Išče se predsednik – Se obeta epski boj med Angelco Likovič in Ljudmilo Novak?

Lucija Šikovec Ušaj (foto: osebni arhiv).

S prezgodnjim deževjem, ki je grobo prekinil tople poznopoletne dni, se je ulilo tudi število predsedniških kandidatov. Pravilneje, kandidatk! Vprašanje je, zakaj so letos v predsedniško tekmo kandidirali toliko ženskih kandidatk, kot nikoli doslej.

Leta 1992 je bila le ena kandidatka, dr. Alenka Žagar Slana. Leta 1997 med predsedniškimi kandidati ni bilo nobene ženske, leta 2002 pa je na volitvah za malo izgubila Barbara Brezigar, ki je bila takrat tudi edina ženska kandidatka. Leta 2007 sta bili med kandidati dve ženski, in sicer kandidatki, ki si ne bi mogli biti bolj različni. Elena Pečarič in Monika Piberl. Eleno Pečarič je predlagalo in podpiralo Društvo za teorijo in kulturo hendikepa, katerega predsednica je bila. Da povežemo to društvo in predsednico tudi s političnim polomom v državi, zgolj informacija, da je Društvo za teorijo in kulturo hendikepa samo od leta 2015 do danes prejelo 3.133.912,29 evrov proračunskega denarja, Simona Kustec Lipicer (Kustec Lipicer, Kolar Celerc, vedno sem presrečna, če pravilno ugotovim priimke!) pa se je preizkusila v vlogi osebne asistentke Elene Pečarič leta 2015. Kakorkoli, njen pogum in vztrajnost sem občudovala, pa naj bo vzrok za kandidaturo v čemerkoli že. Druga kandidatka pa je bila Monika Piberl. Za Pečaričevo sem pred kandidaturo že slišala, za Moniko Piberl pa iskreno povedano, ne. Naj bi bila, verjetno je še, predsednica stranke Glas žensk Slovenije (kar je po moje dokaj ponesrečeno ime, saj si predstavljam vse tiste moške, ki potarnajo v moji pisarni, da »ne morem je več poslušat«), se potegovala kasneje tudi za županjo Maribora, dama vsekakor s političnimi ambicijami, vendar brez podpore vplivnih ali nevplivnih. Na volitvah sta obe skupaj zbrali skromnih 1,5 % volilnih glasov, Pečaričeva 8830 in Piberlova 4729. Naslednji najslabše uvrščeni, Darko Krajnc, je zbral praktično 10.000 glasov več, Plemeniti, ki je bil četrtouvrščeni pa že skoraj 190.000 glasov.

Analiza volilnih rezultatov nam pokaže, da ženske na predsedniških volitvah oz. nasploh na volitvah v Sloveniji nimamo kaj iskati. Razvpita Katarina Kresal je svoj rezultat proslavljala kot veliko zmago, pa čeprav je stranka komaj prestopila parlamentarni prag in je ona sama v volilnem okraju dobila le 900 glasov. Za primerjavo, Janez Janša je v volilnem okraju dobil več kot 10-krat več glasov, vendar so ga mediji predstavljali kot velikega poraženca.

Kot žensko v politiki velja omeniti tudi Alenko Bratušek. Z današnjim vedenjem o županu Zoranu Jankoviću, objem in poljub, ki ga je bila od njega deležna ob prevzemu stranke, dobi vonj po lekarni.

Zato je letošnji nabor kandidatov oz. kandidatk pravzaprav zelo zanimiv. Kako si razlagati dejstvo, da so se stranke odločile Borutu Pahorju postaviti raje kot protikandidata, protikandidatko. Možnih je več razlag. Pod vplivom vseh pet let trajajoče volilne kampanje, ki si jo je predsednik Pahor privoščil, vsak najprej pomisli, da so moški vnaprej klonili in poslali v borbo ženske, saj se sami ne želijo izpostaviti v neenakopravnem boju. Ali to drži? Velika večina državljanov je v to prepričanih. Borut Pahor naj ne bi naredil nobene napake, pa četudi je zdaj seveda več kot jasno, da njegov sporazum o arbitraži z Republiko Hrvaško (saj se še spomnite, fantastičen dan je bil) pomeni izgubo ozemlja, teritorialnega stika z mednarodnimi vodami, izgubo prebivalcev ali njihovo množično preselitev. Borut Pahor je brez dvoma bolj izkušena in zvita moška inačica Katarine Kresal. Tako kot on, se je ona predstavljala kot oseba, ki je najbolj priljubljena, naj Slovenka, naj …. V vseh anketah je bila na vrhu lestvice, njena čudaštva, o katerih se je sicer govorilo, so bila vse do smrti Baričeviča pravzaprav prepovedana tema. Zanimivo je, da na pogreb prijatelja ni prišla, čeprav je bil to hkrati tudi njen politični pogreb.

