečni inteligenčni količnik, IQ, je 100, ta rezultat je izražen kot normalizirano število, rezultat 115 bi že pomenil nadpovprečno vrednost, če pa rečemo, da je IQ Golubovića glede na njegovo razpravo o normalnosti daleč pod normalnim, denimo 84, bi ga po teh standardih lahko označili za mentalno oviranega ali za nenormalnega. Toda zloraba IQ-testa in javna delitev posameznikov na normalne in nenormalne kakopak vodi v stigmatiziranje, stereotipe in diskriminacijo. Tako kot to počne Golubović s svojo retoriko.

Škoda je časa, da bi iskal Golubovićeve kvalifikacije, na podlagi katerih je lahko tako suvereno diagnosticiral del slovenskih novinarjev. Resda ne razloži, kaj ta nenormalnost pravzaprav pomeni, je pa v svoji psihološki šarčevski diagnostiki dovolj jasno nakazal, da je treba nenormalno zdraviti. Redkim je dano, da kar tako in naenkrat spregledajo, da sami od sebe popravijo svoje zmote, druge je treba zdraviti. Še laže in najceneje pa jih je ukiniti, uničiti, likvidirati. Dedni zapis tem ljudem daje prednost, da lahko brez sramu, hitro in brez moralnih zadržkov to tudi opravijo. Njihovi predniki so bili v tem pravi mojstri in še bi se našla kakšna prazna kraška jama ali zapuščen rudniški rov, kamor bi nas z veseljem pospravili.

Žal ni prav nobene normalnosti v vsej tej naši nenormalnosti.

Miro Petek

 • tohuvabohu

  Ne vem, ali je Golubovičć normalen ali ne, za to mi dol visi. Vem pa, da se veselim dneva, ko te odurne face ne bom več videval na ekranu.

  • moon

   Ma to je lahko ze od danes naprej. Ne glej vec TV. Ti recem prav pomirjujoce deluje, ce je zvecer ekran na OFF.

   • tohuvabohu

    Saj jo prav malo gledam. Iz principa pa se mi zdi nevzdržno, da moram svoje navade prilagajati tem pokvekam.

   • Simon Rožič

    …gledam samo ID, se obenem izobražujem in uživam v realnosti in svetovnih
    nazorih!

 • VERZIFIKATOR

  Tole postaja predpreteklik. Zasluga slovničnih časov.

  Marjan Golobič

  GOLOBJA ZALEGA

  »Koliko golobov zdaj na kupu,
  vse podelano po našem vrtu,
  vse kot da ravna se po načrtu,«
  rekla nam soseda je v obupu.

  Sosedov Šari, ki gre vsem na živce,
  čudne pasme, cucek pritepenec,
  pri sosedih naših zdaj rejenec,
  te na vrt je zvabil ptičje krivce.

  Okrog njega se vali zalega,
  vsak dan več golobje je nesnage,
  onečastili so rože drage,
  v vsej soseski huda je zadrega.

  Šari cucek dela se brezbrižen,
  gobec le otresa, z repom miga,
  češ kaj mene golobnjak sploh briga,
  za naslov mu cucka gre prestižen.

  S Šarijem capinom kaj storiti
  in z zalego k njemu pritepeno?
  Znanec poskrbel bo zaželeno,
  lovec je, v gosté bo moral priti.

  • Simon Rožič

   …nisem vedel, da imamo toliko “golobčkov” in več kot polovico čisto
   po…ih!

   • zaslosds

    letajo v isti jati

 • samotoje

  Nič hudega, če so ljudje omejeni, dokler so lepo v svojem okolju in ne delajo škode. Hudič je, ko taki osebki prilezejo na plano in hočejo biti pomembni ali celo vladati. Sami ne bodo nikoli prepoznali svoje omejenosti, ker je ne zmorejo. Torej jih je treba, zgrda ali zlepa, postaviti na njihovo mesto. Torej, adieu Golubović in golubovići.

  • Andrej

   Ja, večvrednostni kompleks je zelo težko ozdravljiv. Še najlažje tako, da se prepreči dostop do zastonj državnega bankomata.