Enako zdaj Borut Pahor kraljuje na vrhu vseh anket, v vseh rumenih medijih, na vseh prireditvah. Priznati mu je treba politično spretnost, prireditve izbira premišljeno, malo levo malo desno …

Ali je zmaga Boruta Pahorja tako samoumevna, da druga politična opcija ni niti preigrala kakšne druge možnosti?
Začela bom pri kandidatki moje stranke, Romani Tomc. Ničesar ni, kar bi ji lahko očitali, nekoliko jo bremenijo le glasovanja v Evropskem parlamentu, ko je v sklopu širše družine, Evropske ljudske stranke, glasovala za kvote, migrante, proti Poljski …. Upam, da bo Romana Tomc znala obrazložiti ta glasovanja, saj drugih zamer med ljudmi na njen račun ne slišim. Brez dvoma je resna kandidatka, saj uživa podporo stranke, ki bi ji zaupalo svoj glas največ ljudi. Velika je odgovornost, ki jo je s kandidaturo prevzela nase. Mislim, da je dejansko tudi edina resna kandidatka za drugi krog.

Naslednja kandidatka, ki je s svojo napovedjo pohitela in prehitela, je Ljudmila Novak. Kot Lojze Peterle pred leti, je tudi ona bila, če se ne motim, prva, ki je vložila kandidaturo. NSi želi vsaj nekje prednjačiti. Zakaj volivci desnice ne bomo (bodo) volili Ljudmile Novak? Ker jo spremlja enaka zgodba kot Lojzeta Peterleta. Zgodba užaljenosti, intrig, nepotrebne tekmovalnosti, ko bi bilo potrebno sodelovanje, zgodba osebe, ki, kot Cerar, moralizira in s prstom kaže na tuje napake. Mojega glasu ne bi dobila, pa četudi bi bila edina kandidatka, ker ne maram ljudi, ki se čutijo poklicane delati red v drugih strankah, ki očitajo, da zaradi druge stranke sami ne dobijo dovolj glasov, ki demokracijo razumejo kot komunistična levica, torej, da je demokratično to, kar sami označijo za demokratično. Ne, takšna ali podobna oseba vsaj mojega glasu ne bo nikoli dobila.

Naslednja kandidatka, Angelca Likovič, kakšno naključje, me zelo spominja na Ljudmilo Novak in zelo žal mi je, da jo je stranka pripustila v areno predsedniških volitev. Likovičeva je bila trda partijska ravnateljica OŠ Majde Vrhovnik v Ljubljani, Novakova pa profesorica, ki ji nekdanji partijski šef sedaj ponuja podporo prek Bernarde Jeklin. Stranka Aleša Primca bi imela možnosti za vstop v parlament. Ali bodo ljudje na nesrečno kandidaturo Angelce Likovič do parlamentarnih volitev pozabili, bomo videli. Vsekakor strel v koleno, ki si ga je zadal Aleš Primc. Pred parlamentarnimi volitvami leta 2008 je Angelca Likovič ustanovila neko krščansko demokratsko stranko, ki je NSi odžrla ravno dovoljšnje število glasov, da ta ni prišla v parlament, in je tako brez dvoma močno vplivala na razmere v Sloveniji. Zdaj bo Angelca Likovič spet napadala Ljudmilo Novak, manj Romano Tomc, ker gre vendarle za povsem drugačna izhodišča, na koncu pa bosta Novakova in Likovičeva za slab rezultat seveda krivili Janeza Janšo.

Naslednja kandidatka zna vlagati kumarice in kuhati marmelado. Lep poskus SLS, če zna Borut Pahor peči kruh, zna kandidatka Suzana Lare Krause vlagati kumarice in kuhati marmelado. Kot sem že omenila prejšnjikrat, gostilna išče šefa, natančneje kuharja. Imamo  kandidatko, o kateri ne vemo ničesar, razen tega, da je doma iz Destrnika, kraja, ki je dal kar nekaj politikov in po tem lahko sklepamo tudi, čigava ideja je omenjena kandidatka. Vso srečo ji želim! Volitve so res kuhinja, zato naj volje do kuhanja ne izgubi, četudi jo čaka slab rezultat. Korajža velja!