 • Jožefa Benko

  IQ tega intelektualc Ića , je enak zadnjima dvema številkama letnice njegovega rojstva

  • zaslosds

   Glavno,da on misli da je pameten

 • branči

  pamet je edina stvar, ki jo je bog pravično razdelil: vsak zase misli, da jo ima dovolj! po tej definiciji se ima golubovič za pametnega, čeprav ljudska modrost pa pravi, da pametni raje molčijo, kot da bi govorili neumnosti! torej je golubovič pameten v svoji neumnosti, kar ni v sorazmerju s pametjo, s katero misli, da jo ima!

 • Ivan Ivanovič

  Med razbojniki je normalen tisti, ki je razbojnik. V udbomafijskem parazitsko-plenilskem sistemu je normalen tisti, ki je del tega sistema. Ostali seveda niso normalni. Čakamo dan, ko bo udbomafija skupaj s svojim parazitsko-plenilskim sistemom odromala na smetišče zgodovine. Takrat bo Slovenija postala normalna država.

  • maček ivan

   Se bomo pa načakali.

   • Ivan Ivanovič

    Colo komunizem je propadel. Ni vrag, da ne bo tudi njegov sedanji mutant.

 • pajot

  V Sloveniji ni normalno,da se raznorazni Golubovichi sprehajajo po parlamentu,pravosodju,javni upravi in policiji.
  Pa tudi tisti,ki rinejo velike krogce v majhne.
  Da o šiviljah in lesnih delavcih sploh ne govorim.

  • terminalar

   O ja, je normalno in to vedno bolj normalno, fak!

 • macon

  To je vse komunistična šola zlorabe in represije: nekoč so disidente pošiljali kar v norišnice, češ da je biti proti režimu norost. Konformizem in materializem so povzdignili na piedestal, pohodili vso moralo in etiko in imamo pohabljeno zlorabljeno družbo, ki si jo lastijo psihopati in komunajzarski duševni bolniki.

 • Mark SLO

  Upam, da se čim prej vključi naravni proces in da narava naredi svoje, kar mora.

  • maček ivan

   Pozabi! Se vzgaja podmladek.
   Nič ni prepuščeno naključju, ne pozabi one dolančeve……

 • terminalar

  Ja, saj kaj več tudi ni bilo za pričakovati od te bebaste instant stranke, ki jo filajo Šarec + Golubović + Korče + Joveva = 100 IQ pik.

 • Andrej

  Normo v slovenskem medijskem svetu je postavil CK ZKS. Težave imamo zaradi treh šitov.
  1. CK ZKS skupaj ne dosega 100 točk.
  2. Narod, ki voli CK ZKS ne dosega 100 točk.
  3. Ko se narod zbudi, presega 100 točk in s tem postane moteč za CK ZKS. Potrebno ga je zamenjat. Narod namreč.

 • Iva

  Kot kaže imamo v Sloveniji normalne in nenormalne novinarje. O tem kam spada konkretna oseba odločajo prvorazredni – normalni.

  Enako se je na TV izrazila naša normalna Alenka, ki je za anekse k pogodbam z normalno elito (2TDK – Kolektor alias globoka država) dejala da gre za podpis saj ni res, pa je, UPRAVIČENEGA ANEKSA!
  Ko gre za normalno elito ni kriminala, njihova kraja je normalna!?

  • pupa

   Za levičarske zombije je vse normalno kar oni počnejo in vse nenormalno kar počnejo tisti, ki ne razmišljajo tako kot oni.
   Nikoli pa ne bodo dojeli, da še največji nesposobnež nardi v življenju tudi kaj dobrega in najbolj sposoben človek nardi kakšen krat tudi kakšno napako. Dejanja posameznika se vedno da na vago pa da vidimo kaj pove vaga ali se nagne v minuse ali v pluse. Ena takih vag v demokraciji so tudi volitve čeprav upam trditi, da smo Slovenci premalo zreli za demokracijo.

 • Ryuk

  Če je normalnost neodstopanje od splošnih družbenih norm (konformizem), je vsako odstopanje od teh norm nenormalnost. V družbi, kjer je biti govedo normalnost, je vsaka nenormalnost napredek.

  • samotoje

   +++

 • zaslosds

  Levi novinarji so abnormalni,normalni se mu je pomotoma zareklo.

 • šmentanamuha

  Že to, da se tale tip Golubović sprehaja po slovenskem parlamentu ni normalno. Je pa realnost. Luzerji vseh sort napaberkovani v stranki Marjana Šarca, kako avtokratsko in narcisoidno je poimenovati stranko po samem sebi, dobivajo prime time termine na RTV Slovenija in moralizirajo. Golubović Branko – niko i ništa.

  • maček ivan

   Tukaj pride do izraza vsa zgrešenost obstoječega volilnega sistema.

 • Aton

  Golubović je bil heteroseksualen. Sedaj pa je postal normalen!

  • Simon Rožič

   Misliš? …preveč očitno je, da ni normalen, ne glede na seksualnost….

  • zaslosds

   ooooo,a res?

 • Simon Rožič

  Kaj hočeš, Šarec je zbiral zaprisežene tepce in zdaj se še ti čudijo…kako
  so vzdržali z njim eno celo dolgo leto! Škoda časa!

  • samotoje

   Šarec je izbiral tepce, ki jih je obvladoval. Malo manj tepci so mu vsi ušli. Samo to je.

   • zaslosds

    takšne kot je sam.

    • samotoje

     Narobe. Šarec je bolno ambiciozen in prepričan, da je poklican za velikega vodjo. In bere Mein Kampf, če ti to kaj pove. On je nevaren psihopat.

     • samsara

      Trenutno (še)v tandemu z še enim.

 • zaslosds

  Če ga pogledaš???

 • von Rhein

  Izraz POLITIČNA POKVEKA je mnogo prenežen zanj.

 • Felikss_AH

  Naslov bi lahko bil tudi – Slovenija, si ti sploh normalna?!

  Namreč, tole majceno državico so dobesedno preplavile nenormalnosti… od avtohtonega Levičarizma za katerega ni povsem jasno kaj bi naj bil vzrok taki mentalni deviaciji ki je simptomatična predvsem za Evropske narode. Karkoli da je vzrok temu… vse kaže na bio-okvare… možne motnje v genski strukturi… ki se pri najbolj akutnih primerih, poleg vedenjske posebnosti, z lahkoto zaznajo že v izrazno-obrazni strukturi. Kot najbolj izraziti modeli tega tipa mi se takoj prikažejo “čudovite” face Carlijeve, Murglove, pa one “legendarne” “Jebo TE Pas Mater”… in številne tem podobne iz RTV-Slo na primer, potem pujskasta obličja Slapšakove in onega pujs-osemenjevalca… pri takih pa videz še “obogaten” z očmi crknjenih rib

  Pri “homerjih” je edina neznanka če se z njihovo mavrično extravaganco delajo norca iz sebe vede ali nevede. Notorne Feministke so pa dobesedno nagravžne… sploh s tem zadnjim trendom kazanja zanikrnih mednožij… pri katerem je samo še vprašanje časa kdaj se bo pojavilo pri nas… če ni akcija že v pripravi. Za enkrat edino še ni opaziti “tretjih stranišč”… in me nebi presenetilo če bi se prav na Tromostovju (simbolično) pojavilo prvo… sploh pa ker je “gradonačelnik” blagohotno naklonjen takim exibicijam. Vrhunec že omenjenih abnormalnosti pa so ić-imigranti iz nekdanje YU ki zasedajo Javne Funkcije… od Uprave do Politike plus še dva “gradonačelnika”. Ta pojav nebi niti bil moteč če vsi ti “dođoši” nebi pripadali bloku Leve abnormalnosti.

  Zadnja abnormalnost pa so Afro-Azijski “prebežniki” iz številnih Tretje Svetovnih vukojebin v boljši “Free-life in kavs” v Evropi. Ostaja pa odprto vprašanje… katera od omenjenih abnormalnosti bi lahko bila hujša od aktualnega “Kronanega” Virusa.