Neupravičeno prejete sejnine in inšpekcija
In ker so na t. i. desni stavili na ženske, so v SMC pohiteli. Znani po prisvajanju tujega dela in idej, so za kandidatko predlagali ministrico za izobraževanje, znanost in šport Majo Makovec Brenčič. Jasno jim je, da seveda nima nikakršnih možnosti, Glede na to, da gre za ministrstvo, s katerim ima zdajšnja vlada kar velike težave, Maja Makovec Brenčič je namreč že tretja ministrica po Stanki Setnikar Cankar in Klavdiji Markež, si niti ne želijo, da bi ga Makovec Brenčičeva zapustila. Ministrica bo ostala državljanom v spominu predvsem po izjavi, da bo neupravičeno prejet denar vrnila, če bo to potrebno. Govorila je o neupravičeno prejetih dodatkih za pripravljenost in sejninah. Zaradi blagoslova Osnovne šole na Polici pa je angažirala inšpekcijske službe. Oboje ji zna na levici seveda koristiti, zato ne bo ostala brez glasov. Lastnosti, ki jih je na ta način izpostavila, podpira vsaj 50 % državljanov Republike Slovenije, vendar z dostavkom, da so do “kraje” upravičeni samo “naši” in da je indoktrinacija nekaj, kar dela samo RKC oz. desnica. Se pa bojim, da bo o tem v predvolilnih soočenjih molčala in levičarji ne bodo vedeli, kaj se jim bo izmuznilo, ko je ne bodo volili.

Upam, da nisem pozabila nobene kandidatke. O moških ne bom izgubljala besed, protikandidati Pahorju so resnično še slabša izbira od protikandidatk. Pahor lahko mirno spi, da ne bi spet končal v bolnišnici, kajti od njegove zadnje volilne tekme se je stanje v zdravstvu zelo poslabšalo. Tudi ušesa, na katera očitno bolj slabo sliši svoje nekdanje strankarske kolege, mora čuvati. Pa še kaj.

Lucija Ušaj Šikovec

 

 • rubec

  Društvo za teorijo in kulturo hendikepa samo od leta 2015 do danes prejelo 3.133.912,29 evrov proračunskega denarja.

  No zdaj vemo od kod eleni pečarič denar za eee kon eee taltal ke. Da se ne mučite preveč, continentalke.

  • dež

   Karkoli bi komentiral v zvezi z njeno kandidaturo, pa če še tako dobronamerno, bi me feministke vseh vetrov označile za veliko moško šovinistično (fašistično) svinjo.
   Zato samo “Imagine”, delovno srečanje PD, članic EU, gasilska fotka, na sredini fotke, glej, glej, Predsednica Slovenije. Tako hudo telesno hendikepirana oseba že iz čisto logističnih razlogov enostavno ne more biti PD. Njena kandidatura je bila čisto navadna provokacija, oziroma kot pišeš, prefrigano nabiranje denarja.

   • rubec

    ********
    In ko smo že pri john lennonu, Imagine kako bi ta predsednica pregledovala častno četo.

    • dež

     Bi moral v Alan Forda pogledati, kako se v takšnih primerih znajde No.1.

    • sodnikisozločinci

     Vojake bi potrepljala po rami, kolikor doseže…

     • rubec

      hehe

   • RATATA

    Ampak hendikepiranost tedajšnje kandidatke, bi bila kar pravšnja primerjava s hendikepiranostjo države Republike Slovenije.

    • dež

     Prav neverjetno je, kako živ je duh Frana Milčinskega v teh krajih. Ne manjka veliko, da bom začel verjeti v reinkarnacijo.

 • Anton

  Bog blagoslovi Borčita!

 • dež

  Če želimo priti do dobre(ga) PD, ki bo izključno v službi in za dobrobit državljanov, se bo v bodoče potrebno ozreti za kandidatkami (ti) izven političnih strank. S tem bi se tudi izognili inflaciji raznih kandidatk in kandidatov, ki se v tekmo prijavijo zgolj zaradi samopromocije.
  Osebno se mi kandidati, ki svojo politično pot začno kot občinski svetniki, nadaljujejo kot poslanci ali člani vlade, za konec kariere pa vložijo še kandidaturo za PD, ne zdijo primerna izbira. Funkcija PD je bolj častna funkcija, zato ne vidim prav nobenega pravega razloga, da bi jo zasedali bivši politiki.

  • tohuvabohu

   Če je predsedniška funkcija zadnja (ampak res zadnja) v karieri, potem jo privoščim marsikomu.

 • janez zorman

  V normalni demokraciji Romana Tomc med najavljenimi kandidati ne bi imela pravega nasprotnika !

  • Marko

   Ja v enostrankarski kot jo imate v SDS že mogoče. Drugače pa grema stavit da bo Murko dobil več glasov kot Romana.

   • Nata

    Dej. . . . .dej. . . . . še enkrat preberi, kaj si napisal.

   • traktor

    Marko skače,Marko skače iz plenic u hlače.

  • dež

   Ampak !!!, mi nismo normalna demokracija in kot stvari trenutno stojijo, še nekaj časa ne bomo.

  • Štalmajster

   Eh, ti nimaš razčiščenih pojmov, kaj je to “DEMONKRACIJA”.
   Ko so ta najbolj demokratični gor potem je vse OK.
   Če so pa izvoljeni ….nedemokratični…. potem pa je ogrožena …… demokracija, človekove pravice, na pohodu pa mračnjaštvo, ksenofobija, nacionalizem, nacizem, fašizem, nestrpnost, populizem,………….na ulicah so protesti ta najbolj strpnih in demokratičnih skupin…….ki svojo strpnost kažejo na različne …. človekoljubne načine …… z basebal kiji, količki z zastavami, požiganjem, metanjem kamenja, metalci plamena ……… tako v Ameriki,………..kot …… pri nas. ;-)))

 • tasilo

  Novi predsednik bo v vsakem primeru ali ženska ali pa pička.

  • traktor

   V vsakem primeru bi nam lahko prihranil žensko.

 • tasilo

  (X) Velika večina državljanov je V TO prepričanih.
  (>) Velika večina državljanov je O TEM prepričanih.

  Kakor Slovenci o nečem dvomimo, smo O NEČEM prepričani.

  LP, Hanibal Lector

 • Viktorh

  Naša predsednica bo Romana Tomc.

  • Nata

   Blagor tebi ! Imaš veliko zaupanje v ljudi in vase !!

 • karpelec

  Kure po dvorišču ne morejo same kokodakat, rabijo v redu petelina.

 • althar

  Pahor je bil najbolj katastrofalen lutkovni predsednik vlade doslej in bi bil zaradi potez, ki so se zgodile v času njegovega vladanja, zrel za izbris iz narodovega spomina, če ne celo za zapor. A kot predsednik republike po mojem mnenju v teh petih letih ni naredil večjih napak.

  Sicer pa menim, da bi morali povsem nekoristno sinekuro Predsednika republike ukiniti in namesto tega raje uvesti predsedniški sistem, kot je v Franciji ali ZDA.

 • Olga

  Ljudmilo bodo volili le komunisticni podrepniki in izdajalci slovenskega naroda!

  • Nata

   Hm. . . . . .potem smo pa v – štiri pikice !
   Saj je le teh kar veliko !

 • Olga

  Če ne želimo sodelovati v komunistični zaroti in ravnati odgovorno in državotvorno, volimo Romano Tomc ali Angelco Likovič!

 • princeska

  Angelca Likovič je po srcu in ravnanju komunistka. Ni primerna za predsednico. Preveč je napadalna in misli, da ima vedno prav. Ne zna se ne vesti in ne pisati brez napak. Nastopača kot je Pahor.

  • ogledalo

   Pa še sektaško polpismena je!

 • Štalmajster

  Vse v stilu !
  Slovenija – v obliki kokoši
  parlament – navaden kokošnjak
  ministri(ce) – kokoši (najbolj glasno kokodaka Carlita Erjava)
  Košarkarski trener – Kokoškov
  Za predsednico rabimo – kokoš ……………… torej DM ;-)))))

  • kokobily

   Kokobily te pozdravlja..

 • Ana Job

  Angelca ima v prsih strastno slovensko srce, Ljudmila pa je samo strastna grebatorka!

  • črnaovca

   Njeno srce je tako veliko da ni prostora za pljuče in ji pri govorjenju zmankuje sape

 • Ana Job

  Naša opcija sta Romana ali Angelca, Ljudmila nima domovinskega čuta pripadnosti. Čuti samo pripadnost levi mafiji.