  • šmentanamuha

   Vse si povedu; Felikss … Pozdrav:)

   • Felikss_AH

    Enako tudi tebi

  • slo apac

   Res je…, javne funkcije vecinoma zasedajo ici, sploh v pomebnih ustanovah ki zadevajo tujce kot so durs, furs in seveda sociala ter zavod za zaposlovanje tam je vse pripravljeno da forsirajo in rihtajo svojo tujerodno ter afro azijsko navlako pred slovenci.

   • Felikss_AH

    Prosto ko pasulj bi rekli ići… in enak vzorec “poslovanja” obstaja tam kjer se je ta Globalno-usodni stil sploh začel… v Korporativno-Sovjetizirani JUSA (Jews Usurped States of America)… z namenom Poleg Global-Korporativnih interesov uturiti Evropskim narodom še afro azijsko navlako… ali Kalergizirati Evropo… da se “lakše diše”… za njih seveda… ter še “poplačilo” za tisočletne “zamere” ker ih nismo marali… in da se zazihrajo da Evropejcem zopet nebi padlo na pamet še kdaj ih ne marati

 • sloustava

  Postavili ste vprasaj na koncu povedi. Hm, jaz trdim, da bi moralo biti brez vprasaja! S klicajem!

 • Artur

  Ni kaj dodati samo velik + za Mira Petka.

 • Slovenec 33

  Saj ni dolgo trajalo in so prvorazredni pokazali svoje lastnosti, ki jih ločijo od ostalih in to so podlost, pritlehnost, laganje in blejanje

  Vse prvorazredne krasi občutek večvrednosti, ki jih dviguje, da lebdijo nad Ustavo in zakoni

  • zaslosds

   mene pa občutek nič vrednosti,mislim za prvorazredne.

 • Artur

  To komunjaro si predstavljam hipotetično kot gošarja takoj po končani vojni po letu 1945 kako “nenormalne” ki niso po njihovem kriteriju v “inteligenci” komunističnih zločincev razvršča kdo je manj “nenormalen” kdo bolj in kdo od teh “nenormalnih” celo otrok, nosečih žensk, in starcev bo po gošarsko končal v večnih loviščih(breznih) in kdo ne. To so takrat počeli in danes bi tudi to počeli , če jih nebi čas povozil zato pa imajo danes pri roki proti narodu drugačne perfidne podle metode, ki tudi desetkajo narod na drugačen način bolj sistematsko nekoliko počasneje a zanesljivo. Danes se bo ta izrojena gošarska banda preko svojih naslednikov polsužila eno od teh metod.Cagave “kontre” temu seveda ne bo kot običajno.

 • zaslosds

  Miro,to so zadnji njegovi,njihovi izdihljaji ni jim pomoči.

 • Waltter

  Ma s serpetiskom vred ju fuknite v Kolpo pa naj nazaj proti domovini plavata..

 • Artur

  Tako prava domoljubna opozicija protestira proti izrojeni pokvarjeni komunajzlariji in njihovim agitatorjem (Makedonija) Če bi se pri njih dogajal provokativni shod levih idiotov takšen kot bo danes pri nas, bi jih njihovi sprovocirani dedci pregonili nalamali in razturili do nerazpoznavnosti.Pa kaj so samo “opozicijski Slovenclji” takšne strahopetne mone v Evropi ali kako ? Vse kaže, da je tako.Bedno do amena.
  https://www.facebook.com/republika.nedelnik/videos/2469850093120158/

 • stajerc5

  Ta ni edini, ki golobcke spusca! Na levi imajo velik problem z vsemi, ki imajo nekaj z golobi skupnega. Verjetno so se jim v mozgane vsrali..

 • Artur

  Kadar ga nenadzorovano v družbi spustiš rečeš po novem kot v opravičilo bolj na fin način, če te pogruntajo: sorry, ker sem golubićka spustil.

 • Drago

  Golubovič je skrajnež. Kateri skrajnež pa je normalen ?

 • Amerikanc

  Njemu ni prav zameriti, saj je tretjerazredni vojščak in je izblebetal samo tisto, kar je slišal v Šarkotovem kabinetu. Tam kaj pametnega že dolgo niso sproducirali, vse kar jih je držalo skupaj je; “samo da ni Janša”. To so kamniški tretjerazredni bleferčki.