  • pater jošt

   Več možnosti ima Romana. Je inteligentna in mednarodno poznana.

   • Ana Job

    Seveda. Ljudmila nima šans.

   • Občasni Komentator

    Romana je ena najboljših kandidatk SDSa do zdaj, celo boljša zame kot svoj čas Pučnik. Mislim, da je čas v katerem gre v spopad neprimeren za zmago, ampak moj glas bo seveda imela.

 • Novakec1

  Pri pomanjkanju petelinov (Balaševićevih) nič čudno da v slolandiji prosperirajo kure.

 • dr Janez Sveti

  Dokler v parlament lahko prilezeš z nekaj deset glasovi, bomo imeli ta inštitut za noro hišo.
  DR Janez SVeti genij

 • Nata

  Uh, ga. Lucija, danes ste pa malo našpičeni ?

  Jaz pa ne vidim prav nobene podobnosti med obema gospema.
  Pa o trdih komunistih je tudi bolje, da se ne piše, ali ne.

 • črnaovca

  Novakova v drugem krogu je možno. Angelca, lepo vas prosim, to bi bili pa čudež

 • odzunaj

  Včeraj je Studio city temeljito “zaslišal” vse tri glavne kandidatke.
  Če najprej damo oceno po Danilu Slivniku – redki politiki so avtentični, glavnina so igralci. Edina avtentična je Romana Tomc ! Novakova in Brenčičeva pa sta igralki ! Odgovori Romane Tomc tudi vsebinsko in po energiji namere bistveno odstopajo od ostalih dveh konkurentk !
  Romana Tomc, čestitke in strumno naprej !

 • Get Smart

  Pojem “POLITIKA” pomeni “SKRB za POLIS”, “SKRB za DRŽAVO”, “SKRB za POLITEJO”, ne več, ne manj, zato moramo
  pri uporabi pojma politika nujno dodati, za politiko katerega polisa/politeje (države) gre!
  Pripisovati MURGL JUGOKOMUNISTIČNI BARBIE POHAR lutki Borutu Pahorju kakršnokoli spretnost ni na mestu, saj bastardek ni spreten niti v trosenju laži, sprenevedanj in puhlic ali pa pri urejanju svojih fototerminov .
  Če pa že govorimo o “politični spretnosti”, moramo torej povedati, za KATERI POLIS/POLITEJO gre.
  Barbi Pohar dela ZA MURGL JUGOKOMUNISTIČNI POLIS—POLITEJO,
  in če je kakorkoli spreten, je pač spreten
  v MURGL SRBO RVACKO KAVIARŽIDO KOMINTERNISTOČNO JUGOKOMUNISTIČNI politični spretnosti,
  torej v ropanju, laganju, natolcevanju, sprenevedanju …
  Pamet v glavo.

  • Get Smart

   VSI mediji, ki propagirajo BARBI POHAR lutko, so v lasti, še enkrat, v lasti
   MURGL KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE.
   Vsi.
   Formalno pravno sta izjemi RTV SLO in STA, ki sta “de iure” v lasti državljanov Republike Slovenije,
   “de facto” pa sta TOTALNO JUGOKOMUNISTIČNO OKUPIRANA, sta OKUŽENA — sta sestavni del okuženega telesa in pomembno žarišče, vendar pa sta ozdravljiva,
   POOP Kanalizacija je uradno v lasti kao KOMINTERNISTIČNE kuge, ju pa ravnokar prepisujejo ali pa so ju še prepisali na T€L€MACH, torej na Šolaka, torej na KOMUNISTIČNO PARTIJO JUGOSLAVIJE v Srbiji.
   Planet je kominternistični hibrid, ki pa parazitira samo in le na blagajni, na ljudeh,
   Skoraj vsi radiji in pa Delo, Dnevnik, Nedeljski, Večer, vse njihove revialne izdaje, pa Mladine itd. od primorskih do prekmurskih glasil … pa so V LASTI KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE,
   v lasti članov in poštnih nabiralnikov FORUMA 21.
   Razumemo?
   Nenatančno umeščena posploševanja so škodljiva.
   Pamet v glavo.

   • Občasni Komentator

    Zaradi takšnih modelov kot si ti, mi ki smo dejanska desnica, ki razume in spoštuje nekatere tradicionalne družinske vrednote, ki spoštuje izobraženost in na drugo mesto za družino postavlja domovino ostajamo brez oblasti. Nismo vsi desni obremenjeni z Murglam, razen zaradi takšnih kot si ti. Ubijate normalno desnico, in ste naravnost enaki kot tisti, ki jih tako zelo sovražite. Get smart pa kaj še, a ne?

 • Get Smart

  Tovariš Borut Pahor je član predsedstva* centralnega komiteja komunistične partije Jugoslavije v Sloveniji. Predsednik predsedstva centralnega komiteja komunistične partije Jugoslavije v Sloveniji je tovariš Milan Kućan.
  * “Po diplomi je Borut Pahor sprejel pripravništvo, ki so mu ga ponudili v Centralnem komiteju ZKS, ki ga je takrat vodil Milan Kučan. Po pripravništvu je postal strokovni sodelavec Centralnega komiteja ZKS. Z le 26 leti je postal NAJMLAJŠI član Centralnega komiteja ZKS, nato pa še član njegovega predsedstva.”
  To se je dogajalo v času, ko je CK (Centralni komite) preko svoje podružnice oziroma natančneje podrejene službe (UDBe – Uprava državne bezbednosti Jugoslavije — Isajlović) in po “naređenju” Višnjića aretiral Janeza Janšo ter ga predal “vojnome sudu”, da mu sudi, da ga TEPIHUJE, da ga kadija (Mazić) tuži in da ga kadija (Ranić) sudi.

  SD je formalnopravna naslednica KPJ – tovariš Milan Kućan, predsednik Foruma 21, je še vedno uradno zamrznjen predsednik SD-ja v Sloveniji.

 • Slovenec 33

  Spet imamo slovenski domoljubi priložnost vplivati na vsebino v slovenskih deželah.
  Volili bomo predsednika/co.
  Ne zapravite priložnosti.
  Nikakor ne voliti največjega veleizdajalca slovenskega naroda v tem tisočletju, ki je v svojem mandatu tako uničil slovensko vojsko, da ni več sposobna braniti slovenske države .
  Sam bi moral odstopiti, pa ne doume svojih dejanj, ker je totalno nesposoben in istočasno podpira nadaljevanje okupacije slovenskih dežel s strani okupatorjev in izdajalcev slovenskega naroda, ki si lastijo vse veje oblasti in so včlanjeni v SD, SMC, ZL, DESUS in NSI. Tudi fake kandidati iz teh strank so samo zamegljevanje bistvenega problema, ki ga ima oblastna sodrga, kako obržati veleizdajalsko okupatorjsko oblast.

  Vsak volilec v tej državi, ki ve kaj pomeni domoljubje, nebi smel ostati doma in bi moral oddati glas za go. Tomc, ki verjetno edina ni iz vrst te sodrge.

  Nekje se mora začeti osvobajanje slovenskih dežel in te volitve so ta možnost.

 • RATATA

  Predsedniške volitve bo dobil javni zavod.

  • sodnikisozločinci

   Hanzi TV, javna hiša in njene prostitutke.

 • Tine Hlade

  ne me basat-al sm prou razumu.Tomčeve.ki mi je sicer všeč.ne morem podpret.ker je glasovala proti slovanskim bratom Poljakom.kateri se OTEPAJO migrantskih kvot,ki jih vsiljuje EU.kaj zdej,a Zmago ne kandidira

 • TOML

  Lucija zopet odlična.
  Na mestu je tudi vprašanje, zakaj je Tomc glasovala za migrantske kvote.

 • Marko

  Ma Likovičeva ne bo dobili 5%. Dost mamo teh partijskih konvertitov. Celo življenje v partiji zdaj pa križ za vrat pa nonstop v cerkev.

 • Nickname

  Naslov (upam da made by uredništvo) , “Se obeta epski boj med Angelco Likovič in Ljudmilo Novak?”
  je žal naravnost slaboumen.

 • Občasni Komentator

  kratek odgovor na vprašanje iz naslova: NE.
  Angleca je puppet v tej tekmi in mi ni jasno kdo to gospo sploh jemlje in upošteva kot kredibilno kandidatko.

 • ogledalo

  Zakaj volivci ne bomo (bodo) volili ivanovih in sekte? Ker jo spremlja enaka zgodba kot Lojzeta Peterleta. Zgodba užaljenosti, intrig, nepotrebne tekmovalnosti, ko bi bilo potrebno sodelovanje